LOKOMOTIV

"Chansfattigt är knappast ett för starkt ord för att beskriva hur publikfriande spelet var för dagens åskådare på plats"

IF Lokomotiv Blackeberg - Gustavsbergs IF FK 2-1 (1-1)

Datum:  Mån 23/9-2014
Plats: Stora Mossen
Publik: 11

Resultat: 2-1 (1-1)
Målskyttar: Självmål, Karlman

Startelva:
                               Jocke
          Oscar, Karlman, Fällan, Gustav
Wille, Hyltan, Basse, Erik E, Ohlin
                             Kristian

Avbytare: Elias, Axel, Martin St, Jonas, Lillen

Matchen:
Kontrasternas afton bjöd på blåst, minusgrader värdiga senhöst, ett lätt deprimerande mörker och en hal konstgräsplan – vi minns nämligen första mötet med Gustavsberg IF FK: Strålande sol, värme och en hård yta/plan av naturgräs. Även de två kombaterande lagen kom till spels med väldigt olika förutsättningar. Loket har säkrat en placering på toppen av halvan men har med största sannolikhet ingen chans att nå uppflyttning. Gustavsbergs å sin sida slåss för att slippa hamna i det linjedomarlösa helvetet som även kallas division 6.

Eftersom vårmatchen bjöd på förlust så var det ett revanschsuget Lokomotiv som gjorde sig redo för kvällsmatchen. Gustavsberg är ett storväxt lag som är hyperfarliga på fasta situationer, men inte lika rappa i benen som vårt Lok, så vi visste vad som gällde för att plocka hem 3 poäng.  Ett snabbt och passningsintensivt spel. Fick vi se det av Loket idag? Mnjaoa ...

Gustavsberg backade hem och satte en låg press i första halvleken. Loket rullar mycket boll men gör detta som mest i backlinjen. När spelet förflyttas upp mot mittplanen är Gustaviterna på plats och gör det svårt och tight för vårt kära Lokomotiv. Chansfattigt är knappast ett för starkt ord för att beskriva hur publikfriande spelet var för dagens åskådare på plats. 1-0 görs dock av bortalaget på en (kan ni gissa det?) fast situation. En lång frispark går förbi samliga spelare och ställer Jocke i målet.

Nästa mål faller även det innan pausvilan och kommer även det från Gustavsbergsspelare. Som tur är för oss är det i eget mål. Ett långt inkast från Oscar skarvas vidare och hamnar slutligen hos en vitklädd (mitt färgminne är svagt, men visst var dem vita?) mittback som stressat försöker nicka bollen till hörna, men prickar eget mål istället.

Vi är inte särskilt nöjda med första halvlek. Stort bollinnehav men svårighet att skapa chanser. In kommer Martin S och mannen med dem gyllene fötterna, Brienza, för att sätta fart på anfallsspelet. Andra halvlek är Loket hetare än i första och kommer i alla fall till några fler halvlägen och även något helläge. Gustavsberg har dock i sin poängjakt flyttat upp laget och skapar fler chanser dem med. Jag fick det till 4 mål (varav ett var i första halvlek) som dömdes bort för offside från bortalaget. Ett allt mer uppretat Gustavsberg påpekar/skriker att det inte är möjligt att gör 4 offsidemål. Ett för dagen lugnare Lokomotiv konstaterar sonika att: Jo, det kan det visst vara.

Efter en framrusning av Elias på kanten och en benskyddsstuds eller två senare hamnar en Lokomotivare i friläge och blir fälld av målvakten. Karlman får ta hand om straffen - 2-1 till Loket! Sista 10 minuter på matchen blir det halvkalabalik när Gustavsberg pressar på. Men den stabila backlinjen reder ut stormen och ytterligare 3 poäng inkasseras.

/Kristian Andersson