LOKOMOTIV

Vi pratade innan matchen om att vi skulle försöka chocka våra motståndare med en "kamikaze" press för att få dem i gungning. Det fungerade tyvärr inte som planerat.

IF Lokomotiv Blackeberg - Turkiska SK

Resultat: 2-4 (1-2)

Startelva: Jocke - Adam, Erik, Gustav , Sjöden - Lillen, Hyltan, Karlman, Ohlin - Olle, Jonas
Avbytare: Jimmy, Bergljung, Tobias, Eduard, M Stegfeldt

Den viktiga "6-poängsmatchen" mot Turkiska SK slutade tyvärr i förlust för Lokomotiv. På frånvarolistan märktes i synnerhet skadade skyttekungen Kristian Andersson och Sebastian Asplund som begett sig till sydligare breddgrader. Lägg därtill ett sent återbud från Viktor.

Vi pratade innan matchen om att vi skulle försöka chocka våra motståndare med en "kamikaze" press för att få dem i gungning. Det fungerade tyvärr inte som planerat. Turkiska började piggt och hade flera bollskickliga spelare och riktigt vassa omställningar. 0-1 kom efter en lyftning över backlinjen som en motståndarspelare lite turligt lyckades lobba över en utrusande Jocke. Efter att Turkiska gör 0-1 tycker jag att vi tar oss in i matchen igen och skapar lite farligheter på fasta situationer. Det är på just en fast situation "vi" gör 1-1, Ohlin lyfter in en fin boll som en motståndarspelare snyggt skarvar in i eget mål. Tyvärr hinner turkiska göra 1-2 innan halvtid. Här väljer jag att citera ex diktator Alex Scott som gör ett fantastiskt jobb via twitter " hög boll in mot Jocke som går ut och rammas - ingen åtgärd, utan bollen fortsätter in i mål och godkänns! Horribelt".

2a halvlek börjar vi mycket bättre, vi är riktigt taggade samtidigt som Turkiska väljer att backa hem och deras målvakt hade ingen som helst brådska med att sätta bollen i spel under 2a halvlek.

Vi trycker ner turkiska bra och skapar en del farligheter men inte riktigt dem där 100 % chanserna. Runt minut 80 väljer vi att gå ner på en 3-backslinje och det dröjer inte många minuter innan det ger utdelning! Olle kommer runt mycket fint på vänsterkanten och slår in bollen som möts med huvudet av Karlman 2-2!!

Vi går tillbaka till 4-4-2 men går fortfarande för 3 poäng. Tyvärr lyckas linjedomaren hitta en frispark för Turkiska till höger om straffområdet. På denna fasta situation gör Turkiska 2-3, tyvärr inte första målet vi släpper in på en fast situation denna säsong. Innan matchen är slut hinner det även bli 2-4 efter en kontring.

Turkiska SK gör en bra match, och resultatet är inte helt orättvist. Vi gör en mycket bättre 2a halvlek och visar en härlig kämpar glöd, det känns ändå tungt att inte få med sig någon poäng med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Nu är det bara att ladda om batterierna. Nästa match ska vi sätta käppar i hjulet för Täby SC:s framfart i serien!

Hatten: Som undertecknad glömt hemma delades ut till Karlman för en mycket välkomnande comeback!

// 19