LOKOMOTIV
Efter 52 minuter in i matchen så ger vårt konstanta krigande resultat, vi tar ledningen och visar ännu en gång prov på excellent effektivitet.

IF Lokomotiv Blackeberg – Kista Galaxy

Resultat: 1-0 (0-0).
Målskytt: Martin Stegfeldt. (52a min)

Plats: Stora Mossens IP.
Datum: 9/9-2013, kl 20.00.
Publik: 50 st (enligt STFF).

Inför match:
Inför denna match så kommer vi till start med en näst intill frånvarofri trupp, några undantag finns i fotskadade Sebastian ”hyltan” Hyltingö. Sen för dagen exil-lokomotivarna Emil Nidén och Fredrik Ohlin som hade diverse uppdrag med utbildningsfokus. Vi har ändå 16 fräscha gubbar till start, som tyvärr skulle halka ner till 15 fräscha mannar efter att Martin Sjödén skadats sig och behövt hoppa ur matchtruppen. Så en tänkt Martin Sjödén i startelvan blev istället Martin Stegfledt i startelvan, fast på annan position! Annars var det en rätt strulig uppladdning med fullsmockad plan innan match och strul med omklädningsrum och tröjnummer och mycket därtill. Så ganska höftad uppvärmning där vi blev förpassade till en liten kvadrat av den annars stora konstgräsplanen på Stora mossen. Sen fick undertecknad gå och be motståndarna om att turas om med det ända 11-manna målet som fanns tillgängligt…

Match skulle det dock bli och såhär formerades laget:
Jocke – Olle, Erik, Karlman, Gustav – Basse – Lillen, Viktor, Kalle, Martin St – Kristian

Avb: Jimmy, Peter, Jonas, Tobias

Match:
Matchen drar igång och det är på en gång Galaxy som tar tag i taktpinnen, med ett imponerande kortpassningsspel och rappt tempo. Vi blir omgående nedtryckta på vår egen planhalva, vi försöker att ta tag i bollen och behandla boll men det slutar rätt ofta med att vi tappar i fel lägen och farliga situationer uppstår. Farligaste chansen tidigt är, efter felpass av Martin i uppspelsfas på vänsterkanten får en Kista spelare bollen i djupet. Han tar sig förbi Gustav på insidan och blir ensam med undertecknad som räddar, från snäv vinkel ska sägas. Efter detta justeras våra positioner lite och vi lyckas att få mer grepp om dem försvarsmässigt, genom mer styrning bakifrån så stänger vi ytor vilket resulterar i att de inte skapar så mycket av sitt bollinnehav. Kistas farligaste chanser denna halvlek skulle dock komma, två gånger om från vår vänsterback Gustav som envisades med att skjuta mot eget mål. Ena gången klockren stolpträff från ett vänsterinlägg, där han har en kille i ryggen. Andra gången en rensning som förhoppningsvis är menat att gå mot hörna men som går mot krysset, lyckas dock få dit en hand så blev hörna i alla fall! Desto längre halvleken går desto mer fördelas bollinnehavet till vår favör, men som dock Kista vinner med rätt stor marginal. Första halvleken slutar 0-0, Känslan är att vi är mer nöjda med det än våra motståndare.

Andra halvlek börjar på bästa tänkbara vis för vår del. Efter 52 minuter in i matchen så ger vårt konstanta krigande resultat, vi tar ledningen och visar ännu en gång prov på excellent effektivitet. Det är Kalle som slår en fin boll i djupet på Kristian som löper sig loss från deras mittbackar, får iväg ett skott från högra delen av straffområdet. Ett bra skott som målvakten släpper en retlig retur på, och där bollen ligger helt öppet i någon sekund. Den ligger öppet mitt framför mål innan martin Stegfeldt är först på bollen och kan dunka in den i nätmaskorna. Efter en väldigt imponerande löpning, i maxfart. Efter detta märker man en viss desperation från Galaxy, för första gången i matchen börjar de överge sitt kortpassningsspel och börjar mer och mer slå långa bollar. Som den för dagen, strålande backlinjen nickar bort utan några problem. Fast att de börjar slå långt så är de fortfarande farliga. Detta är ett bra fotbollslag, med flera kvalitativa spelare. Men de skapar för dagen inte jättemånga 100%-målchanser. Det är inte mer än 4-5 stycken riktiga lägen. Men de fortsätter ändå att skapa halvchanser. Dessa hade blivit hundraprocentiga chanser eller mål, om vi inte hade gjort den prestation som vi gör idag. Vi är verkligen väldigt bra idag över hela banan, alla vet vad de ska göra och vi gör det näst intill prickfritt. Vår första hållda nolla på hela säsongen, mot serieledaren säger det mesta! Men i och med att deras frustration och desperation ökar mot slutet så ökar också vårt bollinnehav och våra chanser. Kristian snor bollen av deras utspringande målvakt, och har öppet mål från ca 35 meter, dock blir skottet snett och bollen går till inspark. Kristian får också några farliga djupledspassningar som resulterar i lägen som dock inte resulterar i mål. Vi har en solklar straffsituation där deras mittback skjuter upp bollen på sin egen arm, men vi får fördelen och Viktor skjuter över. Rätt märkligt domslut. Matchen avslutas dock med ett dubbelläge för Kista. Det är en djupledsboll som undertecknad springer ut på men rensar på en Galaxy-spelare, men avslutet blir inte bättre än rakt på och den räddas ut till inkast. Men efter 90 minuter av slit och hårt jobb så blåser domaren av och ”Bragdens Mamma #3” är ett faktum! Ingen vändning i Täby City-stil, men Insatsen tror jag är den bästa jag upplevt efter snart 3 år i Lokomotiv Blackeberg! Nu har vi gett oss själva en rejält bättre sits i tabellen.

Jag frågar vår materialare Heinz.

-Visst är det roligare att vara materialare nu när vi vinner?

-Njea, en boll försvann ju!... 

Varje vinst har trots allt en baksida… 

LA SQUADRA!


+++
Sebastian Asplund. Av alla på planen så måste det vara nr 18 ”Basse” som springer längst och mest kompomisslöst av alla. Pressar, stressar, krigar, köttar och allt vad det nu heter.  Är överallt. Levererar samtidigt ett lugn i sitt passningsspel och bidrar till att vi kan bibehålla boll.

++
Kristian Andersson. Är ensam som anfallare och gör det med perfektion. Spelar väldigt smart och gör det absolut bästa av situationen av att vara ensam på topp i ett lågt spelande lag. Stör försvar vid varje tillfälle som finns och löper i djupet på varje boll, bra eller dålig som levereras.  Assist till målet kröner en grym insats.

+
Laget före jaget. Idag var det 11 spelare där ute som alla krigade tillsammans och det var för jävla underbart att se. Alla visste vilken typ av insats som behövdes och ingen föll ur ramen, och de från bänken kom in med samma inspiration och fortsatte med det som de första elva påbörjat. Fortsätter vi på det här sättet kommer vi att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

 

Målskytt Martin till vänster, med bror Gustav Är glada efter tre poäng. Foto:Björn Stegfeldt