LOKOMOTIV

"Han som gjorde målet var ca 3 meter offside."

Fredrik Ohlin, Mål och assist denna afton! Fredrik Ohlin, Mål och assist denna afton!
IF Lokomotiv Blackeberg - Hanvikens SK 3-2 (2-1)

Datum:  Mån 18/8-2014
Plats: Stora Mossens IP
Domare: Emanuel Tas, Norsborg
Ass domare 1: Michel Tas, Norsborg
Ass domare 2: Enver Karan, Tumba

Resultat: 3-2 (2-1)
Målskyttar: Ohlin 19', Karlman 24' (Kristian), Adam Wickström 34' (Hanviken), Keivan Moussavi Dahshal 70' (Hanviken), Basse 75' (Ohlin)
Varningar: Blackeberg: Kristian 62' (gult), Hanviken: Björn Edberg 90' (rött)

Startelva:
                    Jocke
       Oscar, Erik J, Karls, Gurra
William, Elias, Basse, Erik E, Ohlin
                   Kristian

Ersättare: Micke, Jonas, Axel, Marco,

Matchen:
Då årets upplaga av div5 mellersta är oerhört jämn skulle ytterligare ett toppmöte bevittnas på Stora Mossens IP. Loket gästades av Hanvikens SK. Hanviken hade precis som Loket inlett höststarten lite trevande och kom till matchen med en storförlust senast mot Boo. Förberedelserna var på topp inför matchen och det kändes i luften att båda lagen inte var intresserade av att dela på poängen ikväll.

Matchens första 10 min inleds bäst av gästerna som äger mycket boll och som hittar runt på kanterna till inlägg som Jocke har väldigt bra koll på. Loket har svårt att få igång passningsspelet som störs bra av "Vikens" höga press. Ett disciplinerat Loket kunde dock samla sig och i minut 19 sätter hemmalaget en riktigt bra kollektiv press högt upp där man stressar Viken till ett misstag i sin uppspelsfas, en sidleds pass som den för kvällen heta Ohlin snappar upp, tar kortaste väg mot mål och chippar vackert in bollen över en utrusande Viken-målvakt. Vackert, effektivt, tyskt! 

Målet genererar otroligt mycket energi för hemmalaget och nu har man en riktigt bra period där man äter upp gästerna överallt på planen, främst centralt där Erik E och Basse briljerar offensivt som defensivt. I minut 24' skulle det smälla på nytt, Viken söker uppspel på forward som Karls resolut går in och bara bryter, avancerar vidare och kombinerar sig fram till Kristian, som i sin tur frispelar Karls som retsamt placerar bollen förbi en på nytt utrusande borta-målvakt och 2-0 är ett faktum, ett mittbacks mål av Hummel-klass!
Efter 2-0 målet ökar Viken bolltempot men skapar inget märkvärdigt, istället står Loket för farligheterna främst via hörnor.
När matchklockan visar 34 får Loket en bra chans att utöka ledningen till 3-0 men är inte tillräckligt heta på en hörnretur som Viken kan ställa om på. Loket bromsar in omställningen bra och när faran ser ut att vara över kommer en djupledsboll längs högerkanten som en Viken spelare får mycket tid på sig att slå in längs marken till en fristående medspelare som tagit sig in i boxen och första halvlekens slutresultat skrivs till 2-1.


Andra halvleken startar likadant som i första där Viken är bollförande och tempot är riktigt högt och skulle visa sig förbli så halvleken ut. När 5 min är spelade får Viken en farlig frispark centralt utanför straffområdet. Frisparken går klockrent i ribban efter en ruggig träff och 2-1 står sig.
I matchens 62:a minut blir Kristian varnad.
I minut 70 så kom till slut kvitteringen för gästerna efter flertalet klassräddningar från Jocke. Ett naivt försvarsspel av flerta Loket spelare som står och tittar på när motståndaren tillåts att ta ner en svår boll och dribbla sig förbi 3 spelare, för att i nästa skede vinna ett motlägg där returen går till Keivan Mahshal som inte gör något misstag, 2-2 och oerhört tungt för Loket.
Viken får ytterligare en jättechans att ta ledningen i minut 73 där Jocke återigen svarar för en bragd räddning där returen går rakt ut till en Viken spelare som missar öppet mål från 2 meter genom att skjuta högt över, nästan svårare att missa än att göra mål i ett sånt läge.
Det skulle visa sig bli en väldigt kostsam situation för gästerna när matchuret visar 75, då kliver Il Capitano Basse springer sig fri i djupled och får en pass a la FIFA 15 från Ohlin som lobbar över gästernas försvar och Basse kan kyigt stöta in bollen förbi gästernas målvakt.
Matchens sista kvart genomför hemmalaget ett fantastiskt försvarsspel med stort hjärta och den där så viktiga offerviljan som krävs i täta matcher som denna. Jocke fortsatte att briljera i mål och gav inte motståndarna en chans, 3-2 står sig och matchen avslutas med en friläges utvisning för VIkens målvakt som inte hade någon vidare kväll.

För Loket innebar denna seger en serieledning och nu väntar en rafflande seriefinal på lördag borta på Boovallen.

LA SQUADRA!


Vid tangenterna,
Elias Gergi