LOKOMOTIV

Det var roligt att se dem nya killarna för dagen som tog för sig och Jimmy ska enligt mig ha en inbjudan till loketfesten i höst efter att ha skjutit hem 3 sköna poäng.

Olympiacos FC - IF Lokomotiv Blackeberg 2-3 (1-2)

 

Plats: Bromstens IP
Underlag: Gräs/jord
Publik: ca 40 pers

 

Startelva:
Jocke - Perry, Hyltan, Karls, Gurra - Lillen, Viktor, Basse, Ohlin - Jonas, Krille
Avb: Setta, Jimmy, Peter, Alvén, Edouard

 

Lördagen den 5 maj begav sig Loket till Bromstens ip för att spela en het match emot det grekinspirerade laget Olympiacos. Vi hade en hel del skador inför matchen mot Olympiacos och därför såg vi lite nya loketansikten som Alven, J-dog, Hif-Peter och Edouard. Alla gjorde ett mycket bra intryck och ett fantastiskt jobb. Undertecknad var tidigt på plats och besiktade planen, och jaa det fanns en hel del övrigt att önska(kika bilden nedan).... En extra krydda i matchen var att gamla djurgårdslegendaren ( för mer krävs väl inte för att bli legend i dif?!) Babis Stefanidis.

 

Så till matchen, det var ett mycket taggat och hungrigt loket som stod redo när Olympiakos spelade igång första halvlek. Vi började aggressivt och vann i stort sett varenda närkamp och gick vinnande ur närkamperna med bollen. Detta gjorde att vi kunde flytta fram positionerna och spela med ett lugn i vårt spel. Jag har riktigt dålig koll på i vilka minuter saker och ting skedde så hoppas att ni har överseende med det. Efter ca en kvart får vi en frispark i linje med straffområdet men ganska nära sidlinjen. Det är undertecknad som med hjälp av vinden ser bollen segla in i bortre gaveln. 1-0 till loket och det kändes mycket välförtjänt. Vi jobbar vidare och fortsätter äga matchen och inte långt senare får vi en hörna. Jag tycker själv att hörnan jag slog var medioker men Ohlin trollar lite i straffområdet och slår behärskat in bollen snyggt i mål. 2-0 och nu kändes det riktigt tryggt men i den här serien har vi lärt oss att man ALDRIG får slå av på takten. Inte långt senare hittar dem en lång boll på felvänd som hittar Nikopolidis i djupet och han slår mycket lugnt in bollen lågt i bortre gaveln. Inte mycket för Jocke att göra på den. En stund innan deras mål tappar vi kommandot och det fortsätter tyvärr halvleken ut men inget mer mål görs. Det enda heta är en straffsituation som domaren helt korrekt viftar av. Dock protesterar Olympiakos-spelarna både högt och med en hel del fula ord. Domaren väljer att inte lyssna och inga kort delas ut.

 

Vi pratar i paus om att hitta tillbaka till aggressiviteten och bollvinnandet vi hade första 25 i första. Tycker vi kommer ut och spelar ändå så kontrolerat som man kan på den mycket studsiga planen. Det är ett ställningskrig där dem trycker på för kvittering och vi slår ifrån lite grann. Sen byter vi in Jimmy Dahlgren och inte långt senare spelar Kristian (verkligen bara en tidsfråga innan första målet kommer) Andersson vackert fram Jimmy som kraftfullt glidtacklar bollen i mål. Där trodde i alla fall jag själv att matchen var avgjord men Olympiacos och inte minst domaren ville göra detta lite mer spännande. En lång lyra ifrån Olympiacosförsvaret som inte såg mycket ut för världen ställde till en del problem. Jocke går ut och suger in den men Giannakopoulos (nickar?) den ur händerna och den rullar in i mål. Alla Loketspelare står frågande och när det visar sig att det blir mål frågar hela laget – hur kan du döma mål? – Varken jag eller linjedomaren såg något. Ok det är inget att gräva ner sig för även om det tråkigt för laget och inte minst för Jocke. Vi reser oss igen och dem skapar egentligen ingen kvalitativ målchans. Dem får en sista chans på en frispark men vi reder ut det.

 

Domaren blåser i pipan och loket tar därmed sin andra seger i årets serie och loket står nu på 6 poäng efter 4 spelade matcher. Jag tycker att vi gör en gedigen insats rakt igenom av alla inblandade. Det var roligt att se dem nya killarna för dagen som tog för sig och Jimmy ska enligt mig ha en inbjudan till loketfesten i höst efter att ha skjutit hem 3 sköna poäng. Nu när jag skriver matchrapporten ser jag samtidigt att djurgårn torskade med 5-1 mot stora stygga Åtvidaberg. Roligt tycker jag ;) Bra lirat allihopa så tar vi nya poäng mot Bojans och Henoks Kista Galaxy.

 

Spelarkritik:
LLL - Hyltan ruggigt stabil insatts. Vinner allt på huvudet och är kall matchen igenom.
LL - Karlman Samma som ovan. Håller ihop backlinjen med bravur
L - Kristian Jobbar kopiöst och spelar vackert fram jimmy. Snart kommer målet.