LOKOMOTIV

"Lokomotiv Blackeberg gör denna blåsiga och regninga fredagskväll årets bästa halvlek då vi redan efter 22 minuter leder med 3-0 mot ett för dagen utspelat Nortull. "

Norrtulls SK - IF Lokomotiv Blackeberg 0-4 (0-3)

Datum:  Fre 26/9-2014
Plats: Stadshagens IP
Publik: ca 10 (En utav dessa åskådare spenderade ca 30 minuter på att ta ner en reklamaffisch, i relativt onyktert tillstånd, som sen blåste in på planen... Varför ska dessa  kriminella huliganer förstöra vår vackra fotboll?...)

Resultat: 0-4 (0-3)
Målskyttar: Ohlin 2, Kristian, Erik E

Startelva:
                               Marco
          Oscar(45), Jörmyr, Fällan, Gustav(65)
Wille(85), Karlman(60), Basse, Ekengren, Ohlin
                             Kristian(40)

Avbytare: Elias(45), Jocke(85), Tom(65), Jonas(60), Lillen(40)

Matchen:
Lokomotiv Blackeberg gör denna blåsiga och regninga fredagskväll årets bästa halvlek då vi redan efter 22 minuter leder med 3-0 mot ett för dagen utspelat Nortull. Första målet kommer efter frispark från Basse från vänsterkanten, bollen letar sig fram till Ohlin som tar ner den på bröstet och på halvvolley skjuter i stolpen, men tur för oss studar den på målvaktens rygg och in i mål. Målet gav oss mer energi och kraft att orka fortsätta den för dagen mycket framgångsrika pressen vi satt upp, och detta leder fram till 2-0 målet som kommer strax efter. Bollen vinns av Loket på mittplan, den slås på Kristian i djupet som springer sig fri efter att Norrtull misslyckats med sin offsidefälla. Detta gör att Kristian blir helt fri med hemmamålvakten från halvplan. Han gör inget misstag utan placerar in den distiankt i målvaktens högra hörn. Lokets tredje mål för kvällen kommer precis efter att klockan slagit 20 minuter, och detta mål görs av Ekengren som löper igenom Norrtulls backlinje från mittplan. Han kommer också relativt fri med målvakt och han gör inte heller något misstag ensam med målvakten, utan rullar in den i mål och det står nu 3-0. Loket dominerar sedan halvleken tiden ut och går in i halvlek med en bergsäker 3-0 ledning.

Halvleken börjar med att Loket drygar ut sin ledning, Ohlin får till ett volleyskott från en andraboll på hörna. Vid halvcirkeln så pendlar han igenom och får till en båge över målvakten och upp i nättaket, ett typiskt mål från Fredrik "volley" Ohlin. Andra halvlek blir sedan lite avslagen, Loket börjar slarva i försvarspelet högre upp i banan och detta resulterar i att Norrtull får skapa 4-5 100% målchanser, och hemmalaget hade helt klart kunnat väcka den här matchen till liv om de bara hade haft lite skärpa framför mål. 

Matchen slutar 4-0 till bortalaget, och vi kan inte mer än att vara väldigt nöjda med resultatet och insatsen. Mittfältet med Ohlin i spetsen bäddar för den här segern med det imponerande jobbet i första halvlek, och backlinjen med Jörmyr i spetsen är anledningen till att nollan hålls intakt i andra halvlek. Grattis till Marco som håller sin första nolla i Loket-kassen!

Tredje raka vinsten, fjärde raka blir det på söndag!
/Jocke