LOKOMOTIV

Det är ingen idé att göra någon djupare analys av denna storförlust; vi kan bara konstatera att det är svårt att vinna fotbollsmatcher med 15 spelare borta.

Danderyd – Lokomotiv 8-0 (4-0)

Det svänger om Loket. Förra matchen, mot Täby City, kvalade in på topplistan över Lokomotivbragder efter vändning 0-2 mot 3-2, medan nationaldagens drabbning mot Danderyd hamnar i topp över Lokomotivs största förlust någonsin. Lokomotivhistorikerna menar att den största förlusten i Lokets snart 17-åriga historia fram till idag var 1-8 (21 maj 2003, förlust mot Kurdiska (se matchrapport på www.stockholm.bostream.se/kop/lokomotiv/matchrapporter_03.html)

Det är ingen idé att göra någon djupare analys av denna storförlust; vi kan bara konstatera att det är svårt att vinna fotbollsmatcher med 15 spelare borta. Trots det gigantiska manfallet lyckades vi skrapa ihop en 13-manna-trupp till matchen på en varm och solig Danderydsvall. Av dessa var dock två, Kristian och Olle, skadade och spelade endast begränsad del av matchen.

Loket fick en riktig mardrömsstart, första baklängesmålet kom redan efter några minuter efter en indianare i Lokomotivförsvaret. Något senare var Lokomotiv ytterst nära att kvittera, då en Lokomotivare (var det Olin månne?) sköt från nära håll invid Danderyds ena stolpe, men en tokräddning av Danderydskeepern höll deras nolla intakt. Om vi hade fått slippa att släppa in det onödiga 0-1, eller om Danderydskeepern hade undvikit att rädda skottet, så hade matchbilden kanske, kanske blivit en annan. Men när det nu istället för kvittering, i anfallet därpå blev 2-0 till Danderyd var det total ridå för Loket.

Resten av matchen finns det inte så mycket att säga om, mer än att Danderyd gör ytterligare 6 mål och alltså vinner matchen med 8-0, fyra mål i respektive halvlek. Sett till antalet chanser kunde de mycket väl ha gjort ännu fler mål, de hade ett flertal virkesträffar, missade frilägen med mera.

Jag tycker alltid man ska försöka se det positiva i saker och ting. Finns det då något positivt relaterat till denna match? Ja, några saker:

Trots allt så ger vi oss aldrig. Vi kämpar på under matchens 90 minuter och håller uppe ett någorlunda positivt snack. Tobbe fick hatten efter matchen tack vare hans positiva ”surr” under hela matchen. De som var på plats idag ska ändå ha heder av att ha kämpat, matchen förloras framförallt genom de spelare som saknades idag.

Danderyd förtjänar Nobelpriset i idrottspsykologi om de inte underskattar i returmötet nu på måndag. Vi vet att vi kan otroligt mycket bättre än det som presterades idag och på måndag har vi förhoppningsvis någon av de 15 saknade spelarna tillbaka. Då ska vi ge Hatten, Rune och övriga i Danderyd en rejäl fajt.

Tobias sa efter matchen något i stil med följande: ”Om man hade fått se matchbilden i den här matchen och den förra, och på förhand fått välja att få 3 poäng i dessa två matcher, hade man gladeligen antagit erbjudandet.  Nu känns det surt med 0-8, men när säsongen är slut är det bara en parantes”.

Nu tar vi nya tag. På måndag är en helt annan match, då ska vi chocka Danderyd!

/Diktator Setta