20210524_110435_0000

Försäsong - uppdatering 3

Loket genomförde i fredags en digital lagkonferens för att ta avstamp mot tävlingssäsongen. Just nu är kanske det blir seriepremiär som förväntat på annandag påsk, men allt beror på hur läget förändras och i förlängningen hur STFF väljer att göra. Loket har sedan det förra inlägget genomfört träningsmatch nummer fem och sex samt gjort klart med ytterligare ett nyförvärv och truppen består nu av 28 spelare.

FC Söderort - Lokomotiv Blackeberg 4-3 (1-3)
En tunn trupp för Loket där man tvingades starta med målvakt Gustaf Malmgren på topp. Han gjorde dock mycket väl ifrån sig med både mål och assist i första halvlek. Även Axel Oljons och Viggo Kippel nätade. I andra halvlek tvingades Loket spela i rejält motvind då domaren uppenbart tog ställning för hemmalaget och Loket föll ihop helt utan möjlighet att plocka in ny kraft från bänken.

IFK Vaxholm - Lokomotiv Blackeberg 4-0 (3-0)
Loket kom till denna match med åtminstone tre avbytare. Men en skada på uppvärmning, en efter 5 minuter av matchen, och ytterligare en 20 minuter senare bäddade för en katastrofalt usel första halvlek. I andra halvlek tvingades Gustaf  Malmgren även denna gång agera centerforward, och med f.d. AIK-lagkapten Nils-Eric Johansson i motståndarförsvaret mäktade Loket knappt få fram ett farligt läge på hela matchen.

Lokets uppslutning till matcher på försäsongen har varit allt annat än godkänd. Brist på avbytare blir ödesdigert när de som är med dessutom inte riktigt är redo för 90 minuters spel. Om nu serien kommer igång på annandagen behöver man verkligen få ordning på matchnärvaron.

En mycket positiv nyhet är att Loket lyckats säkra ytterligare ett nyförvärv. Johan Hedberg ansluter från West Virginia Alliance som spelar i det amerikanska seriesystemet. Planen är att Johan ska återvända till USA i augusti, men fram till dess är han med och representerar Loket. Johan, nyligen 22 år fyllda, har fått sin fotbollsfostran i Brommapojkarna och Täby FK. Vidare har han även hunnit med att representera Kramfors-Alliansen på seniornivå i division 2. Varmt välkommen Johan!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter