LOKOMOTIV

"Så fick det även efter denna seriepremiär sjungas La Squadra i Loketomklädningsrummet samtidigt som FK-spöket suddades ut!"

Daniel Hinders. Kvällens andra målskytt och utsedd hattbärare. Daniel Hinders. Kvällens andra målskytt och utsedd hattbärare.
IF Lokomotiv Blackeberg - FK Bromma 3-0(1-0)

Tävling: Division 5 Norra
Datum:  Sön 13/4-2015
Plats: Stora mossens IP
Publik: ca 40 st.

Resultat: 3-0 (1-0)
Målskyttar:  
Henrik Fälldin 12'. Ass Sebastian Asplund.
Daniel Hinders 56'. Ass Sebastian Asplund.
Kristian Andersson 76'. Ass Ted Fontér.

Startelva:
 Jocke - Gustav, Erik J, Fälldin, Samir - Ohlin, Basse, Hyltan, Daniel, Wille - Ted

Avbytare:
Martin St, Oscar, Eales, Hammar, Kristian.

Matchen:
Inför årets seriepremiär fanns det tvetydig historisk data - Loket har vunnit alla sina seriepremiärer i division fem samtidigt som Loket aldrig har besegrat FK Bromma i division fem (och dessutom har ganska så bister statistik sen tidigare också mot detta motstånd, finns det någon Lokomotivhistoriker ute i stugorna som kan bekräfta huruvida Loket någonsin har besegrat FK Bromma?). Utöver FK-spöket kan det också i Loketlägret ha funnits en viss oro över en ytterst mager resultatmässig utdelning på försäsongens sju matcher, endast två inspelade poäng. Men även försäsongen kan ses ur två perspektiv - å ena sidan resultatmässigt ganska så svag, å andra sidan den längsta och mest seriösa försäsongen någonsin.

Oavsett hur man tolkar historiken inför match, kan man konstatera att det var sexton mycket taggade lokomotivare som dök upp till samlingen på hemmaborgen Stora Mossens IP. Av de sexton spelarna var det fem nyförvärv som gjorde seriespelspremiär i Lokettröjan - Ted, Hinders, Eales, Filip och Samir.

För Samirs del blev det oväntat inhopp från första matchminuten. Oscar Hallberg skulle spela ytterback och deltog i tvåmålsspelet på uppvärmningen då hans vad började kännas av. Med ca 6 minuter kvar till matchstart får Samir därmed beskedet att han får hoppa in från start som ytterback. Stort cred till Samir som hanterade denna mentalt utmanande situation galant, och gick in och gjorde en riktigt stabil och bra insats.

Loket inledde matchen bra och fick ett ägandeskap över matchen. Flera farligheter skapades, mest minnesvärt var Teds skott i ribban. Loket fick också tidigt i matchen ett antal hörnor, varav de flesta ledde till farligheter. En kvart eller så in i matchen så ger också en av dessa hörnor resultat! Basse slår en bra utåtskruvad hörna som rör sig mot Fällan. De flesta tror nog att Fällan inte ska lyckas nå bollen, men genom ett makalöst häng i luften lyckas han nå den och få till ett avslut mot mål, som med viss hjälp av FK-keepern gick i mål. Målet är mycket likt det mål som gjordes i förra årets seriepremiär då Karls knoppade in en hörna. Givetvis väldigt förlösande och skönt med ett tidigt ledningsmål! Det var också glädjande att vi fick utdelning på och också lyckades skapa så mycket farligheter på våra fasta situationer. Resten av halvleken fortsätter Loket till största delen att föra matchen och skapa ett antal chanser och halvchanser. Bakåt släpps inte många målchanser till, mer än två skottförsök som går över efter att vi tappat boll i fel lägen.

I halvlek är det nöjda Lokomotivare som konstaterar att det till största del handlar om att gå ut och spela vidare som man har gjort i första halvlek och att det finns väldigt goda chanser att vinna matchen om vi gör en fortsatt massiv arbetsinsats och håller disciplinen. Det som kan adderas och förbättras är att öka bolltempot ytterligare och att lyckas med fler spelvändningar för att hitta de öppna ytorna oftare.

Andra halvlek fortsätter ungefär som den första, Loket för matchen och skapar någon farlighet här och var samtidigt som man har bra koll defensivt. Samtidigt vet alla hur fotboll funkar, en enmålsledning är alltid skör hur mycket man än kontrollerar en match. Därför var det makalöst skönt när Daniel Hinders, i den 58:e minuten, gör 2-0. Han själv beskriver det hela så här: ”Basse har bollen på högerkanten och spelar till mig i straffområdet. Jag tråcklar mig förbi några spelare och helt plötsligt är det väldigt fritt. Jag slår in bollen i mål! Kändes som ett läge i matchen då det stod och vägde, så 2-0 var väldigt skönt i det läget”. Grattis till första seriemålet i Loket och till en stark insats i hela matchen, Hinders!

En annan viktig spelare i Loket denna afton var Ted Fontér. Ted var extremt nära att göra 3-0, då han vid ett friläge träffade insidan av stolpen. Istället, någon minut senare, fick FK frispark strax utanför straffområdet. Frisparken slås, Jocke räddar, returen slås in i mål av FK - gudskelov följdes denna sekvens av offsidevinkning, vilket gjorde att målet underkändes. Här får vi tacka för en gratis väckarklocka - vårt försvarsspel vid målvaktsreturen såg passivt ut, och nu fick vi en påminnelse om att matchen inte var avgjord.

Matchen kom istället att avgöras med ungefär 20 minuter kvar av matchen. Kristian har haft skadeproblem och fick börja matchen på bänken, men hade i detta skede av matchen kommit in

som forward medan Ted klivit ner på innermittfältet. Ted får tag i bollen på mittplanen och slår en väl avvägd djupledspassning till en djupledslöpande Kristian, som hamnar i friläge med målvakten och stabilt sätter 3-0. Ett typiskt Kristian-mål!

Så fick det även efter denna seriepremiär sjungas La Squadra i Loketomklädningsrummet samtidigt som FK-spöket suddades ut! Det var flera nya som fick uppleva La Squadra-sjungandet för första gången, eftersom det inte blivit någon seger på försäsongen - för er info går texten: ”La Squadra de la Competicion” och bakgrunden till den texten är en typisk fråga som kan dyka upp på en Lokomotivquiz någon gång.

Loket gör en bra match där vi skapar många chanser framåt utan att släppa till speciellt mycket bakåt. Arbetsinsatsen och inställningen var mycket bra. Passningsspelet var klart godkänt, men bolltempot kan bli ännu bättre. Vi tar med oss denna segerglädje nu till framtida matcher, där vi nog kan räkna med många än tuffare matcher.

/Diktator Setterwall