20210524_110435_0000

Försäsong - uppdatering 2

Sedan förra inlägget har läget i världen förändrats drastiskt, men än så länge avråder inte fotbollsförbundet amatörlag från att vare sig träna eller spela träningsmatcher. Då föreningslivet är en viktig del i många människors liv trummar vi på tills vidare. Utgångspunkten just nu är att seriepremiären genomförs på