LOKOMOTIV

Gustavsbergs IF FK - Lokomotiv Blackeberg 2-0 (0-0)

Strålande sol, naturgräs och en stark revanschlust bubblandes i laget. Ja, förutsättningarna var onekligen lysande inför söndagens bortamatch mot Gustavsbergs IF FK. Ett par loketspelare lyste med sin frånvaro, men känslan var ändå att vi hade en stark trupp på plats ute i vårsolen. Spännande också med nyförvärvet Erik Ekengren första match i den röda tröjan – som för dagen var svart. En perfekt fotbollsdag med andra ord. Och givetvis sket sig det mesta.

Första 10 minuter är dock positiva. Bra kontroll på spelet och en mycket het chans dyker upp då Ohlin spelar fram till ett friläge som avslutas någon halvmeter utanför. Sedan är olyckan framme för första gången. Erik E har börjat matchen piggt från innerfältet men i duell med en GIF-spelare slår han upp ögonbrynet och debuten slutar därmed i ett bandagerat huvud och en visit till vården. Olycka nummer två kommer strax därpå när Erik Jörmyr drar baksida lår och får linka ut även han.

Spelet då? Ja, efter den något positiva inledningen så blir det en jämnare matchbild. GIF spelar ett rakt och effektivt spel som bygger på tyngd samt längd. Loket har problem med underlaget och får stora svårigheter att spela det spel laget avser att spela. Målchanserna i den första halvleken är lätträknade. En smula övervikt till hemmalaget måhända som skapar lite kalabalik i Lokets straffområde vid ett par tillfällen, men utan att få till några egentliga avslut.

Det sista som händer i halvleken är att Emil skadar knät och får göra Erikarna sällskap på den växande skadebänken. När det sedan visar sig att Gustaf inte kan fortsätta i andra halvleken så tvingas Loket till ännu ett byte. I omklädningsrummet bestäms det att Blackebergslaget ska flytta upp positionerna och försöka spela rakar för att åtminstone få till lite målchanser. Planerna går inte direkt i lås. Vi har fortsatt svårt att skapa målchanser och när GIF IF gör 1-0 i samband med en fast situation (en känsla säger mig att hemmalaget gör stor del av sina mål på fasta) så känns den strålande vårdagen inte lika strålande längre.

Loketandan förpliktigar och kräver att man aldrig ska ge upp, så vi fortsätter lyfta upp spelet och börjar allt mer etablera ett spel på motståndarnas planhalva. En gnutta anmärkningsvärt får det anses vara att vi i princip inte skapar några målchanser alls. Elias zick-zackar sig fram och får till ett skott mot mål, mycket mer än så har vi inte på avslutskontot. När sedan Lillen pajar foten och måste gå av är lokets indisponibla spelarskara uppe i 5. Sämre kan det väl inte bli kan man kanske tro, men det kan det! GIF får en straff och Perry får sitt andra gula kort, det första fick han efter att ha sparkat i stolpen vilken vittnar lite om domarnas nivå på matchen, och måste därmed lämna planen. Straffen får slås två gånger och sitter i nätet båda gångerna.

En tuff 2-0 förlust. Lokets svårighet att rulla boll får anses den största orsaken till förlusten. Skadorna gör matchbilden ryckig, men spelarna som kommer in gör ett gediget arbete och det är riktigt bra att vi har en bred trupp med stenhård konkurrens. GIF spelar smart och välanpassat till underlaget. Poängen är välförtjänta. Nya tag och seger i uppkommande match är nästa uppdrag för krigarna i Lokomotiv Blackeberg.