LOKOMOTIV

Loket fick kämpa på sista tredjedelen av matchen med att hålla siffrorna nere och stoltheten uppe.

Lokomotiv Blackeberg - Täby City 0-6 (0-2)

Kl 20.00 på onsdagen spelade Lokomotiv Blackeberg mot Täby City hemma på Stora Mossens IP. Till matchen kom Loket med en stark trupp som självklart skulle ha en god chans att ge topplaget City en match. I synnerhet med tanke på att man vann bortamatchen med ett klart svagare lag.

Första halvlek inleddes av ett klart Lok-övertag. Stort bollinnehav och många djupledsbollar. Tyvärr spelades många bollar i luftrummet och just där är Täby Citys mittbackar starka. Dock skapades några chanser och Kristian Andersson kändes i sin comeback inte ofarlig. Utöver dessa chanser hade Loket även en mängd hörnor och farliga frisparkar. City i sin tur spelade mycket på kontringar mot deras giftiga spjutspets Pierre Ahlberg. Det anfallsvapnet gav senare frukt men när 0-1 målet föll var det efter en inläggsfrispark. Bollen kom inte ut från straffområdet efter inlägget och efter någon studs kunde en Cityspelare knäa in bollen. Ett i det läget ologiskt resultat sett till matchbilden. Inte långt senare fick City utdelning på sitt primära anfallsvapen som ovan nämnt. Friläge och rundning av Joakim Dahlgren innebar 0-2 i halvtidsvilan.

När Loket klev ut i andra halvlek var det med förhoppning om att kunna göra en ny vänding. I bortamatchen vändes ju som bekant 2-0 till 2-3 till Lokets favör. Den förhoppningen grusades omgående då City direkt slog till med en längre boll som gav friläge och 0-3. Än fanns ett litet hopp men det släcktes helt cirka tio minuter in i andra halvlek. Nytt friläge och en frustrerad Joakim Dahlgren drog ner anfallaren. Tyvärr blev det den dubbla bestraffningen, som är regelrätt. Straff och målchansutvisning. En laddad Jonas Åhman fick komma in från bänken men lyckades inte mota straffen och 0-4 var ett faktum. Med decimerat manskap och underläge 0-4 blev det naturligt att Loket fick kämpa på sista tredjedelen av matchen med att hålla siffrorna nere och stoltheten uppe. Två mål ytterligare föll och Lokets enda behållning var en positivit överraskande Jimmy Dahlgren som 2-3 gånger stod för fina prestationer som så när gav ett tröstmål.

Positivt från matchen är ändå den första halvleken och dess klara övertag i bollinnehav. Inte sedan säsongerna i division 6 har laget rullat bollen på detta sätt och det är absolut något att ta med sig till matchen mot Turkiska nu på fredag. Turkiska ligger sist och har en liknande form som Loket. Vinst där och tabelläget ser åter ljust medan en förlust innebär ett kritiskt läge för lagets existens i division 5.