20210524_110435_0000

Säsongen slut!

I går kväll spelade Loket den första omgången av Stockholm Cup. För motståndet stod FC Söderort och matchen spelades på deras hemmaplan i Hägersten.

I och med att Söderort tillhör en division under Loket fick de börja med en straffspark. Den satte de, och alltså ledning 1-0 från start för Söderort. När väl matchen drog igång började Loket piggt. Man hade mycket boll offensivt och skapade några halvlägen. Söderort fick dock rätt snabbt ett friläge efter en långboll och satte 2-0. Kort därefter sköt de in en retur från nära håll till 3-0 och bara ytterligare någon minut senare stötte en Lokomotivare in bollen i eget nät efter att ha försökt blockera ett inspel. Att Söderort sen satte 5-0 efter en halvtimmes spel var verkligen helt bisarrt.

Mohamed Messaoud fick efter det en boll till sig i offensivt straffområde. Han höll i från, vände upp och satte dit en reducering. Kort därefter lyrade Sebastian Asplund in ett perfekt inlägg efter hörna som nickades av Fredrik Ohlin i stolpen och på returen kunde Axel Oljons rulla in ännu en reducering. Loket hade bud på mer och när domaren blåste för halvtid var det tydligt att det var Söderort som var i störst behov av att få en paus.

Till den andra halvleken fanns det ändå viss optimism i Lokomotivlägret. En tidig reducering till 5-3, så hade nog hemmalaget helt rämnat. Bara fem minuter in är det också väldigt nära att bli så. Efter ett långt inkast hamnade bollen hos Kristian Andersson, som nickade i ribban och på returen blev det visst tumult, men inget mål. I stället dödade Söderort matchen genom att rinna igenom till ett läge från nära håll där deras spelare kunde placera in 6-2. Med 25 minuter kvar att spela av halvleken nickade Kristian vackert in 6-3 efter inlägg av Ohlin, men närmare än så kom inte Loket.

I och med detta är säsongen 2020 slut. Kvar i kalendern finns endast den sedvanliga Lokomotivfesten.

Detta annorlunda år får ändå summeras som positivt, då Loket hängde kvar som nykomlingar i division 5 och vi ser nu fram emot att ta oss an en fullständig säsong nästa år. All bollverksamhet upphör nu i drygt en månad framöver innan den oerhört långa svenska försäsongen tar sin början.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter