LOKOMOTIV
Fram till straffpunkten stegar Sebastian ”Carrot Top” Hyltingö fram, som enligt egen utsago aldrig har missat en straff i en tävlingsmatch. Straffen är iskallt/bedrövligt slagen, beroende på vem man frågar, men mål blir det och Loket gör 2-0.
Elias Gergi. Enligt skribenten värd en Oscar-statyett för sitt fina svanhopp. Elias Gergi. Enligt skribenten värd en Oscar-statyett för sitt fina svanhopp.
Lokomotiv Blackeberg - Rissne IF 3-2(3-0)

Tävling: Division 5 Norra
Datum:  Sön 11/5-2015
Plats: Stora Mossens IP
Publik: 23 st.

Resultat: 3-2 (3-0)
Händelser: 
31' 1-0 Kristian Andersson (Loket)
33’ Varning Elias Gergi (Loket)
36’ 2-0 Sebastian Hyltingö Straffmål (Loket)
39’ 3-0 Daniel Hinders (Loket)
50’ 3-1 Tomas Valdes Verdecia (Rissne IF)
62’ Varning Ninos Yilmaz (Rissne IF)
74’ 3-2 Tomas Valdes Verdecia (Rissne IF)
84’ Varning William Knowles (Loket)
91’ Varning Ninos Yilmaz (Rissne IF)
91’ Utvisning Ninos Yilmaz (Rissne IF)

Startelva:
 Jocke - Elias(75), Hyltan, Fälldin, Oscar - Olle, Hagman, Erik E(45), Daniel, Wille - Kristian(45)

Avbytare:
Martin St(45)(85), Gustav(75), Samir(85), Axel, Hammar(45).

Matchen:
Det blev vinst i Lokomotiv Blackebergs femte match för säsongen när Rissne IF besegrades med 3-2(3-0) under måndagskvällen.

Vi hade innan matchen pratat om att Stora Mossens IP är Lokets borg och att det ska krävas oerhört mycket från motståndarna ifall vi ska släppa några poäng på hemmaplan. Matchen börjar med att vår vikarierande kapten Henrik Fälldin vinner en viktig slantsingling vilket gör att Joakim Dahlgren inte behövde kisa runt i solen de första 10 minutrarna. Första halvlek inleds med lite slarvigt spel från bådas håll innan Loket tar över matchen helt och hållet. Vi vårdar boll, vänder spelet och lukrar upp Rissnes försvar på ett mycket skickligt sätt och som belöning gör Kristian Andersson 1-0 och Loket har medvind. Kort därefter bryter sig Elias Gergi förbi på vänsterkanten och blir kapad strax utanför straffområdet, domarn blåser och samtliga 22 spelare på planen förbereder sig för frispark Loket, förutom det isländska domarteamet som ansåg att Elias förstärkte situationen och fick syna det gula kortet. Det bryter ut heta diskussioner men vi inser snabbt att det inte är mycket att göra åt. Några minuter senare vräks Kristian Andersson ner i straffområdet och domaren blåser straff. Fram till straffpunkten stegar Sebastian ”Carrot Top” Hyltingö fram, som enligt egen utsago aldrig har missat en straff i en tävlingsmatch. Straffen är iskallt/bedrövligt slagen, beroende på vem man frågar, men mål blir det och Loket gör 2-0. Med vind i seglen bjuder Loket på ett mönsteranfall där Daniel Hinders avslutar med att dra upp bollen i klykan, ett mål som troligen kommer bli minst top 3 i år. Loket går till halvtidsvila med 3-0 och ett självförtroende på topp.

I omklädningsrummet är det glada miner då alla anser att denna första halvlek helt och hållet gick som vi ville. Diktator Setterwall betonar noggranhet i andra halvlek då han lite klyschigt påpekar att en 3-0 ledning är bland det svåraste att försvara. Med detta i huvudet går Lokomotiv Blackeberg ut i andra halvlek och gör precis tvärtom. Halvtaskigt närkampspel, en serie av alibilöpningar och vips så har Rissne IF både gjort 3-1 och 3-2. Med kvarten kvar inleds hetsen på riktigt när Rissne gör allt för att få in ett mål och Loket försvarar och tjongar för livet. Vi tar oss tillslut i kragen och när den isländska huvuddomaren blåser av matchen kunde Lokomotiv dra lättnades suck över att vi fick med oss tre poäng trots en risig andra halvlek.

Ostskivor:
Elias Gergi, filmning
William Knowles, saxning av bollkär motståndare
Per Linzander, hets mot domaren från sidan

Matchens hatt:
Oscar Hallberg

Matchens twittrare:
Erik Jörmyr

Publik: 23

/Olle"Giggs" Nyberg