LOKOMOTIV

Målvakt Joakim Dahlgren poängterade att hans matchsituation påminde mycket om dagarna i division sex, dvs. att han inte hade så mycket att göra.

Lokomotiv Blackeberg - Roslagskulla 2-0 (1-0)
 

I säsongens sista hemmamatch i division 5 norra tog Loket emot Roslagskulla. Motståndarna som i fjol spelade i division fyra inledde säsongen starkt och såg ut att bli ett topplag. Formen har dock dalat och har under hösten, vilket inför denna match var sju matcher hade laget endast tagit fyra poäng. Det har renderat i att Kulla faktiskt riskerar en plats bland de sista två och därmed degradering. Bland just de sista två, nämligen näst sist, låg Loket inför denna match men en vinst i denna match skulle innebära att man klev om inte mindre än fyra lag och därmed säkra att inte kunna hamna "under strecket". Värt att notera i Lokets elva var att meriterade värvningen Björn Källgren äntligen fick göra debut efter ett visst övergångsstrul.

Nog om förutsättningarna.

Från minut ett ägde Loket bollen. "Kulla" visade visserligen en del intentioner men det kändes som att Loket gjorde sitt motstånd sämre än vad de egentligen var. Första kvarten rullade man bollen bra och värderade lägena när man hade bollen på egen planhalva. Unikt för i år var att väldigt ofta, genom hela matchen, vågade alla i laget sätta bollen på spelare i trängda situationer. Det genererade att "Kulla" luckrades upp och Loket kom till många anfall. I synnerhet så var högerkanten ofta helt sopren och "Lillen" fick många bollar att jobba med. Det var också så det första riktigt bra läget uppstod. Björn Källgren serverade Lillen ute till höger. Efter att ha tagit sig in i straffområdet avlossade han ett skott som tyvärr målvakten kunde rädda ut till hörna. Just hörnor hade Loket en mängd av, säkert 7-8 bara första halvlek.

Efter drygt halva första halvlek kom det förlösande 1-0 målet. Sebastian Asplund erövrade en långboll från motståndarlaget som han direkt passade till Fredrik Ohlin. Denne i sin tur vände upp och satte bollen i djup på Björn Källgren. Björn tog sin förbi sin försvare och ned på kortlinjen. Därifrån kunde spela bollen snett inåt Kristian Andersson som elegant vinklade in bollen med yttersidan i mål. "Kulla" skapde inga direkta farligheter och känslan i halvtid var att det kändes säkert från Lokomotivhåll. Men en uddamålsledning är aldrig säker nog så i halvtid var inställningen att man behövde sätta i alla fall en boll till för att ett visst lugn skulle infinna sig.

Andra halvlek började precis som första. Stort bollinnehav för Loket och inte en tillstymmelse till lägen för Roslagskulla. Det efterlängtade 2-0 målet kom efter ca 20 minuter av andra halvlek. En fin långboll av Olle Nyberg togs emot av Kalle Tapper på högerkanten på offensiv planhalva. På uppstuds klackade han bollen över sig själv och sin försvarare in till Kristian Andersson inåt i banan och tog sedan en löpning i djupled. Kristian uppfattade situationen direkt och nickade på ett tillslag bollen i djup. Nicken blev perfekt och Kalle kunde ta sig ned på kortlinjen och servera Viktor Åhlander längs backen. Viktor gjorde inget misstag och lade in 2-0.

Vid ställningen 2-0 var det en kort period då Loket en aning panikartat slog ifrån sig men sett över det stora hela var man aldrig riktigt illa ute bakåt. Framåt noterades framförallt två farligheter för Loket. Kalle Tapper bröt sig vid ett tillfälle igenom och la en tåfjutt som tog klockrent i stolpen och trots 2-3 Lokomotivare i straffområdet studsade returen "fel". Med några minuter kvar friställdes inbytte Jonas Åhman men hans tunnelförsök(?) på målvakten misslyckades tyvärr.

Målvakt Joakim Dahlgren poängterade att hans matchsituation påminde mycket om dagarna i division sex, dvs. att han inte hade så mycket att göra.

Segern innebär att Loket nu inte kan sluta bland de sista två och kontraktet "ska" därmed vara säkrat. Dock vet man aldrig i denna serie(förra året blev tre lag nedflyttade) men med stor sannolikhet blir det spel i division fem även nästa år. I sista matchen ställs man mot Storskogens SK och en morot i den matchen är att vid vinst hamnar Loket faktiskt på övre halvan av tabellen om formsvaga Kungsängen inte tar poäng mot Täby City.Matchens +

Det defensiva spelet. Och då syftar det till hela laget. Bra press och bra styrning från Kristian Andersson och mittfältarna. En outtröttlig Sebastian Asplund i den defensiva mittfältsrollen och stabilt försvarsspel utan misstag från backlinjen. Och ja, Joakim Dahlgren höll ju nollan.

Matchens -

Kylan? Det var många frusna spelare inför uppvärmningen och framför allt inför andra halvlek. Utmärkte sig i den kategorin gjorde Viktor Åhlander och Erik Jörmyr.