LOKOMOTIV

Totalt 1-14 på två matcher mot Danderyd är självklart rejält underkänt och blir det inte bättring mot Kista SC på fredag blir det en rejäl funderare för samtliga i föreningen hur man ska ladda om in för hösten.

Lokomotiv Blackerberg - Danderyd 1-6 (0-3)

Efter en dag med väldigt varierande väder var det till slut på ett soligt Stora Mossens IP som Loket tog emot Danderyds SK. Efter den pinsamma förlusten fyra dagar tidigare med 8-0, mot just Danderyd, fanns det nu nya möjligheter. Ett aningen ljusare truppläge och repat mod hade verkligen gett Lokomotivarna hopp en snabb revansch!

En trevande inledning där inget av lagen skapade några egentliga lägen. Lokets farligaste läge i början utgjordes av en perfekt hörna från Sebastian Asplund slog. Den singlade ned hos undertecknad men nicken förvaltades inte bättre än en inspark. Då hade det gått ca 15 minuter av matchen. Inte långt efter detta gjorde Danderyd 0-1. Efter ett flackt inspel från högerkanten som rann igenom hela straffområdet kunde en fri DSK:are slänga sig fram och nicka in bollen. Efter det fick Lillen på en drömträff på volley efter inlägg från Asplund. På något lyckades dock deras målvakt suga in och hålla det hårda skottet. Några minuter senare är det dags igen för bortalaget. En hög lyra in från deras vänsterkant gjorde att samtliga blev rejält bländade av den lågt stående solen. Det generade att Danderyds forward, som verkade vara immun mot solstrålarna, fick tid att suga ned en boll, lägga den till rätta och placera in 0-2. En stund senare fick Danderyd ett fritt läge och rullade in 0-3 och det var en viss uppgivenhet redan i halvtid för Loket.

I andra halvlek handlade det i första hand om att göra en bättre halvlek än de tre senaste och gå ut och faktiskt vinna den. Det gjordes några rokader, bland annat att Karlman flyttade upp från mittbacken till anfallet. Ett taktiskt drag som gav snabb utdelning. Bara några minuter in i den andra halvleken slog DSK:s högerback en rejäl indianare som undertecknad snappade upp. Det gav läge tre mot två och efter att ha passat Karlman i fritt läge missade självklart inte en gammal forward som han. 1-3 och ett visst hopp om att kanske få med sig en poäng i denna match. Efter det tog Loket över matchen en aning och skapade en del halvchanser. I 40 minuter gör faktiskt Loket en bra match men när Danderyd gjorde 1-4 med dryga fem minuter kvar tappade många i Loket både huvud och moral. Minuten senare bjöd Loket på 1-5 efter en för lös pass hem till Joakim Dahlgren och innan domaren satte pipan till munnen gjorde de också 1-6. Synd att en bättre andra halvlek spolierades av en pinsam avslutning från Loket. Utöver de tre målen delades många sena tacklingar ut och stämningen var upprörd.

Totalt 1-14 på två matcher mot Danderyd är självklart rejält underkänt och blir det inte bättring mot Kista SC på fredag får samtliga i föreningen ta sig en rejäl funderare kring hur man ska ladda om in för hösten. Med det sagt har Loket fortfarande mer poäng denna säsong efter elva spelade matcher än vad man hade i fjol, så poängmässigt är det ännu ingen kris med tanke på att man klarade sig kvar i fjol.

Kom igen Loket!

/ Ohlin