20210524_110435_0000

Loket missade chansen att säkra kontraktet

I kväll tog Loket emot Högalid hemma på Stora Mossens IP i omgång nio, dvs den tredje sista omgången. Vinst i kvällens match skulle innebära att Loket säkrat kontraktet. Högalid var piskat att vinna om de skulle ha någon chans att hänga kvar. Det var förutsättningarna inför kvällens drabbning.

Högalid började klart bäst. De etablerade ett spel samtidigt som Loket spelade hafsigt och det höga presspelet gav ingen vidare effekt. Därför var det klart orättvist när Loket tog ledningen halvägs in i den första halvleken. Målet kom dock efter ett fint anfall. Mohamed Messaoud hittade Kristian Andersson som passade bollen genom straffområdet. På den bortre ytan hade Jakob Ljungqvist löpt sig fri och placerade hårt och vackert in bollen i det bortre krysset. Hans första målet för Loket, grattis! Högalids klara spelövertag avtog under den andra delen av halvleken och när domaren blåste av för halvtid stod det fortfarande 1-0.

I den andra halvleken stod matchen och vägde, men känslan var att nästa mål skulle bli matchavgörande. Loket hade lägen att sätta dit 2-0, men bollen ville inte in. I stället kunde Högalid på en hörna sätta dit kvitteringen till 1-1. Bara någon minut efter hade de vänt matchen efter ett mycket tursamt mål. Först lobbade Högalids anfallare bollen över Lokets målvakt och den var på väg mot mål. Men Henrik Fälldin var där och hann med god marginal till mållinjen rensa bollen. Högalids anfallare hade dock fullföljt och fick ut ett ben som blockerade rensningen och bollen gick i stället in i mål. Påpassligt men som sagt en klart tursam rekyl. Innan och under vändningen hade Loket drabbats av två skador och var ur balans positionsmässigt.

Bara någon minut efter ledningsmålet fick Högalid en ny hörna och återigen blev det mål, 1-3. Loket har annars varit förhållandevis bra på defensiva fasta men idag saknades skärpan. Efter det blev den en anstormning från Lokets sida i jakt på mål. I den 87:e minuten fick man in en reducering. Ett fint kombinationsspel mellan Filip Gavric och Christoffer Sjölander ledde till att den sistnämnde kunde knorra in ett inlägg från höger. Kristian Andersson höll sig framme och stötte in reduceringen. Loket fick sedan en halvchans i form av ett skott utanför straffområdet, men närmare än så kom man inte.

Tyvärr lyckades Loket alltså inte säkra fortsatt spel i division 5 i kväll, men det kommer nya chanser. Redan till helgen får man en ny chans att säkra kontraktet, när man gästar serieledande Norrtulls SK.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter