20210524_110435_0000

Tunn trupp föll inomhus(!)

I fredags spelade Loket sin femte match i årets seriespel. För motståndet stod nya bekantskapen Nacka United och det mest anmärkningsvärda var att matchens spelades i det permanenta tält som finns på Nacka IP. Mycket märkligt med inomhusfotboll i augusti.

Till matchen innan denna hade Loket rekordmånga anmälda spelare. Till denna match, fyra dagar senare, fick man skrapa för att få ihop full trupp. En mängd skador i måndags och dessutom några ytterligare återbud var anledningen. På pappret fanns 16 man alltså med i truppen, men bland de fem som inledde på sidan ingick dels skadade Henrik Fälldin och Fredrik Ohlin, samt målvakt Gustaf Malmgren och "inlånade" Marcus Brien som inte gjort en match på flera år.

Som att det inte räckte med skadebekymmer tvingades årsdebutanten Joakim Dahlgren i målet bryta matchen redan i inledningen. En diffus knäskada dök upp från ingenstans. Skadan var också skälet till att Nacka på ett enkelt vis kunde rulla in ledningsbollen då "Jocke" var satt ur spel. Resultatet 1-0 till Nacka stod sig halvleken ut.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Loket. En formstark John Linder, på pass av Daniel Hinders, satte dit sin första strut för i år. Loket kämpade på, och trots det stora manfallet var man klart i nivå med topplaget Nacka. Matchen stod och vägde men två snabba mål från hemmalaget med cirka 20 minuter kvar dödade matchen. I slutet satte Nacka ytterligare en boll innan (skadade) Henrik Fälldin kunde trycka in ett tröstmål på slutet. Matchen slutade alltså 4-2 i Nackas favör.

Nästa match spelas på måndag, vilket innebär att Loket till dess förhoppningsvis fått tillbaka en handfull spelare från skadelistan.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter