LOKOMOTIV

Förutsättningarna var perfekta, det var nylagt plastgräs och väderleken värmde i hjärtat då det var ett klassiskt Premier League väder. Grådassigt och regnet låg i luften....

Lokomotiv - Storskogen 4-3 (3-1)

 

Den 15:e april 2013 var det dags för Lokomotiv Blackebergs andra division 5-premiär i klubbens historia. Det var ett taggat Loket som kom till samlingen och alla hade längtat efter säsongspremiär under den långa vintern. Vi hade fått instruktioner av diktatorerna om att äta taggtråd till middag och det märktes att folk var på spelhumör och ivriga på att matchen skulle starta.

 

Förutsättningarna var perfekta, det var nylagt plastgräs och väderleken värmde i hjärtat då det var ett klassiskt Premier League väder. Grådassigt och regnet låg i luften. Underbart väder enligt mig som gammal mittback och den våta planen suktade efter uppskrapade lår från en härlig glidtackling (alltid på boll vad än domaren säger).

 

Klockan 20:00 var det dags för matchstart. Det var bra uppslutning och nästan alla kunde vara med på matchen så det fanns bra spelare både på och utanför planen. Samtidigt som det nog var publikrekord, ungefär 30 pers. Den kunde nästan mäta sig med Djurgårdens säsongspremiär (oundvikligt att skriva när man är gnagare).

 

Matchen började bra för Loket, vi spelade runt bollen och försökte hålla nere på långbollarna för att försöka äga matchen med vårat eget spel. Storskogen rullade också mycket boll, särskilt i backlinjen då vi inte pressade så högt i planen, men så fort de kom över vår planhalva så fick de inte rulla runt längre och de kom inte fram till några riktigt farliga lägen. Det farligaste anfallsvapnet de hade var långbollar på en löpande yttermittfältare och inlägg till deras långa anfallare som var vass på huvudet.

Redan i den 7:e minuten kom ledningsmålet av Loket, efter inlägg till Fredrik Olin i bortre målområdet som vackert duttade ner bollen från knäna och slog till på volley i bortre nättaket. Kan helt klart vara med och slåss om årets mål.

 

Storskogen vaknade till lite efter målet och började få lite längre anfall och komma högre upp i planen. I den 19:e minuten kom kvitteringen genom ett inlägg som deras luftstarka anfallare vann och nickade förbi en utrusande Jocke i målet. Men det fungerade mest som tändvätska för Loket som bara 3 minuter senare tog ledningen med 2-1 genom Viktor Cevallos. Han fick öppet mål efter ett schysst lobbpass (duff, red anm.) över målvakten av Kristian Andersson.

 

Loket fortsatte trycka på och hade ett till farligt läge i den 28:e minuten då Olle Nyberg sköt i ribban men ut tyvärr. Samtidigt skapade Storskogen farliga lägen på fasta situationer då de var bättre i luftrummet den här matchen.

 

I den 35:e minuten efter stundtals bra spel av Loket så kom 3-1, återigen av Viktor Cevallos. Efter ett inlägg som målvakten var rätt långt ute och boxade bort så landade bollen hos Viktor som slog till med vänstern och gick förbi en rad spelare innan den tog i nätmaskerna.

 

Det resultatet höll sig till halvtid. Under vilan pratade vi om att inte nöja oss med 3-1 utan att försöka avgöra matchen. Så vi gick ut med samma inställning som i första och fortsatte rulla boll. Loket började bra och pressade tillbaka Storskogen i början av andra halvlek, det var inte många gånger Storskogen kom förbi backlinjen men tyvärr kom det aldrig ett 4-1 mål. Istället så reducerade Storskogen i den 65:e min efter en frispark från lite över halva plan som deras vassa anfallare går upp och nickar in i mål.

Ungefär 20 min in i andra så börjar det märkas på en del Loketspelare (framförallt undertecknad) att man borde tagit några fler löppass under vintern. Loket var inte lika rörliga längre och man märkte att folk var trötta. Storskogen utnyttjade detta och det resulterade i ett 3-3 mål från en hörna.

 

Det visade sig bli en riktig nagelbitare och såg ut som att resultatet skulle stå sig matchen ut. Men i den 88:e minuten så hittade Martin Stegfeldt fram till en fri Olle Nyberg som var ensam med målvakten och han gjorde inga misstag och satte snyggt 4-3.

 

Efter det backade Loket hem lite och spelade av matchen. Det blev premiärseger och en skön vinst samtidigt som vi håller Loketborgen i Stora Mossen förlustnollan intakt och det ska stå sig hela säsongen ut.

 

LA SQUADRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

/Hyltan

Loketspelarna tackar supportrarna