LOKOMOTIV

"Att skriva om en sån här stor förlust är inte det roligaste..."

Lokomotiv – Kista 0-9 (0-2)

Tyvärr inkasserade Loket sin största förlust någonsin denna sommarkväll på Stora Mossens IP. Förklaringen till storförlusten är främst att vi mötte ett mycket starkt motstånd, men också till viss del ett Lok som var för snällt i närkampsspelet samt började hänga med huvudena när Kista gjort ett antal mål i andra halvlek.

Att skriva om en sån här stor förlust är inte det roligaste, och därför får ovanstående räcka som helhetsbeskrivning av matchen. Nedan i punktform lite andra anekdoter, händelser och detaljer från matchen:

• Från start spelades en ny forwardskonstellation, bestående av Perry och Olin. En kombination med två kompletterande spelartyper, där tanken var att Olin skulle gå i djupled och Perry vara en targetspelare. Perry blev dessvärre skadad ganska tidigt i matchen, men hann dessförinnan visa prov på god förmåga att hålla i bollen, göra tillbakaspel, ta enkla alternativ och därmed förlänga Lokets anfallslängd. Att skapa längre anfall är något som vi behöver utveckla framöver
.
• Trots nio insläppta mål var Jocke kanske matchens lirare för Lokomotiv. Han gjorde ett flertal klassräddningar, framförallt i frilägessituationer. I kategorin räddningar måste också Hyltan nämnas. Vid ställningen 0-0 var Jocke överspelad och en Kistait hade i princip öppet mål. När bollen var på väg att passera mållinjen kom Hyltan farandes och räddade ett givet mål. Vid det här läget fick jag lite Brasilien-Sverige-VM-94-känsla. I den matchen skapade Brasilien chans efter chans som missades på de mest osannolika sätten. Till slut gjorde Brasilien 1-0 sent i matchen. I det här läget hade Kista missat flera chanser, fått mål bortdömt för offside och nu Hyltans räddning på mållinjen. Hade vi lyckats hålla nollan intakt ett tag till hade vi kanske kunnat skapa lite frustration hos Kista, men tyvärr försvann VM94-känslan när Kista två minuter senare gör 1-0.

• 4-0 görs på straff efter att Jocke fällt en Kistait i fritt läge. Domaren berättar efter matchen: ”Kistaspelaren spelar bollen förbi målvakten, men bort från målet. Eftersom bollen gick bort från målet ansåg jag att det inte var en klar målchans”. Denna bedömning får vi vara glada för, jag anser att det mycket väl kunde ha varit en målchansutvisning.

• Apropå domslut kan en annan konstig situation nämnas. Vid ställningen 9-0 med några få minuter kvar får Kista inspark. Tränaren ropar helt plötsligt att en av utespelarna ska slå insparken. Han börjar då att maska och slår inte insparken, inte ens efter att domaren har sagt till. Det slutar med att han får gult kort. Misstanken om att Kista gärna ville få denna spelare avstängd till nästa match är ganska så stark.

• I denna situation säger Alex, som idag var speaker, ”Nr X får ett gult kort… Anmärkningsvärt!” Härligt med en speaker som kommenterar domsluten! Ett annat citat från speaker-Alex var när han rapporterade att Kista gjorde 9-0 i 87e minuten följt av att säga ”Ridå!”. Det fanns nog en del Loketpersoner som tyckte att ridån redan hade gått ner före 0-9… Noteras kan också att Alex levererade Twitterrapporter samtidigt som han speakade, bra jobbat!

• Beröm måste också ges till de som trots enormt underläge fortsatta att kämpa. Här är Basse och Olin stora föredömen!

Avslutningsvis kan vi konstatera att vi mötte ett mycket starkt motstånd. Om vi hade förlorat den här matchen med 0-2 hade vi nog inte tänkt så mycket på det. Nu blir siffrorna onödigt stora, vilket förstås riskerar att sätta sig i huvudet, när vi nu har ett antal storförluster efter varandra. Viktigt att vi nu tar nya tag och inser att det är ytterst få lag i denna serie som har samma kaliber som Kista. Framöver kommer vi att spela helt andra typer av matcher och har i alla matcher framöver mycket goda chanser att få med oss bra resultat. Härnäst blir det Täby City som lär vara galet revanschsugna efter vår underbara seger mot dem i våras.

/ Daniel Setterwall