LOKOMOTIV

"Vi har pratat mycket internt om att vi skulle satsa för fullt på cupen i år och det var en helladdad trupp som mötte upp i Sollentuna."

Sollentuna FK - IF Lokomotiv Blackeberg 1-2(1-1)

Tävling: Stockholm Cup omg. 2
Datum:  Sön 26/10-2014
Plats: Norrvikens IP
Publik: ca 30 st.

Resultat: 1-2 (1-1)
Målskyttar: Kristian (Basse), Hyltan (Basse) 

Startelva:
                               Jocke
          Oscar, Karls, Gustav, Elias
  Wille, Olle, Basse, Hyltan(75), Ohlin
                             Kristian(65)

Avbytare: Martin St (65), Lillen (75), Tom, Axel 

Matchen:
Söndagen den 26e oktober var det dags för omgång 2 i Stockholm cup, men första matchen för oss i Loket som entrade tävlingen i denna omgång. Vi har pratat mycket internt om att vi skulle satsa för fullt på cupen i år och det var en helladdad trupp som mötte upp i Sollentuna. Vi har efter sista seriematchen tränat på bra och lagt allt fokus på cupen, vi hade en noggrant utförd scoutingrapport som vi spelare kunde använda oss av innan matchen. 
 
17.00 och matchen sätts igång. Loket börjar bra och det är jämna steg mellan lagen där vi växelvis byter bollinnehav. Loket är härligt aggressiva och vinner ofta bollen högt upp i banan. Vi kommer till en hel del heta chanser och den farligaste får om jag minns rätt Kristian, skottet räddas av målvakten och ut på wille som styr den precis utanför. Bollen gick inte in den gången. Sedan i den 23e minuten vinner Loket bollen vid mittplan och Basse spelar fram Kristian som inte gör något misstag. Iskallt avslut under målvakten och 1-0 var ett faktum, vid detta skede en välförtjänt ledning för bortalaget. Loket fortsätter att lira bra men Sollentuna sticker upp och är vassa när dem väl kommer fram i sista tredjedelen. I slutminuterna av första halvlek så kommer en kalldusch för bortalaget. Sollentuna slår in ett inlägg från höger, efter jobbigt bolltapp av Loket på egen tredjedel. Inlägget går igenom alla spelare genom målområdet och hamnar hos en hemmaspelare, som tar emot bollen i bortre delen av straffområdet och vänder om och klipper till. Rätt upp i krysset på en förvånad Joakim i mål. (inte helt otagbar om du frågar mig//basse). I 45e minuten rinner basse igenom och är så när att sätta 2-1 men keepern räddar. Den borde han ha förvaltat bättre. 
 
Andra halvlek igång och ytorna är genast större och det svänger mer i matchen. Loket har en hel del chanser att göra 2-1 men målet kommer inte och Sollentuna vaskar fram en del halvchanser men loket står emot bra. I mitten av andra halvlek så får Loket en hörna från höger, den slås in inåtskruvad och hamnar efter lite tumult hos Hyltan, som inte gör något misstag utan trycker in 2-1 till bortalaget. Ett extremt viktigt mål i precis rätt läge. Sollentuna var nu tvungna att gå framåt för att ha en chans på avancemang. Sista tjugo minuterna är det av förståeliga skäl hemmalaget som har det mesta utav bollinnehavet, de jagar och bortalaget blir måna om segern. Sollentuna kommer därför närmare och har faktiskt en boll inne men den döms korrekt bort för offside. Jocke gör på slutet en fantomräddning på ett friläge i slutminuterna, och sista som händer är att hemmalaget får en frispark i bra läge som placeras över muren, men räddas ut mot höger hörnflagga. Men trots lite nervositet på slutet så håller Loket i och går rättvist vidare efter en väl genomförd match. Stor eloge till alla i och omkring loket!
La Squadra!!!!!!

/Capitano Asplund