LOKOMOTIV

Med tanke på hur matchbilden då såg ut blev det verkligen ett antiklimax när det återstod fem minuter av ordinarie tid.

IFK Täby - Lokomotiv Blackeberg 3-2(2-1)

 

Förutsättningarna i denna bottendrabbning var exemplariska. Solen sken, Tibblevallen levererade ett gräsmatta av högsta klass och Loket färgade ett starkt lag. Noterbart var att försvarsgeneralen Karlman var iväg på dop och stjärnvärvningens Björns övergång fortfarande trasslar(tydligen krävs det viss dispans för att göra övergångar efter 1 september).

 

Matchen började med att båda lagen kände på varandra. Inget av laget skapade några egentliga farligheter för än IFK tog ledningen i den trettonde matchminuten. Efter att IFK vunnit en duell vid mittplan kommer en Täbyit i bra läge och kan utan problem rulla in ledingsmålet. Efter det skapades inte heller någonting farligt. Inte för än i matchminut 28 då Ohlin spelade in på Kristian. Kristian tog emot, gjorde sin gubbe och avlossa ett skott utanför straffområdet. En svag målvaktsinsats senare var Loket ikapp i målfabrikationen, 1-1. Ett oavgjort resultat i halvtid hade varit utmärkt att arbeta vidare ifrån från Lokomotivperspektiv men tyvärr blev det ej så. Några minuter innan pausen tog IFK åter ledningen efter att alldeles för enkelt fått nicka in en hörna.

I andra halvlek kom Loket ut som ett helt nytt lag. I mitten av halvleken har Loket ett fint dubbelläge. Kalle skarvar på volley ett avslut mot mål som deras målvakt gör en kanon räddning på. Returen som uppstod hamnade hos målsprutan Kristian. Trots en halvträff var samtliga säkra på mål men  "Ture", en minst sagt impopulär figur i Lokomotivlägret, rensade undan på mållinjen. IFK skapade egentligen ingenting och Loket pressade på. Det dröjde till det var 20 minuter kvar innan utdelningen kom. Efter att Basse starkt hållit undan 2-3 försvarare och drivit upp bollen smörpassade han fram Viktor. Snett från höger gjorde han ett vackert avslut i vänstra krysset.

Visserligen var det uttalat på förhand att ett oavgjort resultat var acceptabelt i denna match ur tabellen sett. Det märktes inte på planen. Loket ångade på och skapade en drös med bra lägen. Både Ohlin och Kalle hade fina volleylägen nära mål men båda sköt över och det var tre situationer, dock ingen solklar, där det kundes blåsts straff. Med tanke på hur matchbilden då såg ut blev det verkligen ett antiklimax när det återstod fem minuter av ordinarie tid.

Efter att Gurra felvänd mot eget mål inte fått iväg bollen kunde en IFK:are ta sig in mot straffområdet och slå ett inspel. En annan IFK:are mötte bollen på ett tillslag. Det tillslaget träffar Olle och långsamt, väldigt långsamt studsade bollen in invid ena stolpen när en ställd Jocke inte hann dit. Ridå! Mycket tilläggstid till trots lyckades Loket inte trycka in någon ytterligare kvittering.

Matchens +

Inför match. Kalasväder, fin naturgräsmatta och möjlighet till full uppvärming på matchplan. Inte alltid den lyxen.

Matchens -

Redan under den första halvleken började vad som kom att bli en smått komisk matchprägel. Den väldigt unga(och kanske oerfarna?) domartrion visade visserligen upp fem gula kort under matchen men med de situationer som var borde det ha varit minst lika många till. Men besluten var i alla fall negativa åt båda håll. I andra halvlek borde IFK ha fått åtminstone 4-5 gula för spelsabotage och maskning men å andra sidan skulle de haft en straff och målchansutvisning på Jocke vid ställningen 1-1 i första. Även väldigt komiskt när Nidde med alla medel försökte få ett gult för att vara avstängd nästa match men kortet för honom uteblev ända till slutet. Vill dock understryka att förlusten ska inte på något sätt och vis skyllas på domaren utan den har Loket enbart sig själv att skylla.