LOKOMOTIV

Varför det vart rätt klent med detaljer kring matchbilden har dels att göra med att jag har guldfiskminne men även för att jag stod med Jetset-Lillen större delen av matchen och fick höra en del crazy stories av hans hollywoodfilms-liv.

Bortalagets avbytarbänk ekade tom. Bortalagets avbytarbänk ekade tom.
IF Lokomotiv Blackeberg - Handelskamraternas IS 4-1(0-1)

Datum: 2014-06-16

Plats: Stora Mossens IP

Målskyttar: Kristian 2, William 1, Viktor 1

Startelva:

Joakim - Oscar H, Karlman, Fälldin, Gustav - William, Viktor, Erik E, Basse, Elias - Kristian

Avbytare: Martin st, Jonas, Axel, Micke, Ohlin

Publik: 32 ( Bl.a många i lokets gamla coach i Ängby IF, Jerry, som är Basses farsa. Även Micael Nidén och Dick Ohlin var och beskåda segertåget tuffa vidare.)

Inför matchen:

Denna drabbning är första matchen av två mot Handelskamraterna under samma vecka. På förhand kändes vikten av att få med sig ett bra resultat i första drabbningen för att få ett psykologiskt övertag till nästa drabbning väldigt stor. Handelskamraterna kommer från en groteskt bra period med 7 vinster och ett kryss på de 8 senaste matcherna  och låg 1a i denna jämna serie inför match. Det tuffande tåget loket hade innan matchen 4 vinster och ett kryss på senaste 5 matcherna, något som är historiskt för Lokomotiv Blackeberg i div 5. Nog om statistik nu.

Matchen:

Jag har svårt att delge er inledningen av matchen då jag kom insnubblandes först efter en kvart. Rapporterna från sidan då var att det var en jämn inledning. En smärre chock kom då det visade sig att motståndarna hade ett tomt avbytarbås, varken avbytare, tränare, materialare eller ens vattenflaskor fanns på plats på sidan. Man kunde då snabbt konstatera att Handelskamraterna skulle behöva göra en riktigt bra match för att orka knipa tre pinnar från vår borg. Det man kan säga om Handelskamraterna är att dem är blandning av stora köttiga fyrtorn och relativt kvicka spelare, en sund blandning i ett lag.  Matchbilden av första halvlek är jämn, det är hårt spel, man märker av att det är en viktig toppmatch som spelas. Halvlekens första riktiga målchans kommer på långt inkast från vänster av ”Lokets Rory Delap” Oscar Hallberg, ett kast som når karlman som får till ett skott som räddas upp i ribban och ut tyvär. Bortalagets ledningsmål sker på en lång hörna, som nickas tillbaka in och efter ex antal studsar på spelare så letar den sig in i nätmaskorna. När domaren blåser av för halvtid leder bortalaget med 0-1.

Andra halvlek börjar på bästa möjliga sätt där vi kvitterar till 1-1 efter ca 2 minuter, självklart är det vår sanslöst viktiga skyttekung Kristian Andersson som gör målet. Ett typiskt Kristian mål, där han snappar upp en dålig tillbakapass till målvakt, rundar honom och kan enkelt avsluta bollen i mål. Inte långt därefter får Will I Am en fin macka och sätter distinkt in bollen vid målvaktens högra stolpe, 2-1! Av bara farten så avlossar Viktor en projektil, mitt på mål som dock Handelskamraternas vikarierande keeper fick stora problem med och tappar in. Kristian avslutar målskyttet genom att trampa förbi en mittback och kyligt placera in 4-1 i högra hörnet. Matchen slut och alla 3 poäng till hemmalaget.

En jämn första halvlek, men det blev en andra halvlek där det blev klart och tydligt varför det är viktigt att ha en trupp med 16 spelare med till match, för kommer man till spel med endast en 11 spelare som Handels gjorde idag så blir det svårt för vilket lag som helst att prestera över 90 minuter. Samt att hemmalaget höjde sin egna kvalite markant och kunde därför, efter 90 minuter ta en välförtjänt seger.

Jag höjer dock varningens finger för Handelskamraterna, som med en större trupp, kan skapa stora problem för oss på onsdag.

Varför det vart rätt klent med detaljer kring matchbilden har dels att göra med att jag har guldfiskminne men även för att jag stod med Jetset-Lillen större delen av matchen och fick höra en del crazy stories av hans hollywoodfilms-liv.

/Olle Magnus Nyberg