LOKOMOTIV
Att spela match ute i bushen kan verka enkelt för många, det finns kommunaltrafik till det mesta ställena i Stockholms inre samt yttre områden. Men om du frågar vår käre lagkamrat Axel Nidén så är det inte alltid så enkelt.
Åkersberga BK – Lokomotiv Blackeberg 4-2(1-0)

Tävling: Division 5 Norra
Datum:  Lör 16/5-2015
Plats: Margretelunds IP
Publik: 50 st.

Resultat: 4-2 (1-0)
Händelser: 
38' 1-0 Fredrik Söderberg (ÅBK)
50' Simon Sindemark. Missad straff (ÅBK)
54' 2-0 Alban Berisha (ÅBK)
55' 2-1 William Knowles.
59' Gult kort Alexander Skilt (ÅBK)
80' 3-1 Simon Sindemark (ÅBK)
82' 3-2 Olle Magnus Nyberg
89' 4-2 Fredrik Söderberg (ÅBK)

Startelva:
 Jocke - Elias, Hyltan, Fälldin, Gustav – Olle, Basse, Daniel, Viktor – Erik, Wille
Avbytare:
Sjödén, Tom , Hagman , Axel, Fredrik.

Matchen:
Att spela match ute i bushen kan verka enkelt för många, det finns kommunaltrafik till det mesta ställena i Stockholms inre samt yttre områden. Men om du frågar vår käre lagkamrat Axel Nidén så är det inte alltid så enkelt. Först så trodde han att vi hade samling kl 13.00 istället för kl 14.00, så han hade åkt en timme för tidigt. Sen när han väl var på väg ut så lyckades han på Östra station att sätta sig på fel Roslagsbanetåg, så halvvägs ut mot Kårsta så inser han att han åkt fel och får där åka tillbaka och därefter sätta sig på samma tåg som författaren av denna rapport. Så hans resa från innerstan till Åkersberga tog ca 2,5h. Imponerande helt klart.

Väl på plats så möts man upp av en laddad trupp och en som vanligt hyperventilerande Elias "Antonio Conte" Gergi som är på strålande humör och som skojar och pikar var och varannan person, jag och mitt linne var tydligen väldigt underhållande att kommentera. På plats så får vi också stifta bekantskap med den för dagen rätt leriga och buckliga gräsplanen och inser att det kommer bli en liknande match som den senast på bortaplan ute i Roslagen.

Var lite rokader i startelvan idag då vi pga gräsplanen gav upp vår vanliga 4-5-1-formation för att spela ett mer rakt spel och 4-4-2. Med idag Erik och Wille på topp då Kristian var hemma och rehabiliterade sitt onda lår. Men annars så var 16-manna truppen relativt intakt och såg ut på ungefär samma sätt som den gjort de senaste veckorna.

Domaren blåste och matchen gick igång. Första 30 minutrarna så var matchen jämn, mestadels spel på mittplan och inte alltför många chanser skapades åt något håll. Men ÅBK satsade mest på omställningar och skapade sina chanser via sina snabba kanter och instick därifrån. De hade också ett skott precis utanför stolpen rätt tidigt i matchen. För loket var den farligaste chansen när Viktor efter lite tumult fick ett läge med öppet mål i straffområdet, men bollen räddades tyvärr på mållinjen av en ÅBK back. Sen hade Fälldin en farlig nick på en hörna av Asplund som gick precis utanför. Men ÅBK skulle gå in i paus med 1-0 och det gjordes av deras kraftpaket till anfallare, Fredrik Söderberg som efter dålig kommunikation från målvakt kommit emellan Jocke och Hyltan och kunde tyvärr biljardstöta in
1-0. Oturligt och orättvist tyvärr.

Andra halvlek skulle starta på mest fartfyllda sätt. Efter bara någon minut in i halvleken så får ÅBK en tveksam straff efter att ÅBKspelare blivit neddragen av Lokets högerback Gustav. Straffen räddades av dock av Joakim i lokets mål. Men direkt efter det skulle 2-0 komma, det var ett dråpslag för bortalaget som fortsatt var jämnbra med hemmalaget. Precis efter detta så reducerar loket, och det är William Knowles på topp som vinner ett motlägg mot ÅBKs målvakt, och den studsar denna gång lokets väg och in i mål. Nu inleddes den riktiga jakten på kvittering. Loket började ta över bollinnehavet men chanserna skulle i stort utebliva, fast att det köttades, trycktes på och viljan fanns där. Mitt i pressen skulle ÅBK kontra in 3-1, och det var i sant Henrik Larsson manér. Deras ytter slängnickar in ett inlägg från kanten rakt upp i krysset efter att markering från hemmalaget har varit som bortblåst. Men som vid 2-1 så skulle 3-2 målet komma bara minuten efter Det var efter en inläggsfrispark av Basse Asplund, där bollen nickades i ribban från bortre stolpen, och Olle magnus Nyberg kunde påpassligt stöta in returen upp i sista nätmaskan i nättaket. Nu gavs det allt och Hyltan steg upp på topp och det blev nu ett 3-4-3 system sista 7-8 min. Men som tidigare så uttnyttjar ÅBK att vi trycker upp mer folk, och de gör mål på en omställning med ett bra skott från halvcirkeln.

Slutsignalen går, och 4-2 blir slutresultatet. Man kan konstatera att vi återigen går ifrån en bortamatch med känslan av att vi lika gärna skulle kunna ha vunnit. Men sådan är fotbollen. Deras kyla samt effektivitet framför mål blev avgörande, och vår, trots två mål framåt oförmåga att skapa 100% målchanser blir lidande för vår del. Samt att deras 1-0 mål innan paus kan ha varit matchdefinierande, 0-0 i paus och det kan ha blivit en helt annan match.

Vill också passa på att säga adjö Fredrik Ohlin som lämnar IF Lokomotiv Blackeberg efter fem hela och en trekvarts händelserika säsonger. Fredrik tackar nu tyvärr för sig och börjar om i div 4-laget IFK Vaxholm. Vi önskar honom lycka till, men känslan säger mig att vi kommer få se honom igen i Lokettröjan en vacker dag. 

/Redaktionen