LOKOMOTIV

Förutsättningarna för ett tätt, tufft, prestigefyllt och välspelat derby fanns verkligen på plats. Dels var det två lag som hade med sig fina segrar från de senaste omgångarna i bagaget och dels var det två lag med många tuffa matcher mellan varandra genom åren.

Gigant på mittfältet denna eftermiddag.
FK Bromma – IF Lokomotiv Blackeberg 2-2 (1-1)

Förutsättningarna för ett tätt, tufft, prestigefyllt och välspelat derby fanns verkligen på plats. Dels var det två lag som hade med sig fina segrar från de senaste omgångarna i bagaget och dels var det två lag med många tuffa matcher mellan varandra genom åren.

Loket kom till denna match med fyra raka segrar; med tanke på detta och tabell-läget fanns det säkert de som såg Loket som favoriter inför matchen. Den som läst på närmare om läget i Loket visste dock att Lokets senaste prestation var riktigt svag samt att Loket inför dagens match saknade flera spelare, exempelvis Basse, Karls, Erik, Elias med flera. Det var därför ytterst intressant för den Loketintresserade att se hur Loket skulle klara sig idag. Med facit i hand kan vi konstatera att det var surt att tappa två poäng, i och med ett oavgjort resultat, men att vi ändå fick följande svar:

1. Loket har en imponerande bredd som klarar av att flera viktiga spelare är borta. När någon är borta, kliver någon annan fram. Exempelvis gjorde Axel Nidén sin första tävlingsmatch för Loket. Micke E, som var ett tag sen vi såg sist, spelade ytterback med bravur hela matchen. Olle och Hyltan spelade i ovana positioner, Olle som innermitt och Hyltan som mittback, vilket båda gjorde mycket bra!

2. Den svaga prestationen mot Sickla sist var ett olycksfall i arbetet, dagens prestation var bra!

3. Loket har nu två stormatcher mot Handelskamraterna och är definitivt med i fighten om titeln ”Sommarcampione”, dvs den titel som det lag som leder serien under sommaruppehållet får.

Matchen inleddes traumatiskt för Loket. Redan efter en dryg minut hade FK gjort 1-0. Det kom genom att FK:s kvicke ytter på vänsterkanten presenterade sig med ett inlägg, det blev avslut mot Jocke följt av retur, som en fristående FK-are kunde skjuta in i mål. Exakt vad som hände i Lokets straffområde är oklart, men att bolltittande och inlöpande spelare i boxen var ingredienser står nog ganska klart.

FK-glädjen varade dock inte alltför länge. Kanske 10 minuter in i matchen eller så, vinner Erik boll på mitten. Han tappar bollen, men krigar tillbaka den följt av en långpassning i djupled mot Kristian. Kristian tar emot, vänder bort backen och placerar säkert vid bortre stolpen, 1-1! Kristian är glödhet! Kristian skapade några andra farligheter under första halvlek då han hotade i djupled och gav FK-backarna en hel del bekymmer.

1-1 i halvtid kändes ganska så rättvist samtidigt som det kändes som att vi hade ganska så bra kontroll på matchen. Vi hade bra koll på motståndarnas två huvudsakliga anfallssätt. Det ena anfallssättet, att spela bollen mot en mötande forward, kontrollerade vi till stor del tack vare Hyltan som ständigt kom upp i ryggen på denna forward. Det andra anfallssättet, inläggsspel bland annat genom en snabb ytter, hanterade vi också relativt väl (förutom i matchens första minut då). Offensivt var vi överens om att det som krävdes var att göra Kristian lite mindre ensam i det offensiva genom att trycka upp laget samt att genomföra motrörelser. Det var en jämn match, men vi kände stora möjligheter att plocka hem de tre poängen.

Vi fortsätter ha bra kontroll på matchen i andra halvlek. Nånstans i mitten av halvleken kommer också 2-1. Sekvensen före detta mål inleds med ett långt inkast av Oscar från nära mittplan, som skarvas vidare. Viktor får skottläge och hans skott leder till en retur. Där returen hamnar befinner sig både Kristian och en back. Kristian får en sula på bollen, och bollen går i mål. Någon pratade här om självmål (som för övrigt ligger tvåa i Lokets interna skytteliga), men det är jag osäker på. Kristian själv vet bara att han var på bollen, men inte exakt vad som hände sen. Domarrapporten får avgöra om Kristian drar ifrån i skytteligan eller om mr Självmål knaprar in på Kristians ledning.

Vi lastar på och skapar en del möjligheter. 3-1 hänger i luften även om vi kanske inte hade några 100%-iga målchanser. Vi spelar bra och kontrollerat fram till ungefär sista 10 minutrarna av matchen. Det som händer då är att FK börjar slutforcera för att nå en kvittering samtidigt som Lokomotivarna blir tröttare och tröttare. FK börjar skapa chanser, bland annat gör Jocke en fin fotparad på ett friläge. Med två minuter kvar av matchen får FK en hörna från höger. Bollen kommer in i Lokets straffområde, slås ut från straffområdet, men slås in som ett inlägg igen. Jocke går ut för att plocka inlägget på ett bra sätt, men dessvärre tappar han bollen (troligtvis beroende på att han något moment tidigare tagit på Mickes huvud som var mycket svettigt, och att handskarna då blev extremt hala) in i mål. I anfallet därefter skjuter FK dessutom i stolpen, så det var faktiskt inte helt långt ifrån att det till och med blev en förlust i denna match.

Nu kändes resultatet som en förlust ändå, det var två viktiga poäng som tappades och det är fruktansvärt surt att släppa in ett sådan skitmål med två minuter kvar att spela. Men sånt händer – vi har haft en del flyt i våra senaste matcher, nu hade vi istället lite oflyt. Vi får glömma resultatet och istället ta med oss en bra prestation, där vi visar på en imponerande bredd! Jag tycker framförallt att vi gör en kollektivt bra insats. Jag vill också lyfta Olle, som gjorde en makalös arbetsinsats som innermittfältare!

Nu kan vi se fram emot två riktiga stormatcher mot Handelskamraterna!

/Diktator Setterwall