20210524_110435_0000

Chockstart i seriepremiären

I går kväll tog sig Loket ut till Saltis för match mot Fisksätra. Efter tre säsongers frånvaro var det äntligen dags för spel i division 5 för Loket.

Vädermässigt var det en fin augustikväll. Den värsta sommarvärmen hade lagt sig så det förmodade värmeslaget uteblev. Matchen fick dock en märklig karaktär. Redan i matchens första minut fick Lokets målvakt Gustaf Malmgren plocka ut bollen ur egen kasse. Ett hårt pressande Fisksätra visade med tydlighet för Loket att detta inte längre var division 6 vad gäller intensitet. Hemmalagets vänsterytter snodde åt sig bollen högt upp i banan, vek in och sköt bollen i mål från utkanten av straffområdet. Chockstart för Loket minst sagt. Ett aningen skärrat Loket hade sedan förtvivlat svårt att få igång sitt eget spel. Med knappt en kvart spelad stod sedan samma spelare som gjorde 1-0 för en otroligt prestation. Först drog han både en och två spelare för att sedan skjuta ett makalöst skott från hörnet av straffområdet. Hårt, skruvat och med ett perfekt dyk landade bollen precis i krysset. Där och då kändes det som att siffrorna kunde bli hur stora som helst.

Men Loket åt sig in i matchen. Man skrapade fram ett gäng halvchanser och ordnade ett par hörnor, samtidigt som Fisksätra blev mindre och mindre farliga framåt. I slutet av första halvlek fick Loket ett jättefint läge att reducera. Bollen gick som på ett snöre och hamnade vid fötterna hos Viggo Kippel som försökte skruva bollen i den bortre gaveln, men en bra räddning satte stopp.

Till den andra halvleken var Lokets ambition att absolut inte släppa till något bakåt de första tio minuterna då ett underläge med 0-3 skulle kännas övermäktigt i denna match. Tyvärr kom en långboll (vilket var tacksamt på den korta spelplanen) att generera ett fritt läge redan efter fem minuter för Fisksätra och 3-0 var ett faktum. Några minuter senare satte Fisksätra 4-0 och lyckligtvis kunde Loket stoppa blödningen genom att reducera direkt på avspark. En fin lyra av Olle Nyberg ut på Mohamed Messaoud på högerkanten som i sin tur satte ett perfekt inspel till Kristian Andersson som, efter lång skadefrånvaro, stötte in sitt första tävlingsmål på över två år. Inga fler mål föll och när domaren blåste av matchen var det full rättvist att det blev en hemmaseger.

Tyvärr gav matchen dålig eftersmak då en spelare i Fisksätra, som spelade fult under hela matchen, delade ut en riktigt ful tjuvsmäll på Christoffer Sjölander när bara minuter återstod.

Nästa match sker redan på onsdag. Derby hemma på Mossen mot Gimonäs!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter