20210524_110435_0000

Bra insats i derbyt men utan poäng

I går spelade Loket den andra matchen av årets enkelserie. För motståndet stod Gimonäs, vilket får ses som ett derby då de också spelar på Stora Mossens IP. I premiären förlorade Loket matchen i praktiken redan första kvarten, och man gick in med inställningen att spela enkelt första kvarten.

Loket började dugligt. Man skapade någon chans och spelet var jämnt (även om Gimonäs hade en stolpträff tidigt). Men trots förhoppningen om att hålla tätt i matchens inledning gick Loket bet med det även denna match. Efter nio minuter knackade Gimonäs in ett väl avvägt inlägg som nickades i mål från bra position i straffområdet. Strax därpå tog sig Mohamed Messaoud runt på högerkanten och satte Kristian Andersson i bra läge. Kristian drog till från nära håll, men Gimonäs målvakt stod för en stark räddning. Inget fler mål föll i den första halvleken men Lokets avslutande kvart lovade mer inför den andra halvleken.

Med en stark tro om att vände matchen gick Loket också ut och dominerade i andra halvlek. Gimonäs fick knappt låna bollen och frånsett någon enstaka hörna hade de knappt ett anfall första 25 minuterna av andra halvlek. De riktigt farliga chanserna för Loket uteblev, men sett till alla hyfsade lägen hade man gjort sig åtminstone förtjänt av en kvittering vid det här laget. Runt minut 65 fick Loket sedan straff. Tyvärr gick Gimos målvakt rätt på Christoffer Sjölanders straff och höll sin egenn nolla intakt. Efter detta tryckte Loket på, och lämnade luckor bakåt. Efter att en boll dansat på sidlinjen kunde en Gimospelare rinna igenom och avlossa ett skott som tvingade Gustaf Malmgren att lämna retur. En retur som Gimo slog in. Där gick luften ur Loket och någon minut senare gjorde Gimo även 0-3 som blev slutresultatet.

Loket har nu inlett med två raka torsk, och med tanke på att endast nio matcher återstår börjar det bli dags att ta poäng. Närmast väntar Ljungbacken på måndag.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter