LOKOMOTIV

Efter detta så orkar vi inte resa oss. Vi blir för långa mellan lagdelarna pga. desperationen att få in mål, vilket resulterar i att vi blir lättlästa att försvara sig emot då vi då blir tvingade att slå längre bollar...

Roslagskulla IF – IF Lokomotiv Blackeberg 4-1 (0-1)

Plats. Röllingby IP
Publik: Ca 30 pers

Hatten: Olle
Målskytt: Olle (0-1)
Assist: Erik

Utropstecken: Erik, har nu gjort två väldigt bra insatser i början av säsongen och är nu enligt mig en given startspelare på mittbacksplats!
Olle, är för dagen Capitano och gör ett grymt jobb på topp. Hugger på allt och skapar chanser för sig själv och för andra. Målskytt och slitvarg, ett praktexempel för vilket jobb som kommer krävas i år, som alla borde ta en titt på, beundra och ta efter!

 

Startelva: Jocke – Oskar, Erik, Gustav, Sjöden – Lillen, Viktor, Hyltan, Ohlin – Jonas, Olle
Avbytare: Tobias, Simon, Adam.

 

Så var det då dags för säsongens andra seriematch säsongen 2013. Motståndet var Roslagskulla från Åkersbergatrakten, utan att vara säker så gissar jag på säsongens längsta bortamatch. Dock fick vi inte erfara den riktiga Roslagskulla-upplevelsen, Fick jag och Perry veta av deras materialare (gissning). Deras hemmaplan är naturgräs och den var för dagen ej spelbar, så det blev då istället deras reservplan, Röllingby IP. Gick inte att för dagen klaga på de yttre förutsättningarna då vädret vi bjöds på var strålande sol och blå himmel. Men lagets förutsättningar hade kunnat vara bättre då vi hade hela fem potentiella startspelare skadade, bortresta och andra anledningar till frånvaro, vissa bättre vissa sämre...

Vi startar matchen lite sisådär, där passningsspelet var lite för slarvigt och fick därför tidigt i matchen problem med att få längd på anfallspelet. Ganska mycket farliga bolltapp i fel lägen som gav RIF lägen till omställningar, de jobbade väldigt mycket med djupledspel och det fick Erik o Co erfara då antalet rensade nickar var väldigt hög. Men Loket får lite kontroll i mitten av halvleken och börjar skapa chanser, där det uppstår en trippelchans som mot alla odds inte går in i mål. Också några farliga inåtskruvade hörnor från Viktor. Olle har också en målchans med lite dålig vinkel som räddas av målvakten med liten marginal utanför stolpen. Men efter uppskattningsvis 25 minuter kommer så ledningsmålet från Loket, Det är en rörig situation i straffområdet som uppstår när Erik missar bollen mitt i straffområdet efter pass av Hyltan, vilket resulterar i att Olle får bollen fri med i stort sett öppet mål och 1-0 är ett faktum!
Efter detta tar RIF över matchen mer och lyckas skrapa fram en hundraprocentig målchans där de skjuter in ett låg inlägg från höger sida, som första killen släpper vidare mellan benen för att sen skjutas klockrent i stolpen. Efter detta så rider vi ut stormen och går ut till paus med en enligt mig rättvis ledning.

I andra halvlek skall det dock visa sig att Loket idag är det sämre laget. Det första som händer i andra halvlek är att Gustav som sista man råkar göra ett misstag som resulterar i att RIF kommer två stycken fria med målvakt som räddar bollen på RIF-spelare för att sen studsa in retligt i mål, 1-1 efter en minut i andra halvlek och någon minut efter detta gör RIF 2-1 efter ett fint lågt inspel från deras högersida till en friställd spelare på bortre stolpen som skjuter bollen tunnel på undertecknad och in i mål. Efter detta så orkar vi inte resa oss. Vi blir för långa mellan lagdelarna pga. desperationen att få in mål, vilket resulterar i att vi blir lättlästa att försvara sig emot då vi då blir tvingade att slå längre bollar. Där de lyckas väldigt bra med sina offside-fällor i hela andra halvleken, det fick Olle erfara som hade ett gäng avblåsningar för offside. RIF fortsätter att göra mål och 3-1 kommer efter mer än halva halvleken spelad, Det är en RIF spelare som kommer ensam med målvakt och kan enkelt placera in bollen förbi en överspelad målvakt. Målet kommer efter att vi haft problem i backlinjen att hålla upp linjen, som för dagen styrdes av en storspelande Erik. Efter detta går den lilla luften som fanns kvar ur oss kändes det som. 4-1 kommer också, ytterligare en gång så frispelas en RIF-spelare i djupled och fri utan press så hittar han en lobb som seglar över målvakt som chanslöst kan se bollen gå in i mål. Vi försöker att skaka fram målchanser men det ville sig inte riktigt i andra halvlek och chanserna uteblev. Domaren blåser av, matchen slutar 4-1 till hemmalaget.

Vi fick erfara säsongens första förlust i tävlingsspel, och den känns onödig där vi enligt mig har kontroll på matchen när vi går in till pausvila, Roslagskulla är ett bra lag men enligt mig ungefär lika bra som oss och klantar vi inte till det i början av andra halvlek så tror jag att matchen hade kunnat sluta annorlunda. Men sett till 90 minuter så kan man bara konstatera att RIF är en välförtjänt segrare. Vi tar nya tag på Stora mossen på måndag den 29:e april mot IFK Täby!

 

 

//Jocke