LOKOMOTIV

IF Lokomotiv Blackeberg - Boo FF 3-0 (1-0)

Datum:  Ons 21/5-2014
Plats: Stora Mossens IP
Domare: Numan Acikyol, Bromma
ass domare 1: Stefan Zetterholm, Rönninge
ass domare 2: Hossein Yazdani, Sollentuna

Resultat: 3-0 (1-0)
Målskyttar: Kristian 23' (Basse), William 46' (Karlman), Ohlin 55' (Kristian)

Startelva:
                    Jocke
       Oscar, Karls, Fällan, Gurra
William, Viktor, Basse, Erik E, Ohlin
                   Kristian

Avb: Erik J, Elias, Jonas, Setta, Jimmy

Matchen:
Ett soldränkt Stora Mossens IP skulle få bevittna en mycket sevärd fotbollsmatch där fantastiskt inledande Boo FF gästade. Boo kommer till matchen med 6 av 6 möjliga vinster och en imponerande målskillnad på 24-7. I Lokets fall stundade en inspirerande och mycket viktig batalj. Det var omöjligt att inte kunna ta på den fokuserade känslan som susade förbi i omklädningsrummet innan matchstart. En känsla som satt kvar från senast, en kontrollerad bortaseger mot ett annat starkt inledande lag, Långholmen FC.

Lokets första 25 min är lagets bästa start denna säsong och bland de bästa inledande 25 min jag skådat i en div 5 match. Man satte positionsförsvaret till punkt och pricka, vann alla närkamper och spelade maximalt på topp efter förutsättningar och resurser. Allt detta mot ett extremt passningsskickligt lag med högt bolltempo. Det var tydligt att se hur alla spelare i Loket förstod att krig om varje cm i varenda sekund ikväll skulle leda laget rätt. En typiskt och rätt tydlig detalj för att ett samlat lag ska kunna spela ett bra försvarsspel är målvaktens djupledsspel som uppfylls på bästa sätt av Jocke som äger sitt straffområde och markerar tydligt för Boo spelarna att "här inne är mitt hem, här kommer jag att vara först på varje boll". 

I den 23:e minuten missar Boo:s mittback att slå undan ett instick som Basse snabbt agerar på och förlänger till en djupledslöpande Kristian som behärskat skjuter bollen i mål, grymt skönt för Kristian att få sätta ett friläge.

Efter målet, skruvar Boo upp bolltempot rejält i passningsspelet, dock har Loket bud på ytterligare 2 mål genom farliga omställningar. När en halvtimme är spelad har Boo arbetat sig in i matchen och hittar otroligt fina kombinationer i sitt passningsspel med motrörelser, spelvändningar, överlapp och väggspel. Chanserna uteblir då Loket spelarna som tidigare nämnt sätter positionsförsvaret på ett föredömligt sätt och har ett väldigt bra samlat lag mellan backlinje och mittfält. 
Med 3 minuter kvar uppstår ett jätteläge för Boo att kvittera och som Loket anhängare ska man glad att
motståndaren valde ett svårt avslut med ett tillslag med siktet inställt på höger kryss när han var fri mot Jocke. Det är så typiskt att lägen som detta uppstår när ett lag oprovocerat tappar boll i uppspelsfas och inte hinner samla sig.

Andra halvlek han knappt börja innan William stänkte dit 2-0 i 46:e minuten på volley i boxen.
Sekvensen inleds med Lokets nya och fantastiska anfallsvapen i Oscar som har en unik förmåga att kasta inkast så likt ett inlägg att det inte skulle förvåna mig ett dugg om våra diktatorer får ett samtal av en agent från de Brittiska öarna redan ikväll. Ett inkast som Karls för övrigt skarvar innan Wille smäller dit den. Mycket viktigt för matchens fortsättning. 
Loket fortsatte att ösa på och i minut 55 förbereds ett byte på Kristian som slitit likt ett svältande djur som äntligen hittat sitt byte. Kristian tackar med att slita kopiöst innan bytet, vinner en duell framför D:et(straffområdets halvcirkel), vänder upp och spelar en framåtlöpande Ohlin till vänster som distinkt placerar in 3-0 i målvaktens vänstra hörn.

De avslutande 35 minuterna, handlar det mycket om en sak för Loket, nämligen det eviga kollektiva krigandet för varandra. Boo ska ha stor heder för att de hela tiden försöker och spelar ut hela sitt register i passningsspelet samt försöker slita loss Lokets lagdelar utan framgång. Man lyckas som bäst skapa ett fåtal hörnor som blir resultatlösa. Istället är Loket närmare 4-0 med några fina omställningar där trötta kroppar inte orkade fatta det bästa beslutet. 

Matchen slutar 3-0 och känslan och glädjen över denna framgång är obeskrivlig.

I säsongsinledningen pratade vi mycket inom laget om att välja vilken riktning vi vill sträva mot. I ärlighetens namn kändes det tungt efter matchen mot Saltsjöbaden, då var vi nere och inget lag att räkna med. Trots skador och avstängningar har vi i skrivandets stund avverkat matcher mot seriens två bästa lag sett till resultat, och vi gör det otroligt kontrollerat med kniven mot strupen. Vad som gör att vi går ur dessa matcher med maximal utdelning och på ett kontrollerat sätt tror jag är att vi främst följer föreningens grundidé: Vi ska vara Stockholms roligaste klubb att spela för i kombination med den där så speciella, unika Lokomotiv-andan.

Det handlar om att KÄNNA LAST för varandra, vecka in och vecka ut. Det är vad det handlar, glöm aldrig det.

Vi tackar domargänget och finlirarna i blått för en fotbollsmatch av hög kvalité.

Vid tangenterna,
Elias Gergi