20210524_110435_0000

Tre välkomna poäng

I kväll tog sig Loket till Östermalms IP för att spela mot Ljungbacken. En kvav sensommarkväll där mycket stod på spel  för båda lagen. Båda lagen var poänglösa inför denna match och i denna enkelserie är som bekant varje trepoängare oerhört viktig.

Loket fick inte riktigt ordning på grejerna de första tre minuterna och det kändes lite uppstressat. När man sedan fick en frispark på mittplan kändes det som ett ypperligt tillfälle att sansa sig, flytta upp laget och komma in i matchen. Erik Jörmyr uppfattade dock att Kristian Andersson stod hyfsat ren utanför straffområdet och satte med fin precision bollen rakt på nämnda Andersson. Kristian vände upp och sköt ett kanonskott som gick stolpe in. En tidig ledning för Loket, vilket kändes extra skönt efter att man i de två inledande omgångarna hamnat i underläge tidigt.

Loket spelade relativt bra i första halvlek och de få farliga lägen som Ljungbacken fick var efter onödiga bolltapp av Loket. Resultatet 1-0 i Lokets favör stod sig halvleken ut, trots ett påtagligt tryck från Ljungbacken sista minuterna. Ledning alltså och således ett bra utgångsläge inför andra halvlek med tanke på matchens dignitet.

I den andra halvleken var det en jämn historia som från Lokets håll karaktäriserades främst av kampvilja och många duellvinster. Det skapades klart farliga chanser åt båda håll, men bra blockar och målvaktsräddningar gjorde att inget av lagen lyckas få in något mål i andra halvlek. Med tio minuter kvar provocerade Jesper Edholm fram en andra varning för en hemmaspelare vilket såklart blev en fördel för Loket. På stopptid fick ändå Ljungbacken tre frisparkar vid mittplan där de lyfte upp hela laget. Även om ingen av dessa skapade någon direkt oro var det med stor lättnad som slutsignalen till slut ljudade. Tre välbehövliga poäng till Loket, vilket gav lite andrum i tabellen.

Mittback Erik Jörmyr stod för "den bästa mittbacksprestation jag sett" (citat John Linder), och var en stor anledning till att årets första nolla också inkasserades.

Efter en intensiv inledning på säsongen får nu Loket välförtjänt vila en hel vecka innan man nästa måndag tar emot Vasastan hemma på Mossen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter