20210524_110435_0000

Det har varit en lång dag idag med två träningspass och det är ganska skönt att slänga sig raklång på hotellsängen och kolla på fotbollslandskampen.

Samtidigt återstår fortfarande en hel del arbete med förberedelserna inför morgondagens konferens och träningsmatchen mot halländska Genevad/Veinge IF. Det blir nog sent i säng inatt...

Glädjande är att båda mina rumskamrater äntligen är på plats. Min diktatorskollega Daniel Setterwall fick uppleva SJ:s driftproblem från första parkett då hans resa först försenades dryga tre timmar och sedan fick ta omvägen via Västerås. Jonatan Karlman anlände precis lagom till avspark i kvalmatchen, ståndsmässigt i limousin till hotellet. Uttrycket "fint folk kommer sent" har aldrig känts mer applicerbart.

Svårt att hinna med ett mer utförligt bloggande men hoppas kunna återkomma med någon typ av rapport imorgon.

3921
Läs hela inlägget »
Tillbaka på trevliga Quality Winn Hotel på Hisingen efter ett härligt första träningspass.

Gemytliga Backavallen bjöd på ett plaskblött plastgräs men trots det bistra vädret visade spelarna en grym attityd och en jäkla vilja precis som vi hoppats på. Det märks att grabbarna är taggade! Vi fokuserade på försvars- och presspel och jag tror de allra flesta kände i benen att de hade fått köra ganska hårt.

Då är det imponerande att se inställningen hos killar som Oscar Hallberg, Viktor Cevallos, Sebastian Hyltingö och Martin Sjödén som joggar de dryga 2 km tillbaka till hotellet. Jag gissar att de kan komma att ångra det när det vankas match på lördag...

Hotellet får betecknas som just trevligt, det är ingen flärd och utsikten från rummet lämnar ju en del övrigt att önska som synes på bilden, men skapliga gemensamma utrymmen såsom tex en generös relax och trevlig personal. Frågan är dock om vi får plundra mjukglassmaskinen i lobbyn i år?

Nu blir det snart middag och därefter följer fifa-turnering på storbildsproj. Mumma för en småbarnsförälder som med sorg bevittnar sin gamla ps3:a mögla i multimediaförvaringen... Jag räknar med att rida på underskattningsvågen i ett par matcher och sedan sopa hem hela rasket tack vare min rutin!

#Loketontour såklart!
 
Läs hela inlägget »
Står ensam på perrongen vid spår 11 och fryser som en hund men humöret är ändå på topp.

Först på plats vilket såklart är rätt och rimligt iom min diktatorsroll.

Idag drar vi mot Gbg och det känns förstås oerhört kul och inspirerande att vi åket med rekordstor trupp. Ställer krav på oss som ledare att lägga ännu större krut på planering av träningar och övriga aktiviteter.

Missa inget genom att följa oss på facebook, twitter och instagram via #Loketontour

Nu kör vi!
Läs hela inlägget »
Leger i Kungsbacka 2012 Leger i Kungsbacka 2012

Det är nu snart ett år sedan Lokomotivs spelarblogg uppdaterades så det är hög tid att försöka väcka lite liv i den även om den då tillfälligt kanske får byta namn till diktatorsbloggen…

Mitt bloggande kommer i första hand koncentrera sig kring det stundande träningslegret i Göteborg även om innehållet kan komma att bli oerhört spretigt, så får vi se om det blir tal om någon förlängning på sikt. Jag personligen gillade verkligen stafettblogg-upplägget och hoppas att det kan komma att göra comeback. Annars får en väl se detta som en enkel inteckning i vandringspriset för årets bloggare, som vi får se till att återinföra till årets lokomotivfest.

Jag ska försöka att inte bli alltför intern då jag hoppas nå ut utanför den aktiva spelartruppen men om du som läsare känner att någonting behöver förtydligas så är det bara att lämna en kommentar. Jag lovar att försöka besvara alla frågor.


 Så, då kör vi väl då…

 Vi har tränat på bra ända sedan början på januari och det har varit ett par långa månader fram till den här efterlängtade veckan som kulminerar i legervistelsen i Gbg. Attityden och fotbollsglädjen har varit fantastisk och att se 15 man med snöskyfflar i högsta hugg för att skotta fram en någorlunda vettig träningsplan ger gott hopp om att vi kan gå in i den här säsongen med höga energinivåer och grymt engagemang. Vi har varit mycket folk vid näst intill varje pass och det mycket tack vare att vi har haft många spelare på provspel som bidragit såväl numerärt som fotbollsmässigt. Förutom dom killar som varit inne och provstränat har vi tackat nej till flertalet spelare redan vid kontaktstadiet och det är oerhört roligt och smickrande att Loket väcker intresse på en mycket högre nivå än tidigare.

Vi i ledarstaben har lagt ner massor med tid på att diskutera kring truppens utformning, eventuella nyförvärv samt på taktiska och strategiska frågor och även om vi är långt ifrån att bli klara med allt så har vi kommit en bra bit på väg och hoppas kunna kommunicera ut den officiella truppen inom ett par dagar.

Jag tror inte att jag är ensam om att längta till legret i Göteborg. Det ska bli synnerligen intressant att se vilka nya anekdoter som föds det här året.
- Hur länge håller Bergljung?
- Får vi uppleva några planstormningar på idylliska Backavallen även i år?
- Vilka får uppvakta värdinnorna efter att ha kommit sist i Skillz?
- Vilket hotell checkar Brienza in på natten till söndag?
Frågorna är många men det enda man vet är att som varande småbarnsförälder så hägrar tre nätter med obruten sömn.  Bara det är värt hela anmälningsslanten.

I övrigt har vi skruvat lite på upplägget i år, efter att ha lyssnat på feedback från tidigare år. Vi har kapat ett träningspass och även flyttat på konferensen, där vi diskuterar allt som har med årets säsong att göra, till dagtid. Det ger utrymme att gemensamt följa landlagets kvalspel på fredagkvällen samt att vi förhoppningsvis är lite piggare i benen när det vankas match på lördag eftermiddag. För motståndet står halländska Genevad/Veinge IF. En förening om vilken vi vet oerhört lite om utöver att de motsvarade favoritskapet och vann sin division 6-serie i fjol. Vi får se om hemsideredaktionen kan gräva fram ytterligare info om motståndet?

En annan nygammal aktivitet är den Fifa-turnering som Fredrik Ohlin initierat och som kommer gå av stapeln på torsdagskvällen. Senast det begav sig var när vi belegrade Höganäs och de som var med då minns att en viss diktator stod sig oerhört väl i konkurrensen med kidsen i tv-spels/face down-generationen. Vi får se vem som drar vinstlotten och får teama upp med undertecknad den här gången…

Sen cirkulerar det en del rykten som pekar på att Loketpodden kommer att flyta upp till ytan igen. Inget är bekräftat här men podd-redaktionen har slipat knivarna i tysthet och den som lever och följer med i våra digitala kanaler får se.
Ytterligare en prunkande visuell nyhet kommer att presenteras under lördagen men om den säger jag absolut inget mer…

Läs hela inlägget »

Tjäana!

Tänkte sammanfatta lägret lite kort för att sedan kunna blogga om lite mer aktuella händelser men en lägersammanfattning känns given.

Dag två inleddes med ett hårt träningspass uppe på Backavallen där vi körde hålla bollen inom laget och avslutade med smålagsspel. Smålagspelet vanns av lag Jonte vars lag präglades av en enorm brunkighet med Jocke i spetsen! Grattis till dem! En god lunch senare var det återigen träningsdags där jag själv klev av på grund av en härlig blånagel. Men jag hann i skillscompetition slå den omöjliga Kristian den store i hattningstävlingen! Kändes enormt kul;) kvällen avslutades för egen del på hotellet där jag tillsammans med Erton, Bojanic och Kristian gjorde i ordning varsin allsvensk tabell där vi avslutningsvis valde ut årets skyttekung.(Bojanic valde Hassani 3 mål på 3 fajter) KUL!

Sista dagen inleddes med ett härligt pass på anrika heden där vi nötte fasta situationer och avslutade med en rafflande strafftävling! Det var extremt spännande och för mitt lag räckte det med en seger men jag själv missade och bojanic lag tog hem seger. Det gjorde att det var
lika i botten och lika i toppen i skills och därför var det en enda utslagningsfråga som skulle avgöra hela skiten. Bojanic lag tog ju såklart hem det och lag dif-Emil kom sist. Stort grattis till Darjian och hans vänner (som vann matchbiljetter till nästa landskamp Reds anm.) och för dif-Emils lag väntade skönsång för receptionisten som jumbopris.

Efter träningen tog jag och Erks oss in till NK för ett planerat skjortköp. Erik gick först loss på ett par svåra jeans till sin mycket härliga skjorta! Vrålbra köp och typ gratis! Jag slog till på en
rutig ralph skjorta som jag blev mycket nöjd över.

Efter shoppingturen var det match emot nått norskt dreamteam som vi tyvärr förlorade emot med 3-2 tillslut. Dem flesta i vår lag var rätt möra och lite halvskadade så resultatet kom lite i andra hand för det var ju för kvällen vi satsade. Inte långt efter slutsignal knäcktes
dem första kalla och det var alla grabbar helt klart värda efter ett mycket bra läger! Vi tog oss ut till olearys för att käka och efter det tog vi oss till yaki-da för att slutföra natten;) det var ett kanonbra slut på ett jättebra läger!

Extra tack till Sjödén som fixat allt och våra härliga diktatorer som styrde med järnhand och bravur. Tack också till Jonte som förgyllde lägret med sin närvaro och sina kloka ord! Stort att man ändå får lira med en sån legend;) Jonte ska få ett eget inlägg lite senare i kalendern.

Tack så länge! Nu ska jag leverera med lite kortare intervaller e tanken;) har varit bedrövligt... haha. Heja AIK.

Läs hela inlägget »

Tjäna!

Nu är det dags för mig att ta över stafettpinnen för ”spelarbloggen”. Jag kände när jag fick ansvaret över bloggen att den måste leverera direkt då vårt årliga leger gick av stapeln i slutet av mars. Tyvärr har jag inte alls levt upp till förväntningarna och hittills kammat noll haha men nu är det på gång!

Torsdag 27/3

Så då var det äntligen dags för lokets årliga träningsleger. Själv har jag i alla fall taggat i månader efter dem här dagarna och det pirrade lite i magen när det begav sig iväg mot centralstationen. Erks tog emot mig med öppna armar och sedan tillkom Viktor och bojanic. Joakim Dahlgren kom som vanligt sent och sedan träffade vi även Erton, Oscar Hallberg och Sjödén men dem satt i nån annan vagn. När vi väntade in tåget på perrongen dök den ena b-komikern efter den andra upp till vår(framförallt min och Viktors vilda glädje) Peter Magnusson spottade vi först och det är också han som får stå för stjärnglansen. Sedan tillkom komikerjättar som han i ÖoB-reklamen och Pär grotesko Andersson. Men vi skrattade hela vägen ner till götet;)

Väl på plats mötte vi upp dif-Emil som guidade oss till hotellet med bravur. Rumsindelningen var gjord sen tidigare och fick en riktig drömlott med Sjödén, Erks och hjälten Lillen. Lillen hade gjort Göteborg kvällen innan och rekat lite. Han välkommande oss andra med en rad härliga historier som man inte glömmer i första tagen. Jag , Bojanic, dif-Emil och Erton begav efter en kort stund på hotellet in mot centrala Göteborg och bojanic ville självklart besöka blåvittshopen.  Bojanic var i extas hela vägen och väl där klippte han en tröja för 649 och sen var det träningsdags.

Det var enligt mig en kanonträning med fokus på kondition och presspel. Ett gott betyg till våra diktatorer. Vi avslutade träningen med en sedvanlig skillscompetition! Första deltävlingen var att skjuta bollen över mållinjen ifrån en bestämd plats. Lillen plocka fram Brienza i sig och chippade sig till segern tillsammans med Erks. Stort grattis till er boys och det här var också det sista vi såg av Erik på träningsplanen då erton hade tryck till erks på kvadden. Trist men Erks levererade ändå.

Väl tillbaka på hotellet stod spaghetti och köttfärssås på menyn och det var helt klart godkänt. 20.45 startade vårat lagmöte där vi gick igen målsättningar tillsammans inom laget och där professor Jonte tog oss igenom ekonomin. Vi avslutade med quiz och den vann jag tillsammans med Bojanic, sjukt skönt var det! Kanontrötta gick vi sedan och la oss efter en superbra förstadag.

Jag avslutar genom att dela ut 1, 2 och 3 bananer där 3 är superbra!

1 banan till Jonte för sin blotta närvaro. Räcker så!

2 bananer till Erks som skadade sig efter 1 minut och 43 sekunder(nytt rekord! Bergljung tidigare rekordhavare) men Erks krigade sig ändå igenom första träningen!

3 bananer till Sjödén för utan honom hade vi inte varit här och grymt bra styrt rakt igenom! Tack Sjödén

Läs hela inlägget »

Igår säkrade Manchester United sitt 20de ligaguld i historien och på vilket jävla sätt dom gjorde det på. Den bästa första kvarten denna säsong resulterade i 2 mål av Robin Van Persie, det andra målet kandiderar nog till årets mål. Kort och gott var Aston Villa inte med i matchen och det resulterade i fyrverkerier i Uniteds anfallsspel. Det är lätt att bli extas av RVP:s prestation, men jag vill ändå passa på att lyfta fram veteranen Giggs som spurtade förbi de 15 år yngre försvararna som om det var en walk in the park(lite som Karlman gör i vår serie?). Även intressant att se om Rooney kommer fungera i rollen som central mittfältare och om han kommer få ökat förtroende där. Enastående säsong av United, ett maskineri som enbart kan stoppas av utländska klubbar!

 

Allt tyngre går det för Djurgården som nu knep jumboplatsen med endast en pinne på fyra matcher. Såren saltades ännu mer när Igboannike satte 1-2 till råttorna i 95te minuten och gnaget inkasserade säsongen första trepoängare. Annars i Allsvenskan har ju Häckens Christoffer Källqvist urläckra tunnel blivit en världskänt klipp och jag önskar att vår käre keeper kunde besitta hälften av den kylan så inte varje inspark ramlar ut till inkast :)
http://www.youtube.com/watch?v=1GGayoojvtc

 

Ikväll väntas det en spännande drabbning i Champions League där Bayern München med Thomas Müller(Simon Bergljung) i spetsen tar emot Xavis(Viktor Cevallos) Barcelona. Man ber till högre makter att Barcelona går hem tomhänta och förnedrade av den tyska maskinen!
Från fotboll till något helt annat, fjortismagneten Justin Bieber är i Stockholm och teasar småflickorna till hysteri, gråt och snyft genom sin närvaro. Bieber "brukar alltid" hälsa på sina fans eller gå ut på balkongen och sjunga någon smörsång enligt hans fans, men vid detta tillfälle när han klev ur bussen och in på Grand hotel var han iklädd i rånarluva och fansen fick se han i dryga 2 sekunder. Alla som är med i Belieber-sekten går självklart bananas och gråt-tv och världen går under-mentaliteten börjar snabbt sprida sig som en löpeld. Den som har en kudde närliggandes kan klicka på länken;
http://www.youtube.com/watch?v=WYRARO-VWTc

 

Själv så börjar jag tappa lite tron på mänskligheten när jag ser detta, folk svimmar och åker till sjukan, för att se en spinkig 19-åring mima på en scen.(Men fan vissa låtar är ju bra...)
Annars har det väl inte hänt så mycket annat värt att anmärka, Kenza kilar fortfarande stadigt med sin pojkvän och Kissie har kvar sina sillisrattar. Allt är som vanligt med andra ord.

 

/Olle "R.Giggs" Nyberg

Läs hela inlägget »

Helgen lider mot sitt slut och man sitter i vanlig ordning med gårdagens vaxburk i frillan, smygande huvudvärk och snabbkäk i magen. Gårdagens match var ingen höjdare direkt, vi var två olika lag i matchen, ett energiskt lag med stundtals riktigt bra spel i första halvlek till att i andra halvlek fallera totalt och sakna inställning. Tråkigt men det är bara att ta nya tag!


Efter matchen var det bara att svida om till kavajen och kliva in i dimman. Förkrök hos kryckan där ryssvodka och ljummen Carlsberg klunkades i mängder. Sedan drog vi ett starkt gäng till GIH för att mingla med överförfriskade damer som hade supit sen 19-snåret, skönt att inte vara ensam med att dregla och sakna omdöme för en gångs skull. I vanlig ordning när jag blir lite glad i hatten så kan lite vad som helst hända och denna gång var det bardisksdans som stod på agendan. När man är in the zone så tror jag att jag är king of dance likt MJ men för det objektiva ögat såg det nog ut lite såhär tyvärr:

Idag har ju största målet varit att bli människa igen vilket jag lyckats med någorlunda med nu vid 23-klicket, stabilt! Dagens fotbollsmatcher har varit spännande att följa, framförallt att se Tottenhams vändning mot Manchester Shitty var roligt, nu kan nämligen världens bästa lag säkra ligan imorron mot ett mediokert Aston Villa, det ser man fram emot. Glory Glory Man United!

/ Olle "R.Giggs" Nyberg

Läs hela inlägget »

Seriepremiär för det tuffande tåget från Blackeberg igår. Bra match, många mål, ovanligt energisk publik. Oväntad avgörare, blunda och skjuta ska jag göra oftare. Men jag är ändå besviken, jag har många gånger tänkt i huvet att om jag avgör en match i slutskedet så ska man fan göra en målgest av samma kaliber, man har haft tankar på "döda svanen", något barnsliga "usain bolt-blixten", hoppa upp på stängslet och skrika som en stucken gris á la Kenny Pavey eller en Brian Laudrup genom att slänga sig och posera som bara en galen dansk kan göra. Men som väntat behöll man ingen som helst kyla utan hoppade frenetiskt upp på en lätt skräckslagen ecuadorian som hade svårt att bemästra fyrtornet som kom flygandes. Men färdigtjatat om mig och matchen med för den delen, väntar förväntansfullt på Sebastian "smiley/förkortningar" Hyltingö ska leverera en text som är värd 5 getingar.

 

Jag var dock med om en extremt traumatisk situation efter denna underbara match igårkväll, efter att ha surplat i mig en proteinshake av högsta kvalité gjorde jag några polarmackor med ett glas oboy, standard och gott. (bild kommer ej tyvärr) Jag sätter mig och zappar lite i tvsoffan och råkar av misstag att sätta på tv4 och Jenny Strömstedts talkshow. Inte nog med att hon framstår som dåligt förberedd och väldigt stammig/nervös(likt vår kära Joakim när han ska handla på lokala Ica-affären och det står en snygg tjej i kassan) så händer nu detta;

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16607429.ab

 

Studion släcks ner, Jenny Strömstedt och hennes hedersgäst The Sounds-Maja(som hade en fling med folkkäre Darin i somras) börjar disskutera denna asiats kropp, från topp till tå, inga delar censureras. Om vi säger såhär, det vart flingor och mjölk till frulle för mig imorse och för att bli av med bilden av ett asiatiskt könsorgan krävs det då fan i mig en redig fylla efter matchen i helgen!

 

/ Olle "R.Giggs" Nyberg

Läs hela inlägget »
Penne con bacon y majs Penne con bacon y majs

Efter att ha fått flest röster av truppen är det nu min månad som proffsbloggare för Lokomotiv Blackeberg, vilket är ett privilegium jag väntat på länge. Månaden innan hade den rutinerade korpenskribenten Joakim Dahlgren nöjet att skriva av sig angående AIK, Leeds, loket och framförallt sina rödbetsmackor, så ribban ligger skyhögt för mig nu känner jag. Färdigtjatat om vår gormande fullblodsdåre i målet nu.


Första utomhusträningen gick av stapeln igår och det var en riktigt bra uppslutning med runt 17-18 spelare närvarande samt en som vanligt glad och fnissig Heinze med fru som materialare. Det kändes som att många var glada av att fimpa inomhusdojerna och snöra på sig grässkorna istället, spelkvalitén var hög och många älgade på som aldrig förr på planen. Vi körde en del nyttiga teknikövningar som lokets jetset-glidare Lillen ansvarade för i ren och skär BP-anda. Jag personligen känner att detta är något hela laget måste träna mer på för att öka sambaliret i laget mer, just nu är det mest Ohlin som kan glänsa med sina hemmasnickrade "finter" under matcherna och så får det ju INTE vara. Nej men det är viktigt att man får in touchen på bollen till seriepremiären så vi inte står där och springer oss blåa i ansiktet av onödiga bolltapp. Vi möter Storskogen på måndag, ett lag vi hade i serien förra säsongen och hade väldigt svårt för då. Det vore skönt om vi inte fick ett mål i baken efter 3 minuter och en utvisad målvakt efter halva matchen denna gång, *hint hint*. Det vore otroligt skönt att inleda serien med vinst, en serie som ser tuffare ut än förra årets upplaga enligt mig.


I skrivande stund har jag ingen rödbetsmacka färdigpreppad, så jag får visa en arkivbild på min legendariska paradrätt Penne con bacon y majs blandad i en gräddsås med inslag av samba oelek, soya och svart peppar, en rätt som tar dig till himmelriket och även ger dig alla nödvändiga näringsämnen för att prestera på topp i livet. Sjävklart tillagad av pasta med högsta möjliga kvalité, Barilla!

 

(Dåligt iscensatt matbild, detta måste det bli bättring till om jag ska vinna Lokets bloggawards 2013)

Tagga till måndag boys, La Sqadra!

 

/ Olle "R.Giggs" Nyberg

Läs hela inlägget »

90 minuters ångestladdad likgiltighet

Måndagkväll och jag sitter och tar det hemskt lugnt på jobbet. Tydligen blivit en miss så är överbemannat för första gången någonsin. Det ger tid för ett blogginlägg så ska försöka sammanfatta godiset av veckan som gått.

I tisdags var det ju VM-kval mot Tyskland och lika dålig som mittbackarna bolltouch var måste man ju lyfta på hatten på den personliga favoriten Hysén. Vilken andra balja! Synd att han skadade sig i slutet. Hade vart en skön joker, eller kanske till och med startspelare, att ha mot Portugal i playoffspelet.

Onsdagens cupmatch vet jag inte vad jag ska säga om. Inte bra, inte dålig utan den bara var. Faktum är i alla fall att vi gick vidare och Åkersberga åkte ut och det är jag nöjd med.

Efter att ha jobbat fredagkväll och hela lördagen var jag sen råtaggad för att pumpa totalt 90 mil asfalt (med farsan bakom ratten) under söndagen för att se när mitt kära blåvitt skulle sätta press på MFF i guldstriden. Efter att ha avnjutit en brunch på Avenyn var förväntningarna väldigt höga under promenaden till Ullevi. Vet inte om det kanske var pga av de höga förväntningarna eller faktumet att jag satt på rad 1 men helt ärligt det var nog den kvalitets- och chansmässigt sämsta matchen jag skådat. Usch så dåligt. EN gång på 90 minuter infann sig klumpen i magen när Öster hade läge och inte för än i den 93:e matchminuten pirrade det till när Stiller var "nära" att peta in en boll. Det positivaste igår var att Malmö till slut vann mot BP för då kändes blåvitts poängtapp inte lika illa med tanke på att Malmö ändå varit för långt före...

Ny vecka, nya tag. Tenta på fredag och cupmatch på söndag är veckans huvudmoment. 


Slutligen - Portugal är ingen omöjlighet Jocke. Peace


 

FIFA-fest

Det är snart kväll och och idag har man inte gjort många knop. Helt i sin ordning med tanke på den heldag som gårdagen bestod av.

Redan i fredags hände det ju dock saker då Sverige spelade mot Österrike. Kikade matchen hemma hos Basse. Efter första halvlek tappade vi fokus från skärmen och diskuterade helt andra saker och mitt i dessa diskussioner pangade ju sverige in både 1-1 och 2-1. Otroligt viktigt och kul med playoff-matcher för Sveriges del sen i november. Kan inte minnas att Sverige någonsin spelat playoff-matcher till varken EM eller VM?

Men helgens huvudattraktion var såklart den årliga FIFA-turneringen som spelades. Redan för en månad sen påbörjades en draft där var och en i en given ordning har fått välja vilken spelare de vill i hela världen tills alla har en 16-manna trupp. Alla hade alltså varsitt dreamteam.

Klockan 10.00 hängde jag och Basse på låset till bolaget vid Medis och en timme senare var vi på plats hos värden Scherdin. Deltagarantalet var i år tolv spelare vilket var det optimala. Två grupper om sex lag vardera där lag 1-4 tog sig till kvartsfinal. Jag spelade inledningsmatch mot Hyltan och trots en högst orättvis 0-1 förlust var jag ändå nöjd. Dels med tanke på spelet, där Ronaldinho briljerade som trequartista, och dels för att Hyltan sågs som en av favoriterna i denna turnering. Gruppspelet höll på i drygt sex timmar och med en match kvar (var dubbelmöte, så tio omgångar totalt) stod mitt hopp till att en slutspelsklar, smått berusad Scherdin skulle ta poäng av Basse. Omotiverad som han var satte han inte emot ett dyft och Basse kunde enkelt vinna med 4-1. Åkte därmed snopet ut i gruppen och missade slutspelet tillsammans med Olle och bröderna Dahlgren.

I kvartsfinalen hade plötsligt Scherdin hittat nytt tagg och slog ut storfavoriten Erik med 1-0. Då var hela lägenheten i chock. I semifinalen tog Hyltan skönt nog ned Scherdin på jorden och tog sig själv till final. I finalen väntade John. Hyltan hanterade inte det favoritskapet han fått och förlorade. Finalen var slut runt 21.00 och tolv grabbar hade vart i en enda lång FIFA-trans i nio timmar. Efter det blev det utgång för nio av oss deltagare. En efter en avtog folk under kvällen och allt avslutades med nattkebab på Kungsgatan. Kom hem halv fem och lyckades med bedriften att bara lägga mig på sängen och vakna kl 9.15 med ytterjackan på. Stabilt!

Ny vecka imorgon som innehåller bl.a. en efterlängtad cupmatch på onsdag.


Peace


 

Cuptankar

Rätt luddig match igår får man säga och vet inte riktigt hur man ska förhålla sig till den. Nå väl, en poäng blev det och ny rekordplacering för Loket.

Serien är nu alltså avslutad och precis som utlovat har lottningen för Stockholm Cup kommit. Åkersberga BK föll lotten på. Intressant, då vi nämligen ställdes mot samma motstånd i första omgången 2009 som var min första säsong. Letar i minnesbanken och följande kommer fram:

- Chaufför Viktor Åhlander upplevde att Åkersberga tog en smärre evighet att ta sig till.
- Erik blev under hela andra halvlek som högerback trakasserad av lokalinvånarna. Benämningen "brat" användes otaliga gånger.
- Domaren sa till mig vid en situationen att en flykick/glidtackling jag gjorde var det fulaste han någonsin sett när han dömt, men eftersom det var på bollen så räckte det med det gula kortet tyckte han.

Matchen i sig vill jag minnas var en svår match på förhand. Åkersberga hade ångat igenom division sju och vunnit 15 av 16 matcher och var klara för division 6. Efter ett handikapstraffsmål i bagaget och sedan ett tidigt 2-0 mål vann de matchen. För ovanlighetens skull sviker minnet mig när det gäller resultat, men det slutade 3-1 eller 3-2 är jag rätt säker på.

Nu är det andra tider. Loket är ett stabilt(nåja) mittenlag i division 5 medan Åkersberga för var år tappat i placeringar i division 6 och kom i år 5:a av nio lag. Därför ser jag detta som en någorlunda bra lottning.Utöver cuptankarna vill jag även lyfta fram en skandal. Herr Olle Nyberg sägs ha bestämt sig för att andra året irad avstå från årets event, Loketfesten, för att sparka boll i nån gympasal i Göteborg. Ytterst tveksam värdering.

Peace

 

Fotbollsstegen

Har precis följt de sista minutrarna av omgång 2 i CL-gruppspelet. Det bjöds på ett riktigt latjomål av Real och Plzens målvakt gjorde ett ingripande som till och med Jocke skulle behöva skämmas över i deras match mot CSKA. Främst följde jag dock Bayerns överkörning av oljebygget City. Helt sjukt att ett lag som för en vecka sen körde över Man United blir fullständigt utspelat på hemmaplan. Hatten av för Pep som faktikst lyckats kombinera sitt eget possessionspel med det tyska fröjdiga omställningsspelet som nu mer får ses som det mest framgångsrika i världsfotbollen.

Vi sänker den kvalitativa fotbollsnivån en aning. På söndag är nog årets viktigaste dag sett ur mina fotbollsögon. Tyvärr missar jag mitt kära blåvitts match mot Djurgården på Tele2 pga av den avslutande omgången med Loket. En match som de måste vinna. Men den viktigaste matchen spelas senare den dagen. Sista chansen till någon form av guldhopp är om Häcken bjuder upp till dans och tar en trepoängare mot MFF. Dock känns det föga sannolikt och tyvärr blir det nog så att guldet hamnar hos Norlings mannar 2014.

För att sänka fotbollsnivån ytterligare en aning, dock inte alltför mycket, vill jag gärna prata lite Loket också. Ända sen i måndagskväll har det varit väldigt mycket goodfeeling och matchen i måndags var extremt väl genomförd. Det bådar gott inför Stockholm Cup och jag har på känn att i år blir det äntligen Lokets år att drömma sig bort. Svenska Cupen drömmen har varje år funnits i tanken och utöver någon legendarisk årgång (då jag hört att Alex Scott var i storform och Loket nådde kvartsfinal?) har det aldrig riktigt blivit någon cupfeber i Loket. I alla fall inte de fyra upplagor jag spelat. Och chansen finns verkligen. I våras spelade ett kompisgäng från Kälvesta, som ligger trea i sin div 6, semifinal och fick tack vare det en plats i 2014 års upplaga Svenska Cupen. Jag väntar spänt på lottningen som kommer att komma nästa vecka...


Peace

 

Lilllördag.......

Sitter hemma i soffan, behagligt tillbakalutat i i lummig belysning och med en miller halft uppdruken ståendes på tv-bordet. Det är mörkt ute och ruggigt ute men det berör mig inte då jag har stämplat ut för helg. Nåddes av de goda nyheterna att föreläsningen imorgon är inställd och vi är lediga på fredag. Jag börjar bli bortskämd med ledigheten då vi för det mesta är lediga varje fredag men nu har vi haft två långhelger i rad. Trodde inte det va möjligt att vara ledig så mkt på KTH men tydligen så blir livet något simplare och lättare när man pluggar ekonomi och inte strömningsmekanik. Tanken va att det skulle bli en miniutgång med några i klassen men det ran ut sanden. Jag klagar dock inte då jag nu har ställt om för en lillördag fylld sv SOA (Sons of anrchy) och HIMYM (How i met your mother. Det är det första avsnittet av den sista säsongen av HIMYM och jag har riktigt höga förväntningar då jag ivrigt, och jag tror jag talar för de flesta HIMYM-fansen, vill få reda på vem Ted´s brud är! 

kommer inte på något mer att skriva för tillfället och är jävligt sugen på att börja kika på serierna nu!
För er som känner att ni behöver inspiration och lite tagg så tycker jag ni borde se det här klippen ur filmen "Any Given Sunday" med Mr. Al Pacino i huvudrollen och som kantas av Jamie Fox och Cameron Diaz.


http://www.youtube.com/watch?v=R9CD7uj2TL0

En för övrigt väldigt bra film i min mening! Sleep tajt så ses vi imorn på träningen, inch by inch, play by play!

Hej hopp allesammans!

Då har en ny veckan än en gång påbörjats med allt vad det nu innebär! För att vara ärlig har den börjat rätt dålig och då syftar jag framför allt på förlusten igår mot Olympiacos. Känns jäkligt tråkigt att vi presterar så dålig när vi har en så grym fight med oss från kistamatchen och där vi verkligen visar på vilken nivå vi kan lira på. En glädjepunkt var iaf det stora stödet från våra egna Ultras som levererade storartat med rökbomber och flaggor samt de stödmedlemmar som tog sig dit. Nog om det, detaljer kring matchen kan ni läsa i matchrapporten.

Det var ju ett tag sendan den senaste blogginlägget kom och jag får väl skylla på att jag har haft mycket att stå i med plugg och jobb. Helgen som va, var rätt städad då jobb stod på agendan, dock så blev det en liten utflykt till Oléarys på lördagen med Hyltan och Jimmy där många viktiga matcher spelades. Inte bara på tv utan även på plats, matcherna den här aftonen bestod av bordsfotboll, basket m.m. Som insats körde vi att torsken skulle bjuda vinnaren på öl. Tyvärr så blev det aldrig jättespännande då det slutade med att Jimmy var skyldig mig och Sebbe två öl var. Vet inte om det berodde på ölen innan som ställde till det för J-man eller om det var så att jag och Hyltan lirade i en annan liga Efter det här så var det ”snabba cash” som stod på agendan och då även följde även Erik och Ohlin med. Kvällen avslutade på Hyltans absoluta favoritställe, det irländska Galloway´s, där även Emil anslöt sig till "the wolfpack". Stämning var berusande tyvärr så försvann hela den irländska stämningen när house- och schalegermusik, till erik stora glädje, pumpades ut ur högtalarna.

Nu ska det käkas och njutas av förhoppningsvis jävligt bra fotboll! hare grajt, tjäna! P.S. två episka filmsnutar ur ”Rush Hour 3” och ”Old School” som lyser upp och sätter ett leende på läpparna i höstmörkret!

http://www.youtube.com/watch?v=dU4lYcN6zEY

http://www.youtube.com/watch?v=weJM569zGjs

 

Tjäna!

Då har det alltså blivit min tur att bära Lokomotivs bloggfackla framåt i en månad. Bloggerfarenheten kan jag inte påstå är stor så ni får helt enkelt ha överseende för inläggen tills jag blir varm i kläderna. Kan ju börja med att säga att sommarlovet är över och en ny termin på KTH har startat och den spontana känslan är vemodighet. Även fast det känns tråkigt att sommarlovet är över och med den också den härliga känslan av kunna ta var dag som den kommer och göra saker på impuls, så är det ändå skönt att få lite struktur i vardagen och kunna styra ihop livet till en viss del. Sista sommarhelgen bestod av en extremt viktig match mot rydbo som slutade med vinst efter hårt arbete av alla i laget och en jävla inställning samt en liten segerfest i Nortälje med bubbelpool och champagnesprutande (i munnen).

Sommaren på det stora hela spenderades annars till stor del i städernas stad och (i år) solsäkra Stockholm förutom någon avstickare till bl.a. Gävle och Göteborg. Dagarna har spenderats med allt från fotbolls- och frisbeegolf till husbilssemester och lite fiesta. En av höjdpunkterna i sommar var utan tvekan WOW-festivalen i göteborg. Hade inte varit på någon festival innan den här och jag måste säga att det var ruskigt najs, grym fest, grym stämning och grym musik. Framförallt så Levererade Håkan Hellström ett legendariskt framträdande som fick hela Göteborg att glöda. I efterhand så har jag fått höra att WOW egentligen inte är en ”riktig” festival då det inte finns någon direkt camping del i anslutning till festivalområdet. Det passade iofs mig väldigt bra för jag har svårt att se mig själv sova i ett varmt och kvalmigt nedpissat tält i 4 dagar. Nu hade vi istället turen att få bo i en 80kvm stor lägenhet 100 m från avenyn och det bästa av allt, 2 minuter från Yaki Dah som blev slutdestinationen mer än en gång.

Sommarens utan tvekan värsta erfarenhet kom i slutet på augusti borta vid härliga älta. Jag och Olle var på väg till hellasgården för att riva av en runda fotbollsgolf med Fredrik och Hyltan, vägen dit gick bra till en början tills vi var 5 minuter från destination. Efter en snäv sväng som jag tog något för fort så stod farbror blå med sin lazerpistol och mätte upp en hastighet på 46 km/h. Som ni säkert förstår så var det inte en 50 väg utan en 30 väg som vi färdades på, resultatet blev en bot på 2800 SEK och kommentaren ”den kan du ju rama upp och hänga upp på väggen”. Kan ju inte påstå att det var den bästa uppladdningen inför rundan f-golf så just den behöver vi inte gå närmare in på.

Nu är andra skoldagen över och det känns bra då jag för första gången har fått välja en inriktning som blev fastighetsekonomi och fastighetsjurudik. Nu blir utbildningen förhoppningsvis roligare och intressantare då jag alltid har velat plugga ekonomi men som av någon konstig anledning aldrig blivit av. Det värsta med pluggandet för egen del tycker jag är skollitteratur som är skadalöst jävla dyr. En stackars student blir ruinerad och kommer bli tvungen att käka blodpudding en månad i sträck för att gå runt. En annan liten kuriosa är att KTH imorgon får besök av en typ som tydligen heter Barack Obama. Får helt enkelt försöka se vem det är och kanske byta några ord för att förstå den uppståndelse som den här visiten uppenbarligen orsakar.

Det va det, stay classy Stockholm!

 

Vad har hänt sen sist?


Lokomotiv har haft den årliga 5-kampen på gröna lund som återigen blev en succe. Årets vinnare blev diktator Perry som visade för diktator Setterwall att dem satta oddsen (18)inte alls var förtjänade, kanske hade det blivit några drinkar för mycket på soliga Grekland när oddsen sattes. Dock ska Setta ha lite credd för att iaf ha rätt på jumboplatsen ( Joakim Dahlgren ).  Kvällens utbrott måste gå till Hyltan som blev rasande för att det hade blivit något strul med hans maskin, Hyltan klev med bestämda och aggressiva steg in på spelplanen för att påpeka vart felet var samt att lekledaren fick sig en ordentlig avhyvling , undrar om det var därför vakterna hade ena ögat på vårat gäng efter det?

På bilden har vi en bra bild på gänget som var på grönan, bilden hade varit helt perfekt om det enda man inte sett var Olles mun....

Efter att nästan ha stängt grönan så rörde vi oss mot centrums pulserande nattliv där vi höll till framåt småtimmarna. Kvällens fylla borde jag kanske ge till Jocke men väljer att ge även den till Hyltan, att nästan somna på en nattklubb ska alltid belönas på något sätt. Då har man kört ändå in i kalket.

SEGER! Gårdagens match mot Kungsängen vann vi med 4-3 och lämnde därmed jumboplatsen. En härlig laginstats med ett drömmål ifrån Olle Magnus Nyberg samt en fantastisk framspelare i Sebastian Capitano Asplund som stod ut lite extra. Nu är det bara att ta nya tag mot ett formstarkt Rydbo på lördag. Matchrapport kommer inom kort komma upp på hemsidan.

Annars så är man tillbaka i skolbänken igen. Det har varit en oerhört tuff start denna termin, i måndags så hade vi 1,5 timme pingis. Och idag har vi spelat fotbollstennis men även planerat nästa veckas kajaktur. Där vi (jag och Olle, Fredrik veckan efter det) kommer vara ute måndag-torsdag och paddla kajak samt tälta. 

Detta var kanske det sista inlägget för min del. Jag vill önska min efterföljare all lycka till.

//19

Bloggen lever


Efter en mycket tung förlust mot Turkiska börjar man nu återhämta sig i både kropp och knopp. Förlusten tog väldigt hårt, det kändes verkligen som att vi skulle lämna spånga med 3 poäng i bagaget. Grämer mig fortfarande för egna individuella misstag som kanske skulle kunnat förhindra något baklängesmål. Men det är bara att ladda om och komma tillbaka starkare än innan, för vi har så mycket mer i oss.

Något som däremot har varit mycket efterlängtat är att Premier Leuge är tillbaka. Lördagen inledes med att se Liverpool besegra Stoke, jag tyckte att Liverpool såg riktigt intressanta ut och framförallt Coutinho som var helt lysande. Men dem borde helt klart ha gjort 2-0 och punkterat matchen. Därefter kikade jag på Arsenal som verkligen fick en drömstart när Giroud petade in 1-0. Men efter en del tveksamma dombeslut, 2 straffar och 1 rött kort så fick Arsenal se sig besegrade. Nu är det nog dags för fransmannen att öppna den där plånboken som tydligen ska finnas.

Ikväll kliver även mitt egna favoritlag Barcelona in i ligaspelet, och firman Neymar/Messi ska blir mycket intressant att följa. Men jag hade gärna sett att vi hade fått in en mittback men man kan inte få allt här i världen.


Om ni vill läsa en riktigt bra text skriven av Erik Niva så kan jag tipsa om den här. Här skriver han om vem Moyes verkligen är och hur han har nåt dem framgångar han har gjort.
 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/erikniva/dokument/article17310512.ab

------------------

Kan även tipsa om 2 mäktiga youtube klipp som jag helt fastnat för.

National Anthem England Euro 96, inte dem vackraste killarna http://www.youtube.com/watch?v=Yr__-KqnfQM 

Flower of Scotland, kika lyrics om du har tid. http://www.youtube.com/watch?v=FWfRQDIEXxc 

Nu blev det mycket länkar och klipp osv men inte alltid det lättaste att komma på vad man ska skriva om.
Ses på torsdag

Må väl // 19 

SILLY SEASON BLOGG - För oss i dem lägre divisionerna

Jan Tauer har alltså "valt" att skriva på för Andrea Doria i 4an. Intressant karriärsteg. Och varför var inte våran scoutingavsarige där och försökte locka över honom till oss? För att han är gnagare?
Läs mer i länken nedanför.


​http://andreadoria.se/2013/08/11/officiellt-jan-tauer-klar-for-fc-andrea-doria/
 

Tivoli Tivoli
Home sweet home

Jag vill rikta ett stort tack till Lillen, Basse, Martin S, Jimmy, Bergljung, Olle, Emil och tillslut Jocke för förtroendet som månadens bloggare. Ni kan inte räkna med lika välskrivna texter som Oskar har levererat men jag ska göra mitt bästa. Det jag kan garantera är att det inte kommer skrivas lika mycket om AIK.

Efter 2 veckor i solsäkra Torrevieja med Bergljung, Olle och loket bekante Scherdin så är jag nu tillbaka på hemmaplan. Borta bra men mamma bäst, nej jag menade hemma bäst...

Under 2 veckor solade, badade och festade vi samt var på tivoli.  Scherdin slog alla möjliga rekord i att slå hårdast med både knytnäve och med slägga ( på tivolit ). Olle slog däremot lösare än en 7 årig liten kille samt att hans favoritshorts sprack på kuppen. Det finns såklart mycket mer att berätta men med risk för att det blir alltför internt,  räkna med att Olle lär gapa ut en del information på träningarna framöver.

1 vecka in på resan så anslöt även Jimmy, Cribbe, Jocke och Basse. Vi alla möttes upp en sen och suddig kväll på en gigantisk nattklubb som tidigare hette Pacha och som nu blivit OZ.  Just denna kväll bjöds det på foamparty, så med skumm upp över öronen röjde vi alla tillsammans fram till småtimmarna.

Dem sista dagarna drabbades tyvärr jag av feber/halsproblem som tvingade mig hemma. Tror fortfarande att någon i gänget planterat något virus i min dricka för att få bort mig ett tag. Så medans dem andra låg ute och pressade insmorda med olika oljor som gjorde att huden bubblade så blev jag sängliggandes. Dem sista dagarna var ingen höjadare för egen del med andra ord. Att sitta nykter i rummet bredvid medans polarna förfestar är inte det roligaste. Inte heller att bli väckt 07 för att höra långa presentationer om kvällens bravader och erövningar, men ja e int bitter.

Upptäckte även att lokets egna jet set lirare Brienza befann sig i närheten på partyön Ibiza, efter att ha sett några ”spontana” festbilder på facebook.

Flygresan hem spenderades med en bränd Bergljung som var livrädd över att flagna på planet. Olle som sov och dreglade värre än min hund samt Scherdin som satt med överfyllda tårkanaler och tänkte på sin sommarflört Elena ifrån Oslo som han tyvärr behövt säga farväl till. Själv försvann jag in i Marie Jungstedts senaste bok.

Resans + Sällskapet! Fantastiska vänner man har. Knebep vodka för 4 euro.
Resans – Spanjorerna. Otrevliga, lata, ingen service. Sjukdom. Lär er Engelska. Varför är allt stängt på söndagar?

Nu när semestern är slut så ska jag se till att bli frisk och sen börja komma igång med träningen igen. Så ska vi se till att ta dem pinnar som behövs och lite till.

Väl mött // Erik

"Vi som är emot den moderna fotbollen är inte emot Tjerna"

Det är mycket som går mot sitt slut när jag skriver det här inlägget. Min tid som bloggare går mot sitt slut, Tjernas tid som spelare i AIK går mot sitt slut och sommaren går mot sitt slut (i precis den ordningen). Själva bloggandet är ju inte mycket att orda om. Det har varit trevlig på många sätt men är nu dags att lämna över till Erik. Detta leder oss omärkligt in på Tjena som nu alltså också lämnar över. Även om det naturligtvis skett successivt under ett par år är det nu alltså på lördag över för gott. Åtminstone som spelare. Det finns otroligt mycket att säga om en spelare som Tjerna. Men vad går egentligen att säga som inte redan är sagt och alla inte redan vet? Troligen ingenting. Jag kan bara säga att Tjerna är allt vad fotboll egentligen står för och handlar om. Vi som är emot den moderna fotbollen är inte emot Tjerna och de tror jag faktiskt alla kan ställa sig bakom såväl gårdare, bajare eller göteborgare. Majstorovic må ha haft en "bättre" karriär, tjänat mer, spelat i landslaget och bättre klubbar. Men han kommer bli ihågkommen som någonting helt annat. Tjerna kommer vara en legendar och tillslut legend i all evig framtid. Varken man håller på AIK eller inte är det en stor spelare som lämnar Allsvenskan och jag tror och hoppas han kommer få en hyllning värd sitt namn på lördag.

När vi ändå är inne på Allsvenskan kan man konstatera att det tätnar i toppen än mer. Helsingborg vände och vann mot Göteborg, dock med viss hjälp från Jonas Eriksson som normalt brukar vara så bra. Annars tycker jag domarna varit ovanligt bra i år. Däremot har linjemännen varit helt jävla horribla under stora delar. Bakläxa där för att uttrycka sig otroligt (!) milt. Detta ledde hur som till att Helsingborg förvisso ryckte lite i toppstriden men jag är helt övertygad om att de kommer börja tappa poäng ganska snart. Såväl Malmö som Elfsborg tappade poäng i helgen vilket naturligtvis var mycket glädjande för mig av förståeliga själ. Jag tror på en rolig, nervös och jäkligt spännande Allsvensk höst är att vänta.

För egentligen första gången kan jag äntligen få in lite Loket i den här bloggen. Första "officiella" träningen för hösten hölls i torsdags och jag måste säga det kändes riktigt skönt att komma igång igen. Personligen känner jag fotfarande av min lårskada ibland men träningen gick ändå bättre än förväntat vilket lovar gott. Ytterligare värt att notera från den träningen är att Ohlin höll i en rolig (?) (vad vet jag om det egentligen, jag vilade ju mitt lår då och slog bara passningar...) och nyttig avslutsövning, vi hade en provspelande målvakt på besök och kanske framförallt det glädjande beskedet att Nidén återigen var tillbaka på planen. Nästa Loket event är, utöver träningen på torsdag, höstpremiären mot Kista på måndag. Nu gäller det och tagga till och jag hoppas verkligen så många som möjligt kan vara med så vi slipper en repris på matchen i våras... La Squadra ska återigen höras över Stora Mossen!

I och med detta tackar jag för mig som bloggare och ser fram emot trevlig läsning från diverse spelare under hösten och Erik nu närmast.

Väl mött på torsdag och måndag.

La Squadra!

/Oskar

Hetsinlägg: Tele 2, HifDif och lite annat smått och gott

Hey! Inget nytt torntest sedan sist, däremot en satans massa intressanta fotbollsnyheter. Vart ska vi börja? I lördags spelades första matchen någonsin på Tele 2-arena, eller som i folkmun: "Den nya Söderstadion" (av alla utom inskränka Djurgårdare som... nej jag vet faktiskt inte vad det är för fel på dem). Vi kan ju börja i den ändan. Detta blir ju lite av en återkoppling till mitt första inlägg angående bomben. Att Södermalm är Bajen-land råder det (till för något år sedan bland vissa gårdare) inga som helst tvivel kring. På samma sätt som Solna är Gnaget och Östermalm Dif. Inga konstigheter där. Tills det blev klart att Dif skulle börja spela på Tele 2. Då tror helt plötsligt, jag ska absolut inte säga alla, men många, gårdare att Söder helt plötsligt är och alltid varit Djugårds-land. Jag förstår det är frustrerande för alla parter men hade jag hållit på de blårandiga hade jag snarare tänkt i banorna att "ok, det suger att spela i Bajen-land men iom att vi fuckat upp nya Östermalms IP så är det här bästa tänkbara scenario just nu". Jag hade iaf inte börjat ljuga för mig själv om att spela på Söder är att spela på Dif-mark. Helt obegripligt.

På tal om dessa lag. Ingen har väl missat HifDif-låten: http://www.youtube.com/watch?v=fhTOVGg90SA ? När sedan bilden ovan började sprida sig under lördagen kan man inte annat än luta sig tillbaka och bara njuta. Jag måste dock säga att jag faktiskt lider en del med fansen. Inte nog med att det (iaf för många) tar emot otroligt mycket för båda lagens fans (i synnerhet Hammarbys, läs B.O.M.B.) att behöva dela arena men en av sina, trots olika divisioner, värsta konkurrenter så går båda lagen officiellt ut med den här bilden. Snacka om hjärnsläpp. Men som gnagare är det som sagt bara att njuta.

Nöjet blev ju knappast sämre när Bajen i sin första match på arenan endast fick med sig ett X mot Örgryte - ett bottenlag i Superettan. När sedan Djurgården bara ett dygn senare går och torskar sin dito är nöjet mer eller mindre fullbordat. Första målskytten på arenan någonsin blev alltså varken en grönvit eller blåblå utan istället Imad Khalili i Norrköping. Det är humor det för en inskränkt gnagare som jag!

Måste ju även passa på att ge ytterligare lite lustiga kängor. När AIK i sin premiär på Friends lockade dryga 40 000 hette det, från HifDif håll, att det till största del var gratisbiljetter. Ironin som då uppstår när Aftonbladet stoltserar med köp 2 betala för 1 till Bajen-premiären och att Stadium delar ut gratisbiljetter till höger och vänster till Dif-matchen. Ja... den är total. Att sedan Djurgården gör ett identiskt tifo i sin premiärmatch som AIK genomförde i derbyt i maj tyder inte på någonting annat än ett mindervärdeskomplex utan dess like.

En fantastisk helg var till ända och det sista som fattades var bara en seger mot Häcken för AIK igår. En svår match mot ett Häcken som för bara några dagar sedan lyckats få med sig ett 2-2 resultat borta mot Sparta Prag. Men vad hjälper det när AIK har Kennedy Igboananike? Ingenting! Två klassmål och jag skänker än en gång en tanke till årets-Gnagare Mangus Pehrsson. Tack för allt! Nu har AIK parkerat sig i toppen och som Allsvenskans formstarkaste lag är det endast med inspiration man ser fram emot Elfsborg och Malmö i de kommande omgångarna. Förvisso känns det naturligtvis vemodigt att Elfsborg blir kung-Tjernas sista match men samtidigt har allt fint här i livet ett slut och Tjenas tid som spelare i AIK är tyvärr över. Men tidernas mäktigaste avtackning kan ni förvänta er på Friends Arena den 3 augusti. Hybris? Nej vadå, det är inget jag som gnagare känner till någonting om.

Ett hetsigt inlägg om de tre Stockholmsklubbarna har nått sitt slut. Tagga nu inför höstpremiären för Loket i början av Augusti så ses vi på torsdag.

Väl mött.

/Oskar

Sarajevo, Maiden, årets Gnagare och as

Så var det måndag igen. Under förra veckan spenderade jag tre av dagarna i Sarajevo, Bosnien där jag som bekant var på torntest. Kort om vad fan det innebär är att det eltorn vi/ett portugisiskt företag har designat (efter diverse normer, specifikationer och parametrar) tillverkas och skickas till teststationen, i detta fall i Bosnien. Där byggs det upp och man fäster vajrar på diverse ställen (som ni kan se på bilden till höger) där man sedan under testen drar med olika laster (50%, 75%, 90%, 95%, 100%) och olika tester. Förhoppningsvis håller skiten annars betyder det TRUBBEL! Men vårt höll och sista testet (av fyra) drog vi tornet tills det gick sönder, vilket var mellan 140-145%. Så sånt gör jag på jobbet. Det var faktiskt ganska intressant och eftersom vi körde ogalvaniserat så lät tornet som fan varje gång de drog upp lasterna. Bra för spänningen, dåligt för nerverna. Men det gick som sagt bra!
Det var en rejäl blandning av nationaliteter av vi som var där. Det var två svenskar (jag+kollega), sedan två kundrepresentanter från Mocambique, konsulten från Tyskland, två portugiser från leverantören, x antal bosnier från teststationen och så vår konsult-torn-expert som är fransk-bosnier (han ser förövrigt ut som en korsning av Peter Wahlbeck och Percy Nilegaard). Måste väl kort även nämna lite om Sarajevo och kan konstatera att jag blev positivt överraskad. Staden är riktigt fin och ligger mellan flera berg och åker man bara upp lite är det en fantastisk utsikt. De snackar rätt kass engelska men plus för de billiga priserna (en trerättersmiddag inkl. vin på en av stadens finare restauranger gick på cirka 200 per gubbe, ska väl tilläggas att det knappast skadade att då ha med sig en som snackade bosniska). Kort sammanfattat var det tre intensiva men lyckade dagar i Sarajevo!

Nu i helgen var jag på Iron Maiden på skit-arenan i Solna. Det var tredje gången jag såg Maiden och de levererade väl som de skulle. Däremot var ljudet på piss-Friends är så satans jävla dåligt så klockorna stannar och av naturliga själ är ljudet en ganska stor del av en konsert. Jag vet inte hur många hundra spelningar jag varit på i mitt liv men den här, ljudmässigt, tillhör bland de värre. Riv, gör om, gör rätt. Amatörer! Ska den här arenan även sabba Black Sabbath i November blir jag skogstokig. Bomber kanske inte är en så dålig idé trots allt...

Gårdagen spenderade jag på pendeltåg och i Södertälje för att kolla in Suryoye-Gnaget. Kennedy stod för två fantastiska mål där det första var något i hästväg. Att han redan stått för Allsvenskans två snyggaste mål gör en bara mer tacksam för årets AIK:are Magnus Pehrsson. Snälla kom tillbaka. Skönt dock att även få ner Dif-norsken på jorden.

Måste även nämna lite om asen på Expressen, tidningen i allmänhet och rikssopan Mats Olsson i synnerhet. Att man under en veckas tid väljer att smutskasta en klubb på det sättet som de gjort, utan några klara/sanna belägg är för mig under all kritik. När sedan party-Mats skriver att han "är förvånad att AIK inte fakturerat för alla fina ord de sagt i samband med Turinas död" så blir det lite mer än bara kass journalistisk. Att han redan går på övertid är ju allmänt känt men nu... ja återigen, det där med skokartonger... AIK kom däremot med ett mycket bra svar kring detta i morse. Jag rekommenderar samtliga att läsa på följande länk:
http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=7370

Till sist. Imorgon fyller jag år. Stort.

Farväl för denna gång.

/Oskar    

Def Leppard, pilsner, RÅP och Balkan.

