LOKOMOTIV

"När väl matchen hade blåsts igång så var det tyvärr bara ett lag på banan"

Boo FF - IF Lokomotiv Blackeberg 5-0 (3-0)

Datum:  Lör 23/8-2014
Plats: Boovallen
Domare: Christofer Aiderfors
Ass domare 1: Hassan Al-Jawhar
Ass domare 2: Mats Andersson

Resultat: 5-0 (3-0)
Målskyttar: Boo 3', Boo 16' , Boo 41' , Boo 48' , Boo 86' 
Varningar: Blackeberg: Karlman 36' (gult))

Startelva:
                               Jocke
          Hyltan, Erik J, Fällan, Gurra
William, Karlman, Basse, Erik E, Martin St
                             Kristian

Ersättare: , Jonas, Axel, Peter von Scheele,

Matchen:
Förutsättningarna för toppmatch kändes bra på förhand, lite regn innan så planen och temperaturen var precis lagom för att kunna prestera till max. Men det ända som stämde denna afton var uppvärmningen innan match, för när väl matchen hade blåsts igång så var det tyvärr bara ett lag på banan. Det var hemma laget Boo FF. 

Inställningen och viljan fanns hos bortalaget, men kunnandet och kvaliten hade vi samtliga 14 spelare tyvärr lämnat hemma i bromma, för under dessa ca 93 minuter så fanns det ledsamt nog inget av värde att ta med sig till resterande matcher under säsongen. Boo FF är ett kompetent ocvh skickligt lag och för att vara div 5 väldigt genomgående komplett, men med den kvaliten som vi besitter i vår trupp så skall vi inte behöva förlora en toppmatch av den här kalibern med 5-0. Vinst hade inneburit fortsatt serieledning, men nu ligger vi istället parkerade på en 5e plats med risk för att hamna på en 6e plats när omgången är färdigspelad.

Tyvärr så kommer vi in i matchen helt fel, med två snabba baklängesmål efter slarviga bolltapp på vår högersida, vilket båda ledde till omställningar mot en backlinje som behövde backa. 1-0 sker via ett skott som byter hörn genom en styrning, och 2-0 ett skott utanför straffområdet som går stolpe in. När sen 3-0 kommer efter ytterligare ett bolltapp på mitten så allting extra tungt.

Vi har sen svårt att komma tillbaks in i matchen på grund utav bristande passningsspel, bristande rörelse och kreativitet, för ensamma i presspelet samt att vi blev för långa mellan lagdelarna. När 4-0 kommer direkt in i andra halvlek så är det tyvärr god natt... Vi skapar någon chans efter det men efter att de gjorde det fjärde målet så får matchen en helt annan karaktär, de spelar av matchen och vi försöker hitta lägen men vi har inte kvaliten idag för att producera tillräckligt framåt för att göra mål.

Vi möter ett mytcket kvalitativt lag, som med deras skicklighet får oss att göra misstag, men vi ger dem alla förutsättningar som finns att såra oss. Ger man sin motståndare så ofta bollen i egen uppspelsfas, där de kan komma rättvända mot egen backlinje och ett försvar ur fas så är det väldigt fördelaktigt att anfalla och skapa chanser.

Detta är bara att glömma, på måndag mot FC Långholmen tar vi nya tag!