LOKOMOTIV

Loket avslutar våren med att ta 19 av totala 21 poäng på de sju sista matcherna, med en målskillnad på 18-8.

Henrik Fälldin, Enligt skribenten matchens hattägare! Henrik Fälldin, Enligt skribenten matchens hattägare!
Handelskamraternas IS – Lokomotiv Blackeberg 1-2(0-0)

Plats: Östermalms IP
Datum: 18/6 – 2014

Så var det dags för vårens sista seriematch, match nummer tolv i ordningen och den skulle spelas mot Handelskamraterna. Andra mötet mot topplaget inom 48 timmar, där det första mötet på mossen slutade med 4-1 vinst.

Startelvan var följande:
Jocke – Gustav, Karlman, Fällan, Oscar – William, Basse, Erik, Viktor, Elias – Kristian

Avb: Ohlin, Olle, Sjödén, Jonas, Hyltan

Lokomotiv kom till start med full trupp, till skillnad mot handels som för andra matchen i rad hade ofullständig bänk, i måndags ingen alls och endast 1 avbytare denna kväll. Topplaget som tuffat på i samma stil som loket hade nu fått spelartorka till slutskedet av vårsäsongen.

Första halvlek är jämn, stor plan innebar mycket spel på mittplan och inte så många hundraprocentiga målchanser. Det man kan ta med sig från första halvlek är ett farligt frisparksläge för Handels, från halvcirkeln, som går över muren men räddas av Jocke i mål. Sen Lokets ända riktiga målchans, där Kristian träffar stolpen från distans. Den tar i stolpen, på målvakt som sen kan få kontroll över bollen. Resultatet efter 45 minuter är mållöst och det får anses som ett rättvist resultat. Den spelmässiga kvalitén var heller inge vidare från något av lagen, vilket kan bero på att det var match bara så lite som två dagar innan, vilket innebar många trötta ben.

Andra halvlek börjar lite på samma sätt som den första, men desto längre det går desto större bollinnehav och kontroll skaffar sig bortalaget. Diverse chanser skapas, mestadels skott utifrån vilket resulterar i att de riktigt vassa målchanserna uteblir, men ett litet tryck skapas spelmässigt av bortalaget. Men mitt i detta, efter en fast situation på offensiv planhalva från Loket, så vinner Handels bollen och kan ställa om blixtsnabbt. Efter att hemmalagets nr 9 drivit bollen framåt så slår han en boll över backlinjen i djupet som hittar fram till en hemmaspelare som ensam med målvakt kan skjuta in 1-0 vid den främre stolpen, och hemmaledning efter ca 65 min är ett faktum, samtidigt som detta sker så går nyss inbytta Olle av haltande pga skada.

Efter detta så känns det som att bortalalaget, trots bra form börjar att känns av lite press och stress över det än så länge uteblivna resultatet. Det tas lite felbeslut och spelet börjar se lite sämre ut, och mitt i detta så får vi en hörna framjobbad av en djupledslöpande Kristian. Hörnan är inåtskruvad från höger av Basse, och den letar sig fram till en helt ensamstående Henrik ”semester-fällan” Fälldin, på bortre stolpen som inte gör något misstag utan nickar in den lågt vid den bortre stolpen, otagbar för hemmamålvakten, dock ett frågetecken till försvarsspelet från hemmalaget.

Efter detta tar Loket över igen och dikterar villkoren. Man hittar igen tålamodet i spelet, vågar rulla runt i backlinjen och få rörelse på hemmaförsvaret som börjar tröttna. Med ca 5 minuter kvar kommer segermålet, och det görs av Lokomotivs notoriske målskytt Kristian Andersson. Målskytten och mittbacken Fällan peggar för ungefär tjugonde gången upp bollen för att slå en lång diagonalboll på basse på vänsterkanten, denna har lyckats varje gång under hela andra halvlek. Men denna gång slår han bollen istället i djupet på Krille, passen som skär genom smör, lågt igenom mittfällt och backlinje och friställer Kristian som enkelt kan lägga in bollen, tunnel på målvakt och in i mål. Loket har vänt denna toppmatch sista kvarten, 2-1 är ett faktum!

Efter detta så har Handels ingen ork kvar och Lokomotivet från Blackeberg kan spela av resten av matchen, och när väl slutsignalen går jublet ekar jublet över hela Östermalm.

Loket avslutar våren med att ta 19 av totala 21 poäng på de sju sista matcherna, med en målskillnad på 18-8. Loket har nu på vårsäsongen samlat på sig hela 25 poäng och går till sommarlov med en imponerande 3e plats, kuriosa är att Lokomotiv endast tog 24 poäng på HELA förra säsongen, alltså 1 poäng mindre än vad vi samlat ihop bara på denna vårsäsong.