LOKOMOTIV

Matchens första 17 minuter är otroligt svåra att ta på eller beskriva, Norrtull hade genom tysk effektivitet i kombination med rekordbleka Loketinsatser, individuellt som kollektivt, tagit sig fram till en 4-måls ledning!

loading...

Foto: Niclas Tegman

Lokomotiv Blackeberg - Norrtulls SK

Datum:  Mån 22/4-2014
Plats: Stora Mossens IP
Domare: Alireza Hakami, Bromma
ass domare 1: Saman Almasy, Spånga
ass domare 2: Simon Ferreira Sjöström, Sundbyberg

Resultat: 1-7 (1-4)
Målskyttar: Självmål

Startelva:
                    Jocke
       Oscar, Erik, Fällan, Gurra
Olle, Viktor, Basse, Karls, William
                   Kristian

Avb: Lillen, Micke, Ohlin, Nidén, Elias

Matchen:
På ett soligt och molnfritt Stora Mossens IP skulle Loket äntligen få premiärspela på hemmaplan. Loket som inledde med en blytung bortavinst mot förhandsfavoriterna Reymersholm kom till matchen otroligt laddade och med stora ambitioner. Gästerna, Norrtulls SK som också fått en fin start på säsongsinledningen med seger skulle bli en svår nöt att knäcka denna kväll.

Båda lagen startade med en 4-5-1 uppställning.

Matchens första 17 minuter är otroligt svåra att ta på eller beskriva, Norrtull hade genom tysk effektivitet i kombination med rekordbleka Loket insatser individuellt som kollektivt tagit sig fram till en 4-måls ledning! Lägg därtill att Loket hunnit missa två fina frilägen. Baklängesmålen kom till genom kardinalfel i både försvars- och anfallsspelet. Ett tydligt exempel är hur Loket spelarna står på hälarna när rättvänd bollhållare i Norrtull utan press får stå och sikta in svepande långa bollar i ytan mellan och bakom Lokets innerbackar/ytterbackar, där fristående medspelare löpt in med tajmade maxlöpningar.

I 20:e minuten väljer Diktatorerna att genomföra ett par roteringar och byten som med bra instruktioner också bromsar upp Norrtulls vägvinnande spel. Loket lyckats flytta upp spelet och börjar ta upp kampen om den så viktiga andra bollen, vilket i sin tur leder till att man får ett ökat tryck mot Norrtulls backlinje. I den 26:e minuten skulle det pånyttfödda Loket med sin höga press få utdelning genom ett självmål av Norrtull, där ett fint anfall med flera avslut och en målvaktsretur som studsat på en försvarare och rullat in i mål.

Halvlekens sista 20 minuter är det Loket som fortsätter att ta tag i taktpinnen och hittar hela tiden till farligheter när man lyckas erövra boll i Norrtulls uppspelsfas. Med lite mer tålamod och fokus i passningsspelet framför motståndarnas attraktiva yta hade man kunnat gå in med bättre förutsättningar till andra halvlek.

Andra halvlek fortsatte som den slutade, med en hög och intensiv press från Lokets sida. Man skapade direkt två halvchanser som fint avvärjades av Norrtulls målvakt för dagen, Sebastian Tingberg.

Mitt i den fina Loket-perioden lyckas Norrtull belägra sig en kort tid på offensiv planhalva med en rad olika fasta situationer där den sista, en inläggsfrispark från vänster skulle nickas in och 1-5 var ett faktum. Här fick man känslan av att Norrtull "dödat" matchen.

Om andra inte upplevde att matchen dog efter 1-5 målet så skulle det definitivt kännas så i minut 65 där Jocke får rusa ut på en utmanande hemåtpass och blir tvungen att dra ner en motspelare vilket leder till dagens andra varning och utvisning. Ohlin får vikariera och ska ha en eloge för det. Matchen avslutas med ett kontrollerat spel från Norrtull med mycket bollinnehav och ytterligare två mål, slutresultatet skrivs till 1-7 när dagens rättskipare i ljusblått, Alireza, blåser av matchen.

Med bakgrund för den ofattbara starten och det olyckliga röda kortet tycker jag vi ändå visar att vi är det bättre laget i 35 min ikväll. Det är ett tecken på att det här laget består av spelare med hög moral och att säsongen kan bli rolig när vi bestämmer oss för det. En spelare som ska lyftas fram idag är Viktor, som visar precis hur det ska gå till när man agerar ledstjärna oavsett matchsituation. Viktor agerade på ett sätt som många missade idag, nämligen fokus på att prestation alltid går före resultat.

Det som gäller nu är att KÄNNA LAST med en kombination av idéer, metodik och discplin.

Vi tackar Norrtulls SK och domartrojkan från stans västra delar för en bra match.

/Elias Gergi