LOKOMOTIV

"Vi har pratat mycket internt om att vi skulle satsa för fullt på cupen i år och det var en helladdad trupp som mötte upp i Sollentuna."

Tullinge TP - IF Lokomotiv Blackeberg 3-0(1-0)

Tävling: Stockholm Cup omg. 3
Datum:  Sön 15/2-2015
Plats: Brantbrinks IP
Publik: ca 30 st.

Resultat: 3-0 (1-0)
Målskyttar:  
Självmål 41’, Sam Zadeh Darrehshourian 58’, 64’

Startelva:
 Jocke - Elias, Erik J, Karls, Mårten(46) - Basse, Olle(40), Ted, Wille, Ohlin(60) - Kristian

Avbytare:
Jonas, Oscar(46), Tom, Viktor(40), Erik E (60),

Matchen:
IF Lokomotiv Blackeberg gästade Tullinge TP FK igår på Brantbrinks IP.

Matchen var den första i tävlingssammanhang för lagen, och avancemang till 1/8-final i Stockholms cup stod på spel.

Trots de dåliga uppvärmningsförhållandena för lagen, inleddes matchen i ett högt tempo. Det var tydligt att Tullinge jagade ett tidigt ledningsmål och man ville direkt få fart på sina offensiva spelare med att slå många bollar i djupled. Oftast kom de bollarna från Tullinges backlinje och var bra slagna men Loket hade full kontroll på detta genom ett skickligt och samlat försvar.

Den första riktigt heta chansen i matchen är Tullinges efter ett inlägg från vänsterkanten och en målvaktsretur som skapar oreda i straffområdet. Dock rinner chansen ut i sanden för Tullinge då Erik J lyckats med en högklassig räddning på mållinjen.

Efter det var det bara Loket som skapade farligheterna när man kom runt på kanterna med farliga inlägg, vann de flesta 50/50 duellerna offensivt på den centrala ytan. Med rätt kyla och skärpa hade en 2-0 ledning för Loket varit ett faktum bara när halvtimmen var spelad.

Istället fick Loket uppleva en rejäl kalldusch i minut 41 när man har oflyt i trippel bemärkelse, först skadas halvlekens gigant Olle och kort därefter förloras en 50/50 duell centralt på egen planhalva där Olle normalt befinner sig, vilket blir upprinnelsen till ett kantanfall som avslutas med ett självmål efter att Erik J försökt rensa bort inlägget som ändå hade resulterat i ett självklart baklänges mål om det letat sig förbi.

Andra halvlek spelade Tullinge på resultatet genom att ligga lägre med laget vilket gjorde att de kunde vinna andra bollarna framför sin backlinje oftare än i första halvlek, för att sedan satsa på snabba omställningar. Man lyckades väldigt väl med den taktiken och fick till sin fördel utdelning väldigt fort i två snabba mål av den så poängskicklige kantspelaren Sam.

Loket öser på hela halvleken ut och man skapar faktiskt fyra väldigt klara chanser och tre halvklara chanser som antingen avslutades med en klockren ram träff eller ett skott tätt utanför.

Sammanfattningsvis gör Loket en väldigt bra match sett till förutsättningarna man haft under försäsongen. Sätter man lägena ikväll hade matchbilden varit en helt annan. Laget var minst tio klasser bättre än senast mot Norrort och ikväll gjorde man mycket rätt men tyvärr inte det viktigaste av alla rätt, nämligen mål. Alltid bittert att förlora, samtidigt tror jag mig se en ljus säsong framöver med en av de starkare trupper som Loket någonsin presenterat i sin 18-åriga historia.

Vid tangenterna

Elias Gergi