20210524_110435_0000

Andra raka vinsten

Efter måndagens urladdning i måstematchen mot Preben tog sig Loket ut till Ingarö idag för att skaffa sig ytterligare marginaler gentemot lagen under nedflyttningsstrecket.

Det var en lördag med ihållande regn från gryning till solnedgång. Just under matchen var det dock mestadels duggregn och med en fantastiskt fin naturgräsmatta var det således med division 5-mått mätt drömlika förutsättningar. I själva matchen inledde Loket med ett massivt tryck. Loket fick tidigt en handfull hörnor, och kanske var det just det intensiva trycket som sen straffade Loket. Efter en bortnickad hörna kunde Ingarö kontra och i sitt första anfallsförsök tog de också ledningen när de förvaltade det uppkomna friläget. Surt minst sagt då Loket inlett matchen bra.

Loket var fortsatt under den första halvleken det bättre laget och hade en ramträff och flera bra lägen, men inga bollar hamnade i målnätet. Ingarö kändes bleka och hopp om att ta poäng fanns definitivt när domaren blåste i halvtidsvisslan, trots underläge.

Loket fick också utdelning tidigt i den andra halvleken. Henrik Fälldin slog in en hög inläggsfrispark och inne i straffområdet höll sig Fredrik Ohlin framme och nickade in 1-1. Men efter detta tog Ingarö över, det var som ett helt annat lag i den andra halvleken. Förutom att Loket blev berövade på en klar straff (efter solklar hands), hade man svårt att skapa riktigt farliga lägen. Istället var det Ingarö som tryckte på och ju längre matchen led kändes en poäng helt okej. Två skador för Loket och allmänt slutkörda ben i det mjuka gräset gjorde att Lokets presspel var direkt svagt under slutfasen av matchen.

Med fem minuter kvar av matchen höll Loket på att åka på ett rikitgt smärtsamt mål bakåt. Efter inkast hemåt halkade Erik Jörmyr som sista försvarare och ett friläge uppstod för Ingarö. Erik kom dock tillbaka starkt och gjorde en fenemenal glidtackling för att avvärja läget. I den 89:e minuten fick Loket loss bollen. Av alla 22 slutkörda på planen visade Jesper Edholm stort pannben och tog en djupledningslöpning och fick också bollen längs vänsterkanten. Edholm tog med sig bollen in i straffområdet, väggade med Viggo Kippel och ensam med målvakten yttersidesmekte Jesper in bollen invid den första stolpen. Ledning med 2-1 för Loket!

Ingarö skapade ett nästanläge efter detta, men Loket höll undan och hämtade hem tre oerhört viktiga poäng. En fantastiskt härlig vecka för Loket är till ända där man tagit sex av sex poäng och därmed gått från att vara under strecket till att ha hela fem lag bakom sig (tre lag åker ur). Härnäst väntar Wollmars nästa fredag.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter