LOKOMOTIV

"Jag måste dock framhålla ”Snipern” Kristian för sina mål och förmågan att själv skapa situationerna. Det är glädjande att han fått vara ”hel” under säsongen utan att bli söndersparkad av någon desperat back."

IF Lokomotiv Blackeberg - Reymersholms IK 6-3 (3-2)

Datum:  Sön 5/10-2014
Plats: Stora mossens IP
Publik: ca 20 st.

Resultat: 6-3 (3-2)
Målskyttar: Kristian 4, William 1, Asplund 1

Startelva:
                               Jocke
          Tom(45), Jörmyr, Fällan, Gustav
  Jonas(45), Lillen, Basse, Ekengren, Elias
                             Kristian(88)

Avbytare: William(45), Oscar(45), Setterwall(88)

Matchen:
Lokomotiv Blackeberg – ett angenämt möte

Eftersom min son, Henrik ”Fällan” Fälldin numera spelar med Loket så har jag på distans följt klubbens verksamhet och resultat. Efter provspelning med några klubbar hösten 2013 så hade vi en diskussion om klubbval och det föll sig självklart efter en total bedömning att Loket var det rätta valet. På den vägen är det och Henrik har fått glädjen att avnjuta en mycket bra säsong tillsammans med detta sköna lag. Med lite mer skärpa mot de sämre lagen har det till och med kunnat vara en topp tre placering i serien.

Vid den sista seriematchen för 2014 som spelades hade jag det stora nöjet att närvara när Reymersholm IK slogs tillbaka med klara 6-3 efter en stabil insats av ett motiverat Loket. Detta trots att inte tabellplaceringen skulle kunnat påverkas. Det som imponerade mest var den energi och beslutsamhet över hela banan som Loket utstrålade som lag. Det är inte lätt att möta ett sådant lag med ”Terrieregenskaper” när de spelar som bäst. Då blir det långa 90 minuter för motståndarna. Det märktes också på dessa att de började klaga både på domsluten och på varandra vilket absolut visade att Loket skapat det viktiga psykologiska övertaget. Vad gäller individuella prestationer kan man ju inte annat än berömma hela laget för matchens genomförande. Enda missen var väl bjudningen till 1-2 målet men det är sådant som händer. Jag måste dock framhålla ”Snipern” Kristian för sina mål och förmågan att själv skapa situationerna. Det är glädjande att han fått vara ”hel” under säsongen utan att bli söndersparkad av någon desperat back. Strategisk behövs det naturligtvis fler målgörare eftersom laget blir sårbart om något innebär att Kristian inte kan vara med varje match. Jag är givetvis också nöjd med att se att Henrik både kommit in i laget på ett bra sätt och att uppspel och spelvändningar fungerar så bra från hans känsliga högerfot. Det är också en härlig känsla att se Sebastians frispark sitta klockrent där den skulle. Men som sagt denna var verkligen lagets triumf. Jag ser verkligen fram mot nästa års seriespel och hoppas då kunna se fler matcher på plats.

Jag bär också med mig en positiv känsla av klubbatmosfären efter att ha personligen talat med Per, Daniel och några av spelarna. Sköna killar i ett härligt lag är ni. Eftersom ni slagit alla lag i toppen förmodar jag att tränarna till nästa säsong också har en lösning på hur laget kommer att vinna de matcher där Loket måste föra matcherna. Motståndarna kommer att bäva inför att möta er nästa säsong.J

Tack för en angenäm upplevelse

Anders Fälldin