LOKOMOTIV
Per Linzander, för dagen ensam diktator, hittade sannerligen rätt.

Lokomotiv Blackeberg - Kungsängen 4-3  (1-2)

Den 26 augusti 21.42 blåste huvuddomare Jakob Lejonstad av matchen mellan Loket och Kungsängen. I vanlig ordning hade Loket släppt in en del mål, tre till antalet denna gång. Lyckligtvis gjorde vi äntligen fler mål än motståndarna. Fyra strutar blev det och poängtorkan är äntligen bruten.

På förhand kände nog de flesta i laget, trots den usla formen, att vinst ändå var trolig idag. Dels på grund av att Kungsängen också är inne i en dålig period men framför allt för att Loket äntligen kunde mönstra starkaste möjliga lag.
Ny formation och en och annan ny position var självklart något som hade kunnat stjälpa laget men Per Linzander, för dagen ensam diktator, hittade sannerligen rätt.

Det var just en av dessa nypositionerade spelare som fick göra matchens första avtryck. Olle Nyberg som blivit placerad som högerback löpte förbi en motståndare och erövrade yta. Oattackerad fick han sedan avlossa en ovan vänsterslägga utanför straffområdet. Skottet hade inte Olles naturliga kraft men placeringen upp mot vänstra krysset gjorde att KIF:s målvakt fick se sig överlistad redan efter fyra minuter. 1-0 till Loket. Äntligen ledning. Spelet efter böljade och inget lag hade något utmärkande tryck under kommande kvart. Det som snarare präglade matchen var att KIF-spelarna kändes frustrerade. De tog onödiga varningar vilket senare skulle straffa sig. I matchminut 19 kvitterade Kungsägen. Det var deras duktige forward Kemal Termiz som efter ett instick blivit ensam med Joakim Dahlgren och lättat in bollen i bortre burgaveln. Efter 35 spelade minuter slog denne Termiz till igen. Denna gången stod han för en individuell prestation då han vek in från höger och avlossade ett fint skott i bortreburgaveln från distans. En aning passivt försvarsspel av Loket och en ställd Joakim Dahlgren i målet kunde konstatera att den så efterlängtade ledningen nu hade förvandlats till ett nytt underläge. Med tre minuter kvar av halvleken bjöd Kungsängen in Loket i matchen. Eller snarare var det Kungsängens lagkapten Andreas Stråle som gjorde det. Han kom sent in till en brytning och sparkade ner Erik Jörmyr. Andra varningen utdelades till honom och Loket fick spela med numerärt överläge resten av matchen. I halvlekens sista minut hade Loket en jättechans efter hörna. En andraboll damp ned och Fredrik Ohlin fick med rätt fot möjligheten att trycka in bollen på halvvolley. Med en klockren träff från tre meter borde det självklart ha blivit mål men en KIF-försvarare på mållinjen fick bollen rakt i torso och kvitteringen uteblev.

Den prioriterade taktiken var att under första kvarten i andra halvlek hålla i bollen och inte stressa. Med en man mer var mentaliteten att lägen ändå skulle komma och det inte var någon brådska att kvittera. Störst förespråkare för det var lagkapten Sebastian Asplund. Därför var det komiskt att var han som satte fart på målfabrikationen under just första kvarten. Redan efter ca två minuter av andra halvlek skickade han en väl avvägd boll i djupet mot Karl Tapper. Han tog emot bollen på bröstet, vände om, och klippte till på studs i bortre burgaveln. Klassassist, klassavslut och kvitterat omgående i andra halvlek. Nio minuter senare var det dags igen. Boll i djupled från Sebastian Asplund till Kristian Andersson som slet sig förbi och ifrån sin försvarare. Inne i straffområdet gjorde han inga misstag och sköt säkert in 3-2 till Loket. Vändningen var ett faktum. Det här med att ta det lugnt första kvarten var ju redan överspelat så Sebastian Asplund bjöd istället på ett hat-trick i assist när han i den 57:e minuten perfekt serverade Viktor Åhlander med en djupledsboll i luften. Fri med målvakten gjorde inte heller han något misstag och ställningen var nu 4-2. Matchen gick efter det lite i stå och känslan var att det skulle bli en komfortabel vinst. Det såg Kemal Termiz till att det inte blev. En väl avvägd frispark och alltså ett hat-trick från honom gjorde att de sista tio minuterna blev en lång pärs för Loket. Ett halvdussin hörnor skapades och de kändes lika obehagliga varje gång. Koncentrationen bibehölls dock och ingen hörna genererade någon större farlighet. När sedan slutsignalen blåstes var det en stor lättnad kombinerat med glädje som utbröt i Lokomotivlägret. La Squadra fick åter eka över Västerleds församling.

Stort jobb och engagemang från samtliga spelare och i synnerhet de vid sidan av. Konstruktivt snack och många uppmuntringar var en bidragande faktor till att det gick hela vägen denna afton. Dags för ny kamp mot pånyttfödda Rydbo på lördag som efter en jumboplats i våras nu blivit hela division 5 norras formstarkaste lag. Känn last!

/ F.O