LOKOMOTIV

På denna väldigt nybyggda och imponerande anläggning fanns också en naturgräs plan, som var bland det mest imponerande jag någonsin sett. Svårt att säga med säkerhet men tror faktiskt att den hade gett samtliga gräsplaner i Allsvenskan en rejäl match i kvalitet!

Kungsängens IF – IF Lokomotiv Blackeberg

Resultat: 3-0(1-0)

Datum: Lördag 25/5
Plats: Kungsängens IP
Åskådare: Ca 10 pers

Startelva: Jocke – Jonas, Perry(70 ut), Erik, Sjödén – Lillen, Viktor, Basse, Ohlin – Kristian(40 ut), Olle(50 ut)
Bänk: Jimmy(75 in), Peter vS(70 in), Peter C(50 in), Eduard(40 in/75 ut)

Matchens Hatt: Erik, Stabil insats och grym inställning!

Vi kom till matchen i Kungsängen med en som vanligt lagom sargad trupp pga allt från sjukdom till golfturnering. Vi kom dit i tron o hopp om att vi skulle spela matchen på GRÄS eftersom att det var den informationen som delgets på STFF:s hemsida och i matchgenomgången, som numer för dem som inte vet ges ut i digital version. Lokomotiv går som vanligt i bräschen, nu även miljömässigt.  På denna väldigt nybyggda och imponerande anläggning fanns också en naturgräs plan, som var bland det mest imponerande jag någonsin sett. Svårt att säga med säkerhet men tror faktiskt att den hade gett samtliga gräsplaner i Allsvenskan en rejäl match i kvalitet! Men… Den hade tydligen inte godkänts av förbundet(eller den instans som har hand om dessa frågor). Så det blev konstgräs, lite trist men var bara att gilla läget.


Faktiskt inget som jag tänkte på under uppvärmningen men det var en tydlig medvind åt ena hållet, detta hade tydligen Kungsängen tänkt på och de vinner den i efterhand rätt avgörande slantsinglingen och får välja sida och de väljer självklart att få medvinden i sin favör i första halvlek.

Matchen hinner väl gå ca 10 minuter, då mest utav spel på mittplan och väldigt mycket dueller. Men de skickar en boll i djupet som får en reflektion som lurar Erik helt. Deras ytter plockar upp den i djupet och kommer ensam mot mål och lägger in den lite turligt bredvid målvakt och 1-0 till hemmalaget. Loket har väldigt svårt att hantera den extrema vinden som var och detta resulterade i att vi nästan inte lyckas skapa en ända riktig målchans. Vi kommer fram i några attacker men dessa rinner oftast ut i sanden på planens sista tredjedel. Första halvlek avslutas med att Kristian skadar sig, drar upp sitt baksida lår som han haft problem med denna vår. Väldigt trist för Kristian men också för lokets del. Första halvlek slutar 1-0 och hemmalaget leder rättvist.

 
Andra halvlek börjar optimistiskt från Lokets sida och vi trycker på i början av halvleken och vi har lägen att komma in i matchen igen, den bästa chansen får Ohlin som får ett läge på bortre stolpen, utan direkt markering men i dålig vinkel. Målvakten räddar tyvärr och på omställningen av det anfallet så kommer deras anfallare helt fri, Jocke styr ut honom samtidigt som backar ställer sig på mållinjen. Och när situationen ser ut att vara lugn, Jocke i målet och backar som tryckt upp linjen får dem en rätt solklar straff efter en kapning i straffområdet. Straffen är också nära att räddas, Jocke går åt rätt håll och är på bollen, men inte nog mycket och den går istället in med retlig hastighet in i mål. Strax efter detta går också Olle av pga skada, efter en rätt obehaglig kollision på högerkanten. Olle får märkbart ont i knät och måste efter detta bryta, såg ut att göra väldigt ont för stunden. Men ryktet säger att skadan var lindrig, och en start på onsdag inte är omöjlig.

Efter detta känns det som att luften går ur och vår tredje skada för dagen kommer då Perry blir liggandes efter en duell vid höger sida av eget straffområde. Perry behöver också utgå, statusen här är dock oklar för undertecknad. De gör 3-0 efter ett rätt snygg passningskombination på vår försvarande tredjedel och gör 3-0 med en fint placerad bredsida i bortre burgavlen, dock efter en misstänkt offsidepass. Efter detta spelas matchen bara av och matchen slutar 3-0.

Fullt rättvist resultat. Vi samlar dock kraft och mod inför onsdagens intressanta möte med Turkiska SK. Klockan 20.00 på Stora Mossen