20210524_110435_0000

Grattis Norrtull!

I går kväll spelade Loket match mot Norrtulls SK. Vid vinst skulle Norrtull säkra seriesegern och avancemang till division 4 och det var således ett högmotiverat och även tufft mostånd som Loket ställdes mot.

Loket gick ut med matchplanen att ligga lågt och satsa på omställningar. Norrtull var det klart spelförande laget och ett ledningsmålet hängde i luften. Vid ställningen 0-0 borde nog ändå Loket ha fått en straff efter en tydlig handsträff, men domaren bedömde den som ofrivillig. Loket höll ändå undan fram till minut 35. Då knoppade Norrtull in en boll på hörna. Bara ytterligare fem minuter senare utökade Norrtull sin ledning efter ett fint anfall. I matchminut 44 skickade Norrtull en frispark i insidan av stolpen och var sedan först på returen, 3-0. Där och då avgjordes matchen ur aspekten att Loket skulle ta några poäng. Men det var ändå otroligt viktigt att fortsätta gnugga. Skulle målen ha fortsatt trilla in i samma tempo hade Loket tappat sin plats i förarsätet inför den avslutande omgången. Därför var det mentalt väldigt viktigt att Loket stack emellan med ett bra anfall i halvlekens sista sekunder. Det avslutades med en fin pass in från Mårten Nyberg som Kristian Andersson tog emot, rundade målvakten och rullade in en reduceringsboll.

I andra halvlek fortsatte Norrtull att dominera, men Loket fortsatte också gnugga och stänga ytor. Andra halvlek förblev mållös och matchen slutade 3-1 i hemmalagets favör. Stort grattis till Norrtull som i och med detta vinner division 5 mellersta och studsar tillbaka till division 4. Loket går ändå ifrån matchen med en positiv känsla, då man står upp bra mot seriesuveräna Norrtull som gått obesegrade genom denna serien (en match kvar visserligen, men mot ett utcheckat Wollmars kommer den sviten såklart förbli intakt).

För Lokets del väntar nu en rafflande slutomgång. Man möter Cassi, som också har chans att hänga kvar vid vinst. För Lokets del ska vinst räcka för att säkra kontraktet (såvida inte Ingarö vinner i kväll OCH att Högalid vinner med åtminstone 6-0 i slutomgången mot Ingarö). Vid oavgjort är Loket beroende av hjälp från Ingarö och vid förlust går Cassi om och Loket degraderas definitivt.

Matchen spelas hemma på Stora Mossens IP på lördag med avspark 14.00. Oscar Hallberg och Mohamed Messaoud är då tillbaka från avstängning samtidigt som Christoffer Sjölander och "Micke" Sehlin väntas vara speldugliga igen. Mycket spännande ska detta bli!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter