20210524_110435_0000

Super-Sehlin ordnade tre viktiga poäng

I kväll spelade Loket årets tredje hemmamatch. Efter att säsongen 2019 ha gått rent hemma på Mossen stod man inför denna match på noll inspelade hemmapoäng. Med andra ord var det, nu när man tog emot Preben, hög tid att ändra på detta.

Ännu en gång hade Loket ett stort urval av spelare att välja till matchtruppen. Av de sexton som kallades var det en övervikt på offensiva krafter (yttrar och anfallare). Tanken med detta var att spelare på dessa positioner skulle pressa stenhårt och i någon mening köra hockeybyten. När väl matchen kom igång var det inte bara Loket som pressade högt. Även Preben tryckte hårt mot Lokets backlinje, men bollen rullades runt väl utan att någon tappade kylan.

Loket var det bättre laget och cirka 20 minuter in skapade Loket en situation där Jesper Edholm först tvingade målvakten till en bra räddning, för att sedan på returen bli nedsparkad. En rörig situation, men där huvudperson Edholm själv menade på att det var en solklar straff. Inget sådant beslut togs dock. Efter en halvtimme fick ändå Loket utdelning. Ett långt inkast från Oscar Hallberg landade i straffområdet och på en andraboll kunde Mikael Sehlin, nyligen fyllda 42 bast, trycka in ledningsmålet. Otroligt kul och välförtjänt att den till denna säsong comebackande "Micke" fick skriva in sig i målprotokollet. Ledningen stod sig sedan till paus.

I den andra halvleken fortsatte Loket gnugga på. Jakob Ljungkvist ångade fram på högerkanten och spelade snett-inåt-bakåt till Christoffer Sjölander, men avslutet gick över. Med kvarten kvar fick Daniel Hinders en boll i en andravåg, men avslutet gick tätt utanför. Preben skapade inga skarpa målchanser utan det var någon hörna här, och något långskott där. Gustaf Malmgren plockade det han skulle och lyckades hålla sin nolla intakt matchen ut.

Grymt viktig seger, där samtliga bidrog på ett riktigt bra sätt. Inga nya skador dök upp, vilket såklart är otroligt positivt. Här näst väntar Ingarö borta redan på lördag. Nya tag då!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter