LOKOMOTIV

I andra halvlek så gör hemmalaget det vinnande rycket.

IF Lokomotiv Blackeberg - Sickla IF 4-3

Datum:  Mån 2/6 -2014
Plats: Stora Mossens IP

Resultat: 4-3 (2-2)
Målskyttar: Kristian Andersson 3, Självmål 1
Rött kort: Elias Gergi
Gult kort: Sebastian Asplund, Erik Ekengren, William Knowles

Startelva:
                        Jocke
   Oscar H, Karlman, Fällan, Gustav
William, Viktor, Erik E, Basse, Elias
                     Kristian

Avb: Axel, Olle, Jonas, Calle, Hyltan

Matchen:
Ja, vad ska man säga om kvällens insats? Det var enligt mig en utav de sämsta utförda matcher jag har spelat i, sen jag började i klubben våren 2011. När man tänker på förutsättningarna innan match, tre raka segrar och en mycket stark trupp att tillgå så gör vi en medioker insats. Men det är det som är annorlunda hittills i årets upplaga av Lokomotiv i jämförelse med andra år, vi vinner matcher som vi spelar dåligt i. Förra året gjorde vi plattfall mot samtliga bottenlag (t.ex. degraderade Turkiska SK som vi förlorade båda mötena med), finns andra exempel också att tillgå. Men i år så, har vi förmågan att ta hem alla tre poäng när vi gör mindre bra insatser, detta är en egenskap som är ovärdelig.

Matchen är annars inte så mycket att prata om. Vi inleder nonchalant och oseriöst, stor brist på rörelse och kommunikation hos hemmalaget och det är Sickla som tar taktpinnen och är det bättre laget. De bränner chanser, bland annat helt öppet mål och ett bortamål ligger i luften. 0-1 kommer också efter tumult på ett långt inkast.

Efter detta vaknar loket tillfälligt och gör 1-1 genom ett delikat lobbmål signerat Kristian Andersson, vi gör också snabbt därefter 2-1 på nick. Lagkapten Basse kommer runt på högerkanten och slår ett inåtskruvat inlägg, som Kristian möter och nickar in bollen intill bortre stolpen och vändningen är ett faktum, inte riktigt rättvist sätt till matchbilden.

Sickla gör 2-2 innan paus efter att en långboll har missbedömts på grund av den väldigt jobbiga solen, och Sicklas anfallare kommer fri mot målvakt och gör inget misstag, utan placerar snyggt in bollen i mål. Sätt till matchbilden så är 2-2 ett resultat som Lokomotiv Blackeberg ska vara rätt så tillfreds med.

I andra halvlek så gör hemmalaget det vinnande rycket. Under halvlekens första tio minuter så har det hunnits med att göra både 3-2 och 4-2, som skulle visa sig vara det avgörande målet. Kristian sätter kvällens tredje mål, och årets första hattrick i 50e minuten när han i riktigt måltjuvs-maneér stressar målvakten till att sparka bollen på honom i pressat läge, Kristian får därefter kontroll på bollen och kan runda målvakt och sätta bollen i öppen bur. Kristian skall ha en stor eloge som helt på egen hand jobbar fram detta mål, ur i princip ingenting, på faktiskt typiskt Kristian-sätt. Lokets sista mål för kvällen kom efter att Basse slagit in en frispark från vänsterkanten, som skarvas in av egen försvarare i bortre krysset. Bara att tacka och ta emot.

Efter detta så känns det som att vi tar kontroll på tillställningen på ett bra sätt, men just då får Sickla en frispark från högra straffområdskrysset, som skarvas in av en Sickla-tå in i mål efter, rätt utsagt uselt markeringspel från hemmalaget.

Sen ca tio minuter senare, får loket en ytterligare kalldusch då vi får ett rött kort på Elias, och får avsluta sista tjugo minutrarna med tio man. Men Sickla lyckas endast skrapa fram några hörnor och frisparkar, och lyckligtvis så lyser de hundraprocentiga målchanserna med sin frånvaro. Vi gör det bra med tio man, alla jobbar för varandra och samtliga på planen krigar stenhårt. Sett efter nittio minuter så är faktiskt resultatet rättvist. Lokets högre grundkvalité och effektivitet är nycklarna till segern idag, Kristians hattrick och de tre poängen är det ända värt att ta med från detta. Resten glömmer vi bort inför resten av säsongen.

NU tar vi nya tag och taggar järnet till derbyt mot FK Bromma på söndag.

La Squadra ekade dock ändå för fjärde matchen i rad i ett röd/vit omklädningsrum! en historisk svit. Det är vad jag kommer att ta med mig mest från denna kväll.