LOKOMOTIV

Totalt 1-14 på två matcher mot Danderyd är självklart rejält underkänt och blir det inte bättring mot Kista SC på fredag blir det en rejäl funderare för samtliga i föreningen hur man ska ladda om in för hösten.

Lokomotiv Blackerberg - Danderyd 1-6 (0-3)

Efter en dag med väldigt varierande väder var det till slut på ett soligt Stora Mossens IP som Loket tog emot Danderyds SK. Efter den pinsamma förlusten fyra dagar tidigare med 8-0, mot just Danderyd fanns det nu nya möjligheter. Ett aningen ljusare truppläge och repat mod gav verkligen Lokomotivarna hopp en snabb revansch!

En trevande inledning där inget av lagen skapade några egentliga lägen. Lokets farligaste läge i början utgjordes av en perfekt hörna från Sebastian Asplund slog. Den damp ner hos undertecknad men nicken förvaltades inte bättre än en inspark. Då hade det gått ca 15 minuter. Inte långt efter det gör Danderyd 0-1. Efter ett flakt inspel från högerkanten som rinner igenom hela straffområdet får en fri DSK:are slänga sig fram och nicka in bollen. Efter det får Lillen på en drömträff på volley efter inlägg från Sebastian Asplund. På något lyckades dock deras målvakt suga in och hålla det hårda skottet. Några minuter senare är det dags för utökning för bortalaget. En hög lyra in från deras vänsterkant gör att samtliga blir rejält bländade av den lågt stående solen. Det generar i att Danderyds forward, som verkade vara imun mot solstrålarna, får tid att suga ner en boll lägg den till rätta och placera in 0-2. En stund senare får Danderyd ett fritt läge och rullar in 0-3 och det är en viss ridå redan i halvtid.

Nya tag i andra halvlek där det i första hand handlar om att göra en bättre halvlek än de tre senaste och gå ut och faktiskt vinna den. Det görs några rokader vilket gör att Karlman flyttar upp från mittbacken till anfallet. Ett taktiskt drag som gav snabb utdelning. Bara några minuter in i den andra halvleken slår DSK:s högerback en rejäl indianare som undertecknad snappar upp. Det gav ett läge tre mot två och efter att ha passat Karlman i frittläge missade självklart inte en gammal forward som han. 1-3 och ett visst hopp om att kanske få med sig en poäng i denna match. Efter det tar Loket över matchen en aning och skapar en del halvchanser. Så i 40 minuter gör faktiskt Loket en bra match men när Danderyd gör 1-4 med dryga fem minuter kvar tappar många I Loket både huvud och moral. Minuten senare bjuder Loket på 1-5 efter en för lös pass hem till Joakim Dahlgren och innan domaren sätter pipan till munnen gör de också 1-6. Synd att en bättre andra halvlek spolierades av en pinsam avslutning från Loket. Utöver de tre målen delades många sena tacklingar ut och stämningen var en aning upprörd.

Totalt 1-14 på två matcher mot Danderyd är självklart rejält underkänt och blir det inte bättring mot Kista SC på fredag blir det en rejäl funderare för samtliga i föreningen hur man ska ladda om in för hösten. Med de sagt har Loket fortfarande mer poäng denna säsong efter elva spelade matcher än vad man hade förra så poängmässigt är det ännu ingen fara med tanke på att man klarade sig kvar i fjol.

Kom igen Loket!

/ Ohlin