LOKOMOTIV

"Även motståndarna hade en högtalare med sig ut till plan, med ett lite oväntat låtval –Stad i ljus med Tommy Körberg!"

Atletico Nacka FF - IF Lokomotiv Blackeberg 1-4 (1-2)

Datum:  Fre 12/9-2014
Plats: Nacka IP
Publik: ?

Resultat: 1-4 (1-2)
Målskyttar: Kristian 2 st, Per-Henrik, Jonas

Startelva:
                               Marco
          Oscar, Erik, Pertan, Elias
Wille, Hyltan, Basse, Erik E, Ohlin
                             Kristian

Avbytare: Jocke, Tom, Martin St, Jonas, Lillen

Matchen:
För andra gången denna säsong var det dags för Loket att åka till Nacka idrottsplats för bortamatch. Det var två lag som båda haft en tuff höstsäsong med svaga resultat bakom sig. För Atleticos del innebar detta att de på allvar är inblandade i bottenstriden, så dagens match var av yttersta vikt för dem. Loket har hamnat i mittendelen av tabellen och hade kanske inte lika mycket att spela för som motståndarna i denna match. Dock har Loket bestämt sig för att avsluta denna serie med flaggan i topp och samtidigt försöka uppnå ett mirakel och nå den teoretiska möjligheten till uppflyttning som fortfarande finns.

Stämningen var fokuserad i Lokets omklädningsrum och som vanligt höjdes stämningen ytterligare något snäpp genom Fällans högtalare och Lokets välkomponerade playlist. Även motståndarna hade en högtalare med sig ut till plan, med ett lite oväntat låtval –Stad i ljus med Tommy Körberg!

Kanske var låtvalet ändå ett framgångsrecept för i Atletico Nacka inledde matchen bäst. Loket hade till en början problem i försvarsspelet – alltför ofta lyckades Atletico spela igenom våra innermittfältare och nå rättvänd spelare i mellanrummet mellan vår backlinje och mittfält. Men trots viss defensiv oro så uppstod inte några större farligheter framför Lokomotivmålet i matchinledningen. Ju längre matchen led desto bättre utvecklades lokomotivspelet också. Den försvarsmässiga problematiken rättades till på ett sunt sätt, då vi började komprimera laget mer. Kortare avstånd mellan våra innermittfältare i press-spelet samt mellan vår backlinje och mittfält gjorde att motståndarna alltmer sällan lyckades komma in rättvända i den tidigare nämnda, otrevliga ytan.

I den nittonde matchminuten får Loket ett typiskt Oscar-inkastläge i höjd med motståndarnas straffområde. Istället för att vänta in Oscar tas ett kort inkast och undertecknad (Diktator Setterwall) blir lite upprörd i frustration över att vi inte tar vår chans att göra ett Oscarinkast., och skriker: ”Neeeejjj”. Jag hinner dock tillägga, ”… men nu blir det säkert mål bara därför…”. Och visst blev det så – det korta kastet gick till Erik som slår ett fint inlägg till Kristian som chansnickar med ryggen mot målet. Bollen går i mål, 1-0! Inlägget från Erik var fint, Kristians avslut var förstås bra, men får ändå anses innehålla visst turmoment att det resulterade i mål. Nästa mål, 2-0, däremot var bara rakt av en klassprestation av Kristian! Anfallet inleds med att Elias rycker fram på kanten, som spelar bollen till Kristian. Krille börjar med att tunnla en Atleticoit, går förbi honom och kommer mot straffområdet. Där tappar Kristian dock lite fart, backlinjen hinner tillbaka, och chansen känns över. Då väljer Kristian att runda den tidigare tunnlade Atleticoiten, som hunnit tillbaka, och sedan finta sig förbi två ytterligare backar för att därefter dra iväg ett avslut som seglar förbi Atleticomålvakten, Anders Skägg, och upp i nättaket! ”Absolut ett av mina topp 3 mål i Lokomotiv”, säger Kristian efteråt.

Efter en lite svag inledning hade Loket tagit över matchen, och dessutom hunnit göra två mål. Tyvärr tappade Loket matchkontrollen under sista kvarten av halvleken igen. Atletico har då ett antal chanser, ett ribbskott som studsar ner på mållinjen och där Atletico nog hade velat ha målkameror (även om nog de flesta var överens om att bollen inte var inne) samt ett stolpskott med livsfarlig retur. I den 35:e minuter gör också Atleticoiten Charlie Skoglund 1-2.

I andra halvlek är Loket stora delar av halvleken ganska så tillbakapressade. Marco gjorde tävlingsmatchsdebut som målvakt för Loket och fick göra några riktigt fina räddningar. Loket fick några kontringslägen, men hade inga sylvassa chanser. Det var helt klart närmare 2-2 än 1-3.

Men Loket lyckades ändå hålla emot, och i 83:e minuten uppstår ett Oscar-inkastläge. Denna gång blev det också Oscar som fick kasta ett av sina långa inkast mot Fällan. Fällan är först på bollen och skarvar in den till förlösande 3-1-ledning.

Det skulle bli ytterligare ett mål för att förgylla denna sköna trepoängare! Olin driver bollen på vänsterkanten. Som i en fotbollsinstruktionsbok tas ett flertal offensiva Lokomotivlöpningar in i motståndarnas straffområde, bland annat av Jonas. Olin skär in i straffområdet nära mållinjen, och slår ett perfekt inlägg/pass till Jonas som avslutar distinkt och gör 4-1 till Loket!

Matchen var lite upp och ner, vissa delar av matchen hade Loket full kontroll och visade upp ett gediget spel, medan det också fanns lite svagare delar av matchen. Men som helhet en positiv match, och klart godkänt betyg för prestationen. Jag har tidigare i rapporten gratulerat Marco till en fin tävlingsmatchsdebut, samt nämnt Kristians klassmål. Utöver detta vill jag också nämna backlinjen; jag tycker hela backlinjen som helhet gjorde en mycket bra insats.

Underbart att äntligen få sjunga La Squadra igen! Nu har vi tre roliga seriematcher kvar innan cupäventyret påbörjas!

/Diktator Setterwall