20210524_110435_0000

Straffdebacle (igen)

I kväll tog Loket emot Vasastan hemma på Mossen. Ett dygn innan matchen var truppläget utomordentligt bra, men ju närmare avspark man kom hopade sig problemen.

Efter att ha haft rekordmånga spelare tillgängliga till matchen kunde tränarduon ta ut en slagkraftig trupp. Men under matchdagen föll tre spelare ifrån, och med kort varsel tvingades en skadad coach Ohlin samt målvakt Joakim Dahlgren skrivas in i matchtruppen för att göra den fulltalig. I praktiken hade man således bara tre spelare att tillgå från sidan. Tidigt i matchen strulade kapten Olle Nybergs vad ånyo, och inte långt därefter fick även Oscar Hallberg liknande problem. Så, med tre fjärdedelar av matchen kvar var Loket nere på en disponibel avbytare.

I själva matchen började Loket dock piggt. Redan i den andra minuten norpade Mohamed Messaoud åt sig en boll framför sista försvarare och kunde sånär sätta dit ett tidigt ledningsmål. Vasastan åt sig in i matchen och det var hyfsat jämnt under den första delen av halvleken. Med kvarten kvar av första halvlek etablerade Loket ett rejält tryck med flera hörnor och inläggsfrisparkar under kort tid. En utav dessa gav resultat. En välslagen hörna av Christoffer Sjölander nådde Axel Oljons som snyggt nickade in 1-0. Ledningen höll Loket halvleken ut, och man hade även ytterligare ett läge där man var väldigt nära att göra mål.

I den andra halvleken gick Loket ut starkt. Tidigt kom en elegant klack från Mohamed till en energifylld Jakob Ljungqvist  som ångade fram längs högerkanten. Han tog sig in i straffområdet och ordnade straff för Loket. Tyvärr sköts den över, och Loket har nu missat två av två straffar hitills i seriespelet. Kort därefter kvitterade Vasastan till 1-1 efter ett välplacerat avslut. I samband med målet tvingades Henrik Fälldin bryta för skada och när sedan Daniel Hinders behövde hämta andan behövde Loket slänga in en skadad Ohlin i några minuter, inte optimalt. Loket gick på knäna sista halvtimmen. Man tvingades spela med en muskelskadad Mohamed som inte kunde gå för fullt på topp. Som sagt, inte optimalt. Med drygt tio minuter kvar kom till slut Vasastan att sätta vinstmålet. Ett kanonavslut som knorrades i det bortre krysset, helt otagbart för Gustaf Malmgren i målet.

Ett cyniskt Vasastan spelade sedan av matchen och deras ledning var aldrig hotad.

Ny match på fredag när Loket tar sig till Nacka.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter