LOKOMOTIV

I den 63:e minuten så tog Kristians "måltorka" slut, och den gjorde det på ett mycket värdigt sätt...||...sann målskytt som Kristian är, så tänker han avslut i första hand. Och vilket avslut det blev! Stenhårt skott rakt upp i krysset! Undertecknad fick lite Zlatan-mot-Ungern-känsla, jag trodde först bollen gick i burgaveln, men icke, det var mål!

IF Lokomotiv Blackeberg - Rydbo IF 3-1 (1-1)

 

Denna somriga måndagkväll var det dags för match mot Rydbo, ett lag Loket aldrig tidigare stött på. Därför visste vi inte speciellt mycket om dem, men vi hade hört rykten om att de under sina fem första matcher dragit på sig ofattbara 7 röda kort. Kanske hade Rydbo ändrat på detta eller kanske var Rydbos "busar" avstängda; detta blev i varje fall en ganska så schysst fight. Det som framförallt kommer att kommas ihåg från denna match är nog de tre mycket snygga Loketmålen, det härliga tifot från Lokomotiv Ultras samt de tre viktiga poäng som inkasserades.

 

Det var en viktig match, där seger skulle innebära nästintill toppkänning i tabellen, medan förlust skulle innebära bottenträsk – så pass jämn är division H5 Norra. Om någon lokomotivare ändå inte var taggad inför match, så ändrades det säkerligen vid inmarschen till matchen då Loketlåten ekade högt över Mossen och framförallt då Lokomotiv Ultras genomförde ett fantastiskt tifo!

Stort tack till Lokomotiv Ultras som var ett stort stöd matchen igenom. Här kan också nämnas att supporterföreningen tidigare har varit en karriärväg i Loket. Diktator Perry började sin bana i Loket som supporterklubbsordförande i den supportergruppering som hette Lenin Locos under Lokomotivs första säsonger. Vidare vill vi förmedla en förhoppning om att våra supportergrupperingar kan samverka med varandra – förra årets sponsor Andreas Lindblad har också verkat under namnet Lokomotiv Ultras, och vi hoppas nu att det inte blir en revirstrid om namnet.

 

Efter Lokomotivlåt och tifo blåste domare Emil igång matchen. Känslan var direkt att det här kunde bli en rolig match. Vi gavs möjlighet att äga bollen och fick en del tid på oss när vi hade bollen. Men det blev också snabbt tydligt att Rydbo hade ett mycket farligt vapen i form av snabba omställningar i djupled, bland annat tack vare en mycket snabb forward. Detta resulterade bland annat i ett tidigt friläge för Rydbo, där dock Jocke kom ut fint, skar av vinkeln och tvingade Rydboiten att skjuta utanför. Bortsett från denna Rydbochans, var det Loket som skapade flest chanser inledningsvis. De två vassaste chanserna hade Kristian. Den första chansen kom direkt efter ett inkast där Kristian drämmer till direkt på volley, får till en fin träff, men som träffar stolpen. Här visar Kristian sin klass, men får den någon millimeter fel. Kristian har varit drabbad av en smärre "måltorka" och haft millimetrarna mot sig flera gånger den här säsongen. Nu började funderingarna komma i Kristians huvud om även det här skulle bli en stolpe-ut-match. När han fick nästa läge var det i form av ett friläge mot Rydbos målvakt. Här tänker Kristian några hundradelar för länge och Rydbokeepern kan norpa bollen framför Kristians fötter. Hur länge skulle Kristians målförbannelse hålla i sig funderade flera av de 41 personerna på läktaren på. (Den officiella publiksiffran är räknad av speakern, Alexander Scott. Eloge till Alex, som tyckte att det var för komplext att vara speaker och Twitterkrönikör samtidigt, men att han i varje fall kunde vara speaker och publikräknare samtidigt.)

 

I den 27:e minuten kom till slut 1-0. Ett anfall startas av Perry som spelar upp till Martin Stegfeldt som spelar tillbaka till Lokets mittfältsgigant Basse. Basse tar några kliv med bollen och avlossar sedan bössan från kanske 25 meters håll. Målvakten hinner inte ens röra på sig, bollen går rakt upp i nättaket! Ett mycket snyggt mål!

Dessvärre dröjde det inte alltför länge innan Rydbos replik kom. Rydbos snabba forward, Fredrik von Gegerfelt, rann igenom och gjorde ett distinkt avslut, otagbart för Jocke. 1-1 i halvtid.

 

Trots ett psykologiskt jobbigt kvitteringsmål mot oss strax före pausvilan, var känslan klart positiv i paus. Vi såg att vi hade goda chanser att vinna – det som krävdes var ett förbättrat passningsspel, utnyttja de ytor som vi ibland bjöds på samt att ständigt agera "by the book" i försvarsspelet mot djupledsspel. Till stora delar gjorde vi detta i andra halvlek och vann därmed halvleken med 2-0, vilket ledde till slutresultatet 3-1.

 

De två målen höll, liksom vårt första mål, mycket hög klass. 2-1 kom tidigt i halvleken. Vårt anfall startade genom att Jonas spelade bollen till Olle. Olle kommer runt på sin kant och slår ett inlägg i världsklass. Viktor gör en fantastisk löpning som är perfekt tajmad och gör en språngnick. Ett mycket fint anfall och ett extremt vackert avslut!

 

I den 63:e minuten så tog Kristians "måltorka" slut, och den gjorde det på ett mycket värdigt sätt. Hyltan slår en lång boll mot Kristian, som vinner löpduell mot Rydboback och därmed hinner först på bollen. Han driver bollen och samtidigt hojtar en medlöpande Olin om att han vill ha bollen till vänster i straffområdet. Det ser ut som att Kristian kanske hamnar i svår vinkel och att det bästa vore en passning in i straffområdet till Olin. Men sann målskytt som Kristian är, så tänker han avslut i första hand. Och vilket avslut det blev! Stenhårt skott rakt upp i krysset! Undertecknad fick lite Zlatan-mot-Ungern-känsla, jag trodde först bollen gick i burgaveln, men icke, det var mål!

 

Att minnas från andra halvlek är också den jätteräddning som Jocke gör på ett friläge från någon meters håll vid ställning 3-1. Jocke kommer ut otroligt bra och gör sig så stor som möjligt, vilket räddar oss ifrån ett nästintill givet baklängesmål. Tack vare Jocke slapp vi den nervpers det inneburit att bara ha uddamålsledning i slutminuterna.

 

Det blev tre viktiga och sköna poäng. Det var en gedigen insats och klart rättvis seger, även om Rydbo absolut bjöd upp till match trots avstängningar. En viktig faktor till att det blev en framgångsrik match var att vi idag var full trupp. Här gick Olin i bräschen kring att prioritera Loketnärvaro. Trots pågående vildmarksläger i någon avlägsen skog såg han till att ta sig till Mossen för att spela. Hoppas du får en god fortsättning i vildmarken imorgon bitti, Olin!

 

Återigen ett stort tack till Lokomotiv Ultras, vi hoppas få se fler tifon i år!

Nu ser vi fram emot nästa tuffa utmaning, bortamatch mot Kungsängen på lördag. Då blir det fortsatt last!

 

//DIktator Setterwall