LOKOMOTIV
Efter matchen fick Basse motta en blomsterkvast, han blev utsedd till Matchens lirare. Det säger en del om arrangemanget"
William Knowles och Kristian Andersson har en intensiv dialog under matchen på Bollstanäs IP. William Knowles och Kristian Andersson har en intensiv dialog under matchen på Bollstanäs IP.
Bollstanäs SK - IF Lokomotiv Blackeberg 4-2

Tävling: Division 5 Norra
Datum:  Lör 18/4-2015
Plats: Bollstanäs IP
Publik: ca 80 st.

Resultat: 4-2 (1-0)
Händelser:  
3' 1-0 Sebastian Söderberg (BSK)
55’ 2-0 Självmål (BSK)
58’ 3-0 Daniel Sterner (BSK)
60’ 3-1 Sebastian Asplund (Loket)
64’ Varning Oscar Hallberg (Loket)
66’ 4-1 Christian Patsouras (BSK)
74’ 4-2 Ted Fontér (Loket)
86’ Varning Marcus André Bringner (BSK)

Startelva:
 Jocke - Gustav, Ted, Fälldin, Oscar - Ohlin, Basse, Erik E, Daniel, Wille - Kristian

Avbytare:
Tom, Eales, Lillen.

Matchen:
I måldiskussionerna på lägret, och även inför denna match, pratade vi om vikten av att hålla nollan i de inledande tio minutrarna i alla våra matcher. Dessvärre spräcktes denna målsättning redan efter fyra minuter av denna match. Bollstanäs stod då för ett bra anfall, ett sånt typ av anfall som vi gärna vill göra - spelvändning från ena kanten till den andra, skapande av inläggs-/inspelsläge, offensiva löpningar in i boxen som skapade numerärt överläge för Bollstanäs i straffområdet. Bollstanäs ytter tog sig förbi vår ytterback, Oscar, och kunde spela snett inåt bakåt i straffområdet till en fristående Bollstanäsare. Bollstanäsaren skjuter på Gustav, bollen ändrar bana och blir otagbar för Jocke i mål. Detta blev kännetecknande för de mål vi släppte in idag - otur! Det här första målet var visserligen resultatet av ett fint anfall av Bollstanäs, men att avslutet resulterade i mål var riktigt nesligt för oss. Till saken hör också att de inledande minutrarna var historiska på så vis att de sändes live via appen Periscope, första gången en Lokomotivmatch livesänds, tråkigt då att det tittarna fick se var ett baklängesmål.

Det var dock inte på något vis orättvist att Bollstanäs fick göra mål i matchinledningen. Den första kvarten ägde Bollstanäs spelet totalt. De spelade bra med högt bolltempo, fina crossbollar, bra löpningar som skapade numerära överlägen samtidigt som Loket var lite vilsna. Efterhand jämnades spelet dock ut och Loket hittade in i matchen igen. Resten av halvleken blev jämn med någon enstaka chans åt respektive håll. De chanser man minns bäst för Loket var Teds frispark som räddades av Bollstnäskeepern samt Willes friläge från lite snäv vinkel som också räddades av Bollstakeepern. Ganska sent i halvleken räddade ribban Loket från att åka på ett baklängesmål till, då en Bollstanäsare nickade i ribban.

I halvtid fanns det hopp i Loketgänget om att kunna vända matchen. Matchbilden kändes jämn, och samtidigt såg Loket fram emot en halvlek med vinden i ryggen.

Bland det första som händer i andra halvlek är att Wille spelar fram Kristian till ett rent friläge. Det är ett läge där Kristian gör mål ungefär 88 gånger av 100, men tyvärr blev det här en av gångerna då han inte gjorde mål. Strax efter detta jätteläge gör istället Bollstanäs 2-0, precis som alla baklängesmål denna dag på ett nesligt sett. En Bollstanäsare lyckas komma hyfsat fri i svår vinkel och får till ett avslut, som Jocke räddar men släpper retur på, returen träffar Gustav i huvudet och studsar in i mål. Ett mål ganska likt Zlatans mål i senaste EM-kvalet förutom att det var i fel kasse. Bara några minuter senare känns det som att ridån går ner totalt. Då får Bollstanäs en hörna, Jocke går ut för att fånga hörnan. Jocke missar bollen, men alla spelare runt omkring har slutat att spela. Bollen dimper ner i bröstet på en Bollstanäsare och studsar retfullt långsamt och enkelt in i Loketmålet. 3-0 är ett faktum. Det som hedrar Loket resten av matchen är att Loket trots detta oerhört bistra underläge inte ger sig, utan krigar på och verkligen försöker sig på en vändning. Ganska snart efter det ödesdigra 0-3-målet kommer en reducering, då Basse placerar in ett skott vid målvaktens högra stolpe efter ett sunt anfall. Nu var det bara två mål upp igen och i det här läget kändes det som att en vändning skulle kunna komma om vi fick lite medflyt. Ted gick upp som andra forward och Erik E tog över Teds mittbacksposition. Samtidigt kom fräsch energi in på planen i form av Eales, Tom och Brienza. Men inget av detta hjälpte tyvärr, med ca 20 minuter kvar av matchen kom 4-1. Det hjälpte föga att Ted sedan gjorde 4-2.

Efter matchen fick Basse motta en blomsterkvast, han blev utsedd till Matchens lirare. Det säger en del om arrangemanget, andra inslag var kaffe i omklädningsrummet, nästan tresiffrigt antal åskådare och bollpojkar runt hela planen. Vi får tacka Bollstanäs för detta fina arrangemang och för bra motstånd. De tre poängen de fick med sig var som helhet välförtjänta, men det var en match med ytterst små marginaler, där vi med lite mer tur och större avslutsskärpa hade kunnat få med oss ett trevligare resultat.

Resultaten i de inledande omgångarna i serien tyder på att det här är en riktig getingboserie, där alla kan ta poäng av alla. Vi ångar vidare och ser fram emot nästa match mot Qaran IKF nästa måndag!

/Diktator Setterwall