Ny vecka, nytt inlägg. Vad har då hänt sedan sist? I onsdags åkte jag och Jocke till Uppsala för att kolla in Def Leppard och dricka pilsner. De lirade mitt på torget i Uppsala och måste säga det var ganska bra uppbyggt ändå. Mustasch var första förband men dem såg vi inte mycket av, och lika skönt det. Ett set på fem min hade räckt gott och väl för Mello-Ralf. Hardcore Superstar lirade därefter och de borde helt klart fått speltiden från muscharna. HCSS är fan riktigt bra, bland de bästa förbanden till större spelningar som finns vill jag till och med påstå. Sju öl och tre pisspauser senare var de då dags för Leppard. De är egentligen ganska enkelt att summera deras spelning: det de väl spelade gjorde de riktigt bra, men en headline som bara lirar en timme och 20 min är fan under all kritik. Typ sex låtar till kan man verkligen förvänta sig.
De fanns en tanke att vi efter spelningen skulle röra oss ut på krogen. En idé som snabbt rann av oss då vi tänkte på det studentrum (som jag lånat av en polare jag känner lite på avstånd så där) med tio pilsner var som väntade. Så dit bar det av och dessa 20 öl, X antal pisspauser och ett flertal hetsiga diskussioner senare somnade vi båda in runt 6-tiden på morgon. Även om hemresan naturligtvis inte var någon jättehit får hela Uppsala-trippen ses som en jäkla succé.

I helgen bar det sedan ut till en polares landställe för nya intag av den underbara trolldrycken. Hela helgen blev en svensk sommar när den är som bäst. Klockrent väder, sitta på bryggan, dricka bira och trevlig sällskap. Det ölrör som hade införskaffats blev även det en succé. Se bara den trevliga bilden här övan.

En hård helg helt klart och vi åkte hem relativt tidigt för att hinna hem till Gnaget. Känns som jag fick utlopp för ganska mycket av mina känslor i förra inlägget men en snabb summering är att det var en jäkligt konstig match. AIK öppnade klart bäst men var som vanligt sämst framför mål. I andra kunde och till och med borde Häcken gjort mål men sen tog Gnaget över igen och fick tillslut tycka dit den. Jävligt kul att RÅP fick måla också. Lider verkligen med honom. En jävligt trevlig snubbe (träffade honom på väg hem från Eindhoven ifjol) och inte något gnäll över huvud taget. Apropå det, Majstorovic var inte ens med i truppen. Bra så.
Nästa skandal är dock AIK väljer att släppa Helgi Danielsson. Horribelt pantat. Avgå någon!

Mycket mer har jag inte att orda om just nu. Kan dock nämna att jag åker till Sarajevo, Bosnien imorgon för jobbets räkning. Jag kommer hem sent torsdag kväll och syftet med resan är att vi ska testa våra eltorn som vi ska sätta upp i Mocambique. Lite kul, lite ångest. Som vanligt helt enkelt.

På återseende vänner!

Bajen-militärer, skjut aldrig och Majstorovic!

Inlägg numero uno som ny spelarbloggare här på Lokets läckra hemsida. Efter tidigare fina insatser från såväl Jocke, Olle och Lillen var den senaste månaden (och jag tror inte Hyltan motsätter sig detta) något av ett fiasko. Kravet på en mer aktiv blogg bör således vara högre än någonsin tidigare och jag kan nästan vara beredd att lova att det kommer ni att få. Så, stoppa in prillan och hämta biran för nu kör vi!

Vad kan ni då förvänta er innehållsmässigt denna månad? Eftersom det är stundande sommaruppehåll i Loket-lägret lär det tyvärr inte bli alltför mycket Loket-relaterat. Däremot kan ni förvänta er en hel del fotboll, världen i allmänhet och Gnaget i synnerhet. Vi ska nog även kunna få in lite hårdrock, Afrika-kneg och bira också så hela mitt liv täcks.

AIK tog två fina skalpar i förra veckan mot BP och Helsingborg, jag väljer dock att lägga lite fokus på en annan händelse. Under torsdagen var ju även Bajen-militärerna ("Militär, militär, Bajen-militär, ge oss ett vapen så skjuter vi, Bajen-militär") i farten och la lite bomber kring nya Teletubbis-arena (som AIK:s VD Thomas Edselies kallar den, tvek på humorn i det...). För att ge en tanke om detta förstår jag bajarnas frustration och tanke (kolla bara in här när hycklaren Tommy Jacobsson pratar arenafrågan: http://www.youtube.com/watch?v=Ee6h5y6blKE ) samtidigt som bomber naturligtvis inte kan accepteras. Ska de börja använda det kommer det ju balla ur totalt. Sedan kan man ju än så länge inte till 100% fastställa att det är en Bajare som ligger bakom detta, även om det mesta naturligtvis talar för det. Det som talar emot är dels det faktum att det faktiskt var en fungerande bomb samt att de stavat just "bomb" (som stod ju det på kartongen) rätt och inte "båmb" eller liknande. Men men det får tiden utvisa.

Gnaget hade ju även match igår vilket inte var någon vidare rolig historia. Spelet såg ut precis som det gjorde i början av säsongen mot exempelvis Syrianska och Åtvid. Det vill säga, tidigt slagna snöbollar till inlägg som Mjällbys mittbackar enkelt kunde nicka bort. Lägg där till att Mutumba gör en horribel insats, Nabbe en medioker och Henok sämre än vanligt. Inte blev det heller bättre av att alla testade skott utifrån hela.jävla.tiden! Jag är av den åsikten att "alltid rätt att skjuta" är den sämsta och mest överskattade klyschan någonsin. Det är fan aldrig rätt att skjuta! Ok, naturligtvis en sanning med modifikation men poängen i lika tydlig som sann.

En dag som denna går heller inte att inte nämna någonting om aset Majstorovic. Jag var från början redan otroligt skeptisk till vävningen av honom och lite "vad var det jag sa" känsla rinner ju genom kroppen idag. Han har förvisso varit sämst sedan dag 1 och en långsammare spelare får man ju leta efter. Att han däremot skulle sjunka så här låg trodde jag faktiskt inte. Jag kan knappt minnas någon som betett sig lika illa. Det skulle i så fall vara Pontus Kåmark eller Jesper Jansson möjligtvis (nej, jag har inte glömt Bangura). Majstorovic måste vara den spelare i typ hela Allsvenskan med sämst självinsikt. Han grinar inte bara ut i media, dyker inte upp på lagsamlingen, attackerar Alm och medspelare (Backman) utan han tror även på fullaste allvar att han är bättre än våra tre övrigt alternativ. Nej Majsan vill jag aldrig se i en AIK-tröja igen. Däremot vill jag passa på att hylla Per Karlsson. 2011 var han petad, han gnällde inte en sekund utan knöt näven och kämpade vidare. Idag är han Allsvenskans troligen bästa mittback, given i startelvan och otroligt älskad av fansen. Där har vi en spelare som den 36-årige tönten med ett 50 tal landskamper och en tunga brun av Zlatans... ja ni fattar, borde titta på. Ett stort avgå till Majsan på alla plan helt enkelt.

Ok, det blev mycket AIK i det här första inlägget, men det får ni ta. Nu blir det till att snart gå och kvarta då jag ska in tidigt till jobbet imorgon för att således kunna gå tidigare då jag och Jocke ska ta oss till Uppsala för lite kvalitésrock i Def Leppard. Ska bli riktigt festligt.

Vad kan då passa bättre än att avsluta med följande: http://www.youtube.com/watch?v=ybICtsy5cJU ? Jag vet då inte!

Väl mött!

/Oskar

Blogg

Det blev inte lika många inlägg som jag hade hoppats på. Har haft svårt att hitta inspiration och tid för att skriva ett inlägg som ska försöka bli en sida lång. Har dock nu förstått att bloggpennan kan man lägga på hyllan, det blir inget yrke av det.

Det som har hänt sen senast är att jag varit i Budapest, trevlig stad och med lite östeuropiska inslag så är det även ganska billigt. Särskilt hotell som går runt 3000 för 4 nätter på 5-stjärnigt hotell för 2 pers. Som Stekare kan man inte bo på något annat. Det hade ju precis varit översvämning så hela strandpromenaden låg fortfarande under vatten, det var som att vara i Titanicfilmen fast på land (om ni kan tänka er det).

Efter det så fick min kollega Emil vara ledig i en vecka och då blev det 90 timmars jobb. Då var det inte mycket till liv förutom att sova och jobba. Det är häftigt vad snabbt kroppen återhämtar sig efter en sådan resa, 2 dar på landet och sen var man back on track. Man går upp käkar frukost drar till jobbet, betar av 13 timmar och sen hem igen och sova. Man somnar i alla fall gott om natten och luktar härligt efter en sån dag. Varje dusch är som den man tog efter flaket när man tagit studenten.

Annars så ser jag fram emot höstsäsongen och att vända våran form och att fler spelare är tillbaka så vi får en bred trupp till varje match.

Tack för den här bloggperioden och eftersom det har gått som det gjort så slipper jag nog bli framröstad igen.


 

Man är inte odödlig

Jag har tänkt ett flertal gånger att om polletten som månadens bloggare landar på mig, vad fan ska jag då skriva om?

Jag sitter och försöker hitta inspiration i tidigare loket bloggare. Jocke som hade sitt vardagsliv och matlagning i högt fokus. Eller Olle som har läst tusentals bloggar och någon gång hoppas att själv få bli en såpakändis. Lillen var ju den senaste bloggaren och det blev ju succé med updates från olearýs på Arlanda varje vecka. Den grabben reser en hel del och jag vet fortfarande inte vad killen jobbar med för även om jag jobbar som stekare så är ju han Lokets egna småstekare, är han bara BP-tränare för då kanske man ska byta karriär.

Ämnet för det här inlägget får bli Marathon som är lite sent ute att skriva om nu men som genomfördes för en vecka sen. Som ung så var man ju aldrig rädd för något och blev aldrig skadad, man kände sig odödlig för allt man gjorde och kände att man skulle klara allt man valde att genomföra. Men att springa ett maraton fick mig att vakna upp ordentligt ur den härliga drömmen. Jag har aldrig varit så trött och död i benen som jag var efter loppet.

Min planering inför maraton var att springa minst 2 ggr i veckan från januari och sedan även få lite hjälp från fotbollen. Det skulle ge mig en tid på under 4 timmar. Tjena! För det första höll inte moralen för det målet och jag började tänka att det är ingen fara jag kommer klara det ändå. För jag hade fullt upp med både företag och plugg. Jag skrapade kanske ihop en 10 mil innan loppet. (Det gav mig en hel del tankar under loppet vad fan jag höll på med som trodde att det skulle gå som en dans).

Det började rätt bra och jag var nöjd över den 1:a milen, det kändes helt ok i ben och kropp. Det jobbiga var bara att Olle som hade startat 10 min efter mig redan hade sprungit om mig så jag kanske höll lite av ett gubbtempo, men tänkte att jag tar igen det i slutet. Tjena! Jag var så nöjd när jag hade klarat av första varvet som var 18 kilometer och jag kände att jag hade kraft kvar dock började jag känna lite skavsår under fötterna men tänkte att jag krigar på det kan inte vara så farligt. Tjena! Mellan 2 och 3 mil så sprang vi en sträcka som jag inte ens trodde vi skulle springa och när folk började svänga vänster istället för höger så höll jag på att bryta ihop. Under den här sträckan var det nära att jag la av. Jag började gå ibland och det blev svårare för varje gång att starta igen.

Sista milen var bara en förlängning av lidandet varje kilometer var längre än den nånsin varit och jag började få kramp i framsida lår men kunde inte stretcha det för när jag drog upp benet bakåt då fick jag kramp i baksida lår så det gick inte att lösa. (Ett helvete att bli gammal). Så jag fick springa med lite krampkänningar. Under den här sista sträckan så vill jag tacka vår målvakt Joakim Dahlgren som fanns i mina tankar varje gång det blev extremt jobbigt för han har klarat det här loppet och skulle inte jag göra det då kunde jag lika gärna gå av loppet och dra till Arlanda direkt, (kanske jag hade träffat lillen) men till varje pris skulle jag klara det för att Jocke klarade det. De sista 2 kilometrarna var jag helt död och skulle säkert gå och stanna några gånger om jag inte hade mött Jocke som står och ”hejar” och skriker att jag kommer få en sämre tid. Det var den bästa tändvätskan under hela loppet. Jag stannade inte en gång den sista biten, tyvärr räckte det inte så jag kommer få höra det här hela livet ändå men min förklaring till det är att jag sprang 4,2 mil med stukad fot.

Dan efter kunde jag lika gärna legat på ålderdomshemmet, jag kunde inte ens röra mig och det var till och med svårt att sätta sig på muggen. De där skavsåren som inte skulle vara någon fara var stora bubblor på en radie om 10 cm. Det blev bara att ligga i sängen hela dan och hoppas att man inte skulle bli skitnödig.

Nu slutar jag snart jobbet och ska göra en lillen och glassa på en uteservering.

Tänkte i alla fall ge mina inlägg ett signum med ett citat vid varje slut idag blir det.”In order to succeed, we must first belive that we can.” 

Kom igen nu grabbar så slår vi Danderyd på¨måndag!


/ Sebastian ”den upplyste” Hyltingö
 
Shots Shots Shots

Vill börja denna blogg med en uppmaning till alla vuxna männsikor som frivilligt väljer (hur man nu kan göra det ?) att gå omkring med en ryggsäck på ryggen.
Inse att ni faktiskt har något på ryggen när ni vänder er om!!
Den här bloggen skrivs nu på ett tåg hem från Sveriges baksida och jag höll precis på att bli knockad av en man med en gigantisk ryggsäck.
Bloggen uppmanar här till ett ryggsäcksförbud på alla vuxna människor.

Har annars hänt en hel del sedan sist.

På torsdagens träning så introducerades några nya övningar där den första var en passningsövning där vi skulle jobba två och två. I sann Loket anda så var det även en tävling i övningen som Basse vann enkelt trots att han var ensam i laget. Erik ville hävda att han var med på ett hörn men vad jag såg så stod han mest och rättade till hans nya svåra träningströja som han var stolt över.
Sen körde vi en ny ganska så flummig pressövning som undertecknad hade svårt att förstå till en början och därav förlorade mitt lag också första matchen som Sjöden var snabb med att påpeka.
När vi sedan förstått innebörden av övningen så vann vi såklart resten av matcherna och spelade enkelt ut Sjödens lag i den sista matchen.


Efter en lättare AW på fredagen på gården vid norra bantorget så var det match på lördag mot Kungsängen borta.
Solen stekte på bra när matchen skulle börja och Erik var lite besviken när vi fick starta matchen med solen i ryggen då han inte kunde passa på att bättra på brännan samtidigt.
Det tråkigaste förutom att vi förlorade matchen var att vi återigen åkte på flera skador. Kristian, Olle och Perry fick samtliga kliva av skadade.

Olle var efter matchen helt bedrövad över att han förmodligen skulle tvingas till sittdans på kvällens planerade utgång då han skadat foten. Ryktet säger att han hade en galen träningsverk i högerarmen efter att suttit och pumpat och vevat med den hela natten lång.

Skandalen innan matchen var annars att Gurra prioriterat en golftävling före vår match.
Vår supportergruppering LOK som var på plats dagen till ära gick i taket när han fick höra om denna prioritering och skulle ta sig ett ”snack” med Gurra för att ”rätta till” hans prioriteringar.

En annan som LOK borde ta sig ett snack med är Jonas om nu Candy Crush inbjudningarna fortsätter att komma.

På kvällen stod sen en champions leauge sittning hemma hos mig med efterföljande utgång på schemat.  Blev en riktigt tung kväll för alla inblandade och jag kan väl känna att det kanske var lite väl bra hetsat med fyra shotsrundor innan avgång till Garbos där dessutom ett helrör och två flaskor Cava väntade.
Om ni vill veta hur pass bra dom shotsen tar så kan ni alltid fråga Diktator Perry som har en del erfarenhet av dessa. Det är ingen högoddsare att ord som fosterställning, pendeltågsstation och godnatt kommer att ingå i hans beskrivning.

Återigen så gjorde jag ingen handvolt upp ur sängen dagen efter utan låg mest och slappade och inväntade mitt favorit program på svt ”Räddad av konstiga höns”.
Skandalen var stor när jag upptäckte att programmet utgått till förmån för cupfinalens förlängning.
Skandalen var också stor efter att cupfinalen var slut då göteborgs supportrarna invaderade planen och hetsade mot ap-klacken.

Det lysande förbundet kunde i efterhand inte förstå någonting då dom faktiskt sagt åt supportrarna att dom bara fick tag sig till mittlinjen och absolut inte längre än så om dom skall invadera planen.

Poängavdrag, spel inför tomma läktare och böter för landslaget vore inte mer än rätt.

AVGÅ FÖRBUNDET!!!


Har annars roat mig med att läsa igenom Aftonbladet ligga-reportage. Mycket intressant att veta vilka som pippar mest mellan en målare, advokat och civilingenjör.
 

Match mot Durkiska ikväll!

Alla till Mossen!

Känn Last! 

Högaktningsfullt!

// Brienza
 
Hertha Ultras! Hertha Ultras!

HA HO HE!

 

Efter en skarp tillsägelse och tillrättavisning från Diktator Perry om att detta minsann inte är någon kommunal verksamhet utan en diktatur där det gäller att leverera när chefen beordrar leverans så skrivs den här bloggen under en viss "press".

Det får mig att fundera på hur spelet bakom kulisserna egentligen gick till när Diktator Perry kom till makten i klubben. Den officiella versionen lyder ju att före detta Diktator Scott helt plötsligt kommit på att han numera har "tidsbrist" och inte hade tid med sitt diktatorsuppdrag längre. Konstigt nog så har Alex idag i stort sett samma närvaro som förra året trots denna "tidsbrist".

Kan det möjligen vara så att även Alex fick sig en "tillsägelse" och Diktator Perry på så sätt "kuppade" sig till makten i klubben?

I en diktatur skall man aldrig ifrågasätta något så nu är det färdig spekulerat för min del för den här gången så har jag kanske räddat så jag får några minuters speltid i år och slipper frysboxen totalt efter det här utspelet.

 

I fredags blev det en lättare AW på hotell Anglais med några gamla kollegor och när jag skulle beställa en runda i baren hörde jag några tjejer prata med typisk östermalms dialekt.

- Fan vad jag älskar rosé alltså

- Jag vet, det är så jäkla nice

- Fan, man blir nästan rosé alkis på sommaren

 

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta men misstänker att det är den kategorin av tjejer vars bloggar Olle maniskt följer på finest.

Jag undrar förresten hur Olle har klarat sig från abstinensen att inte kunna följa dessa bloggar då han och Erik under den senaste veckan lekt skogsmulle i skogen och lärt sig koka soppa på en spik och lekt kull och kramlekar hela dagarna.

 

I lördags drog jag till Berlin för den årliga fotbollsresan dit tillsammans med farsan och brorsorna.

Berlin är en grym stad och det finns mycket att göra och uppleva. Inte minst den sjukt goda ölen som det slank ner några stycken av.

En sak som jag hade fått hoppas att uppleva på den här resan till Berlin var ett besök i Doktor Müllers Bizzare Shop. Har under många tidigare vistelser i Berlin gått förbi denna affär med det svårslagna namnet men inte vågat gå in. Efter en hel del spekulationer om vad för "bizzara" saker som kunde finnas där inne så hade jag bestämt mig för att gå in och kolla. Besvikelsen var såklart stor när det visade sig att affären inte låg kvar och hade stängt igen.

Så hemligheten om Doktor Müllers Bizzare shop lever vidare men om någon varit där så informera mig gärna.

 

Desto gladare miner var det dock dagen efter då jag såg Hertha Berlin bli Zweite liga meister och slå poängrekord i andraligan genom att spela 1-1 hemma mot Einige Cottbus.

Det har var nog runt femtonte gången som jag var nere och jag har fortfarande aldrig sett dom förlora.

Det var en grym stämning på matchen och det är helt sjukt att i en match i en andra liga som inte betyder något för något utav lagen så kommer det över 63 000 åskådare.

Tysk fotboll dominerar verkligen på alla plan.

Grymma arenor, fulsatta läktare, sjukt bra stämning och klack kultur, humana biljett priser, inga bråk och inte minst sportsliga framgångar med riktigt bra fotboll.

 

Riktigt bra fotboll och sjukt bra stämning var det tydligen också på Mossen i måndags.

Jag missade som sagt själv matchen p.g.a Berlin resan men det kändes jäkligt skönt att höra att vi plockade fram loket andan och tog hem tre mycket viktiga poäng. Jag tror att en stor anledning till segern har vi att tacka vår supporter grupp Lokomotiv Ultras som visade sig från sin bästa sida med ett grymt tifo som säkerligen inspirerade laget till segern.

 

Stort tack för ert stöd!

 

Det enda negativa från matchen var att Alex inte förmådde att göra två saker samtidigt och köra live twitter från matchen samtidigt som han rattade jobbet som speaker. Misstänker att han måste tagit varje tillfälle i akt med att ropa ut någon gammal loket kuriosa i högtalarna och då hade fullt upp med det.

 

Färdigt hetsat för den här gången.

 

Högaktningsfullt!

 

 

// Brienza

Käka puck?!

 

För alla som vill ha ett riktigt test för ert tålamod så kan jag rekommendera er att åka iväg på en fotbollscup med ett gäng tioåringar.

Grabbarna är jäkligt sköna och det är sjukt kul men det kräver sitt tålamod att få en miljon frågor på en dag (och oftast samma frågor), att ha koll på att alla har med sig allting hela tiden, att säga åt dom vad dom inte får göra (oftast samma sak till samma person flera gånger), att vakna av att barnen ligger och viskar till varandra, att inte kunna sova pga alla knarrande luftmadrasser, att lyssna på Psy:s senaste låt Gentlemen femton gånger om dagen (och som fastnat i skallen dess).

 

Därför var lördagens sittning i Kalmar där jag stannade till på vägen hem från fotbollscupen i Skåne välbehövlig då man fick rensa kroppen och knoppen ordentligt.

Dagen efter på vägen hem från Sthlm till Kalmar så stannade vi och käkade på ett ställe där dom visade hockey VM. Jag har ju sen gammalt en bojkott mot hockey efter Sveriges fiasko i OS när vi åkte ut mot Slovakien och tittar i regel aldrig på några matcher med Tre Kronor.  Medans vi satt och åt så hörde jag en intervju med en tränare och även en del experter uttala sig om spelet och tänkte då hur jäkla svårt kan det egentligen vara att bli hockey tränare eller expert??

Alla säger ju alltid samma saker och det är samma klyschor såsom att:

"Vi måste börja åka mera skridskor"

"Sluta vaska runt i hörnen utan lägga in pucken framför mål"

"In med mer folk framför kassen"

"Smälla på och käka puck"

"Spela enklare dump and chase"

 

Undra hur många gånger man som hockeyspelare egentligen hört från sin tränaren i halvtid att "nu jävlar måste vi börja åka mera skridskor".

Nej, för mig så är hockey en simpel sport för simpla människor medans fotboll är mer tänkande och kräver ett mycket större taktiskt kunnande. Dessutom ser du sällan någon fotbollsspelare med bakåtvänd keps och mjukisbyxor utan de är betydligt mer stilrena vilket är en annan viktigt detalj.

 

På gårdagens träning var många från den ordinarie truppen borta och två provspelare gjorde träningsdebut.

Var väl en sådär träning rent tempo mässigt om jag ska vara ärlig men några saker snappades i alla fall upp.

 

Diktator Setta som uppenbarligen har ett fullbokat schema med alla affärer som rullar in kom återigen sent till samlingen. Troligtvis anlände han även denna gång i en taxi.

 

En som det uppenbarligen inte går lika bra för och som kanske tappat en del på börsen den senaste tiden är Lokets kassör Karlman. Han avbröt plötsligt träningen för att tejpa sina skor och enligt han själv var detta tredje gången han gjorde detta. Jag tror att vi måste kräva en ordentlig årsredovisning i år så att vi är säkra på att våra pengar inte "råkat" hamna någon annanstans

 

Peter klev av träningen chockerande nog inte skadad utan han klagade istället på magont efter en stökig middag på ett thai ställe i Solna.

 

Diktator Perry informerade om att alla måste lägga sina beställningar på nya träningskläder. Oron spreds dock snabbt i gruppen när Perry informerade om att ingen kommer att få sina kläder innan alla har betalat. Anledningen till oron är att Bergljung lagt in en beställning men Ohlin kunde tänka sig att ställa upp som bank så gruppen lugnade då snabbt ned sig.

 

Perry var även noga med att informera om att sista beställningsdag för kläderna var idag.

Jag har dock svårt att se att någon kan ha missat det efter att diktator Perry knappt sovit en blund i veckan då han hela tiden bevakat vår facebook sidan och varit snabb med en såkallad "bump" om någon skrivit något annat på sidan.

 

Match på måndag nu på jumbon Rydbo. Hoppas nu att alla verkligen gör allt vad dom kan för att kunna vara med på matchen då vi varit ont om folk de senaste matcherna och verkligen behövt gräva djupt i telefonböckerna för att ens få full trupp.

För egen del så åker jag till Berlin på lördag morgon för att bland annat se och fira storlaget Hertha Berlins uppflyttning till Bundesliga och kommer hem på måndag kväll så jag missar dessvärre matchen.

Se till och vinn nu och känn stor last!!!!

 

Läste för övrigt ett skönt skämt angående tillsättningen av Djurgårdens nya tränare.

- Djurgården should have hired my girlfriend as their new manager. She never goes down.

 

 

Högaktningsfullt!

 

Brienza

Vart är MålMange?

 

Uppståndelsen, hetsen och längtan efter mer inlägg har varit enorm efter mitt första inlägg.

Men som ni alla vet så ska man aldrig ge mig sig för lätt i sådana situationer utan helt enkelt låta dom hållas tills dom skriker efter mer.

 

Match i Lördags mot Olympiacos och precis som jag förutspådde och önskade i mitt tidigare inlägg så plockade vi verkligen fram den där speciella lokomotiv andan och gick därifrån med segern.

Om matchen kan ni läsa mer om i Basses matchrapport så den tänker jag inte orda så mycket om.

Basse som själv gjorde en grym match kommer för övrigt att i fortsättningen benämnas som Skägget i bloggen tills han bestämt sig att raka av hans väl odlade slutspelsskägg.

 

Inför matchen i omklädningsrummet fick vi vara med om stora kontraster.

Diktator Zetta dyker upp några minuter sen och berättar utan att rycka på axlarna att han tagit taxi till matchen då han har ett mycket tight schema och är en upptagen man. Tydligen är konsultbranschen fortsatt lukrativ och det är alltid kul att omge sig med framgångsrika människor.

Någon minut senare kommer Jonas in i omklädningsrummet med andan i halsen och skriker ut något i stil med att lyxfällan närmar sig för honom.

Kämpa Jonas!

Kan för övrigt här också hälsa till Jonas att jag inte är intresserad av att spela Candy Crush Saga så du behöver inte bjuda in mig till det spelet något mer tack.

 

Det andra stora samtalsämnet i omklädningsrummet är vart MålMange tagit vägen??

Ingen vet vart denna loket legendar med känsla för mål tagit vägen.

Senast någon hörde något från honom var Diktator Perry som pratade med honom under årets leger där statusen tydligen var den att han fortfarande hade någon mystisk skada.

Så, MålMange om du läser du här hör av dig, vart är du?, vad gör du? Hur mår du? När kommer comebacken?

Om någon annan har någon info om MålMange så tas även den infon tacksamt emot.

 

Jag var egentligen sjukt trött efter matchen men hade tidigare på dan bestämt att gå ut för att fira dagens seger.

Det fick först bli en siesta och sen fem-sex GT på det så hade man minst lika snabba fötter igen som kvällen till ära dansade loss på Golden hits. Mycket har sagts och mycket kan sägas om det stället men jag hade jäkligt kul och stängde stället vid tre rycket.

Det vore dumt att påstå att jag gjorde en handvolt upp ur sängen dagen efter men en kebab återställde balansen innan det var dags att åka och träna ett knattelag på konsultbasis och därefter välbehövlig soffhäng hemma i lägenheten vid Bällsta River.

 

Närmast väntar träning på torsdag och match på Lördag mot hypade Kista Galaxy. Tyvärr missar jag bägge dessa tillställningar då jag i morgon åker ned till Skåneland för att coacha hem titeln i inofficiella SM för tioåringar.

För er som inte sett det så kan jag meddela att Hyltan även kommer att missa torsdagens träning då säkra källor till bloggen har avslöjat att han har fullt upp med att räkna in sina feta dagskassor nu från stekarkioskerna som går bättre än någonsin nu när det fina vädret har kommit.

 

Till matchen på lördag så räknar jag dock med att Lokets media avdelning tar sitt ansvar och kör live twitter från matchen så jag och alla andra tifosis som inte kan vara på plats kan följa matchen.

 

Då fotbollscupen vi spelar med kidsen slutar på lördagen så kommer jag att göra ett längre pitstop på vägen hem i Kalmar där en sittning redan är bokad på kvällen.

Se till att ge mig en fet anledning att fira ordentligt där nu och ta tre poäng!

 

Högaktningsfullt!

 

// Brienza

Brienza tar över bloggen!

 

Så var det då äntligen dags att efter stora påtryckningar och mycket hets ta över som månadens bloggare efter Olle.

Hade i ärlighetens namn förväntat mig mer utav en skvallerblogg från Olles sida då ryktet säger att han inte gör annat än att lusläsa alla bloggar på finest. Men troligtvis så är det nog också svaret till glappen mellan hans inlägg då det säkerligen tog allt för mycket tid att läsa alla duckface bloggar.

 

Så vad har då hänt sen sist?

Stödmedlems kampanjen har varit en stor succe där stekar Emil tog hem priset för den som värvat flest stödmedlemmar strax före sin stekar kompanjon Hyltan.

Bra stekt boys!

Ödmjuk som jag är så valde jag att inte att ställa upp i tävlingen men kommer självklart att se till att även dra mitt strå till stacken.

 

Vi har även hunnit med att tyvärr åka på två raka förluster i serien.

Senast i måndags så förlorade vi mot IFK Täby med 1-0 i en match där vi tyvärr fick en del skador och enligt rykten som vanligt var utsatta för en hel del dommarmisstag.

Själv missade jag matchen då jag var på semester i Amsterdam med före detta sponsorn Von Lindblad för att bland annat få uppleva queens day.

Det var sjukt mycket folk på gatorna och alla kanaler i Amsterdam var packade med båtar där folk stod och dansade och festade på som galningar. Precis som när Holland spelar fotboll så var alla självklart klädda i orange och i varje gatuhörn hade dom slagit upp ett dj bås där det spelades klassisk holländsk techno där höga människor festade loss.

Tydligen så var detta även den sista queens day någonsin då den Holländska drottningen tagit sitt ansvar och avgått och hon skulle nu ersättas av en ny kung.

AIK:aren i mig ville bara skrika Avgå Kungen innan han ens tillträtt men jag hejdade mig.

I övrigt så är ju Amsterdam en stad som är rätt sjuk att uppleva som svensk med alla sina "fik" och sin "fönstershopping".

 

Tillbaka i konungariket Sverige så var det träning i torsdags som gällde.

Då bägge diktatorerna hade förhinder att närvara fick undertecknad ta hand om passet.

Träningen var främst inriktad på passningsspel men Jocke fick även sin vilja igenom så han fick träna på sin samba teknik med en del bollbehandlingsövningar.

Jag tyckte det var bra intensitet och alla var fokuserade passet igenom.

Kan för övrigt rapportera från träningen att:

 

Kristian klagade lite på att avsluten inte satt där dom skulle men jag misstänker att det var en mörkning och tror på minst två mål från vår "Capocannoniere" på lördag.

 

Bergljung nästan genomförde en hel träning. Han klev endast av en kort 10 minuters period men såg sen het ut i tvåmålsspelet och påminde en del om Bobo Vieri under hans fornstora dagar.

 

Jocke hade kottar i öronen under de inledande övningarna och var självklart heller inte blyg med att fråga om det jag precis gett instruktioner om.

 

Victor inte kommer dricka en droppe alkohol fram till Sthlm marathon då det tydligen blev en del på Valborg.

 

Jag tog tillfället i akt att som tillfällig diktator utse mig själv till teknisk direktör för Loket. Men som Basse mycket riktigt kommenterade så skulle det nog bli ett heltidsjobb.

 

Heinz fick för sig att springa ruscher efter träningen kors och tvärs över planen och såg snabb ut.

 

Match i morgon igen mot Olympiacos som vore så jäkla skön att få vinna. Vi har ganska så tuffa förutsättningar då många spelare är borta pga skada men se till att vi nu alla som är där plockar fram den där speciella Lokomotiv andan så tar vi tre poäng.

Själv kommer jag inför matchen ladda med att coacha fram framtidslaget http://brommapojkarna.se/p03-2/ till seger i S:t eriks cupen.

Avspark 11.00 på Stora Mossen för er som vill se framtidens stjärnor.

 

För egen del lär jag somna ovaggad ikväll efter en bättre flaska rött.

 

 

Högaktningsfullt

 

// Brienza

Legerbloggare:
Diktator Linzander

Tidigare bloggare:

2013

Mars: Joakim Dahlgren
April: Olle Nyberg
Maj: Marcus Brien
Juni: Sebastian Hyltingö
Juli: Oskar Romell
Augusti: Erik Jörmyr
September: Viktor Åhlander
Oktober: Fredrik Ohlin