LOKOMOTIV

Oscar kastar lika långt som han brukar, Kristian är där och skarvar bollen in i Hanvikens mål – extrem Loketglädje utbrister!

Hanvikens SK – Lokomotiv Blackeberg

Datum:  Lör 24/5 -2014
Plats: Trollbäckens IP 2

Resultat: 1-2 (0-0)
Målskyttar: Sebastian Hyltingö (Straff) och Kristian Andersson (ass Oscar Hallberg)

Startelva:
                        Jocke
   Oscar H, Karlman, Fällan, Elias
William, Olle, Erik E, Basse, Ohlin
                     Kristian

Avb: Hyltan, Erik J, Setta, Jimmy

Matchen:
 Att spela mot serietvåan Hanviken borta i närmare 30 graders värme får ses som en värdig avslutning på det som, på förhand, skulle kunna benämnas som en ”hell week” – att möta seriens tre topplag på sju dagar. Med facit i hand förtjänar istället denna vecka att benämnas som ”heaven week” – kan det bli mer himmelslikt än slå seriens tre topplag efter tre fantastiska laginsatser under en vecka? Dagens seger satt dock långt inne, segermålet kom först i 90:e minuten. 

Återigen hade Loket en hel del spelare borta inför dagens match och kom endast med en 15 man stark trupp inklusive undertecknad samt inringda Jimmy. Vi får tacka Jimmy för att han kunde ställa upp med kort varsel och kan konstatera att det var viktigt att han var med. Vi fick lite skador och trötta spelare under matchen, vilket vi hade haft svårt att hantera om vi varit en man mindre.

Matchbilden präglades av den kraftiga hettan. Man kan lugnt säga att tempot inte var det högsta och båda lagen spelade för att hushålla med sina krafter. Första halvlek var ett ställningskrig där det inte skapades alltför mycket chanser; om jag minns rätt hade båda lagen varsin ganska så het chans. Hanviken försökte ofta spela sig in i ytan mellan vår backlinje och mittfält, som under första halvlek ibland blev lite för stor. De kom ofta in i den ytan men för det mesta lyckades vi ändå hindra dem från att hamna rättvända. Deras hetaste chans i halvleken kom på ett ”halvfriläge” som resulterade i ett skott som Jocke räddade. Hanviken var ett offensivt och spelande lag. Ibland fick vi fina omställningslägen som hade kunnat resultera i chanser, men där vi inte riktigt lyckades hela vägen. Även vi fick nån sorts ”halvfriläge”, jag tror det var Olin som fick möjligheten, men Hanvikens keeper lyckades avstyra.

Under första halvlek tvingades Loket göra två byten – Oscar skadade sig och Erik byttes in som ytterback och Olle, som för dagen var innermittfältare, fick skadekänning och byttes ut mot Hyltan.

0-0 i halvtid och matchen kändes extremt öppen, det här kunde vilket lag som helst vinna. Halvtidssnacket i Lokets omklädningsrum handlade mycket om att täppa till ytan mellan backlinje och mittfält och att öka snacket på plan. Det delades också ut beröm för den positiva inställningen, höga arbetsmoralen trots de varma förutsättningarna – Lokets eviga kollektiva krigande som präglat de senaste matcherna hade fortsatt! Vi nämnde också möjligheten att göra ett ”hockeybyte” om vi skulle få ett bra offensivt inkastsläge, Oscar var nämligen tillräckligt kry för att kunna kasta inkast.

Mycket tidigt i andra halvlek kom en riktig kalldusch (i själva verket hade nog en kalldusch varit välkommet i det läget med tanke på värmen, så det ordet var kanske ett dåligt val här, men ni förstår ändå…). Hanviken gör 1-0 på ett distansskott. Skottet går visserligen mitt i målet, men bollens extrema ”vobblande” gjorde det ändå till ett svårtaget avslut. Nu inleddes en period som var motig – vi hade hamnat i underläge och saken blev inte bättre av att Erik fick en smäll på stortån och var tvungen att bytas ut. Nu hade vi tre skadade spelare – Erik, Oscar och Olle. Samtidigt blev alla spelare ute på plan förstås tröttare och tröttare. Vi hade nu en period då det kändes som att matchen höll på att rinna oss ur händerna, vi orkade inte bedriva klockrent press-spel, Hanviken var på väg att ta över…

Men Loket gav sig förstås inte. Vi fortsatte det eviga kollektiva krigandet utan att tappa tålamodet. I mitten av halvleken får Loket ett omställningsläge, då Olin och Kristian hamnar i ett 2-mot-2- läge med Olin som bollförare. Olin slår en väl avvägd djupledsboll för Kristian att löpa på. Hanvikens keeper rusar ut för att hinna först till bollen, men är lite, lite för sent ute, och fäller i stället Kristian. Straffen är glasklar! Hyltan, som har tre raka 15-timmarspass på Stekarnas bakom sig och därmed var ganska så mör i benen, placerade säkert in straffen vid stolproten – 1-1!

Nu skulle det bli en ytterst spännande avslutning av matchen. Det fanns nog några Lokomotivtankar kring att ett oavgjort resultat skulle vara klart godkänt, samtidigt kände vi alla att chansen till tre poäng absolut fanns där. Vittringen på tre poäng stärktes framförallt vid två tillfällen – dels vid ett friläge för Kristian som tyvärr inte resulterade och dels vid en tilltrasslad situation där bollen hamnade i Hanvikens stolpe. Loket hade chanser medan Hanviken tröttnade mer och mer mot slutet av matchen. Men med drygt två minuter kvar av matchen trodde nog de flesta att den här matchen skulle sluta med kryss. (Värt att notera här dock är att Olle på bänken tidigare under matchen sagt: ”Det är inte Lokets grej att spela oavgjort, spelar man en ett-tvåa på Loket så är det lika säkert som en helgardering” Hittills i år har Loket inte kryssat någon match och föregående år kom enda krysset i säsongens sista match). Då dyker det upp ett offensivt inkastläge i höjd med Hanvikens straffområde. Nu var det dags för det vi pratade om i halvtid – ”hockeybyte” för halvskadade Oscar för att få ett långt inkast in i Hanvikens straffområde. Oscar kastar lika långt som han brukar, Kristian är där och skarvar bollen in i Hanvikens mål – extrem Loketglädje utbrister! 2-1 till Loket med knappt två minuter kvar. Dessa två minuter blir odramatiska, och Loket kniper trepoängaren.


Precis som i våra två senaste matcher så är det framförallt kollektivet som ska hyllas för denna match. Fantastisk moral att vända ett underläge på detta vis! Tre segrar mot de tre topplagen, 6-1 i målskillnad, på sju dagar – heaven/hell week har varit fantastisk! Nu behåller vi denna känsla under resten av säsongen och lastar vidare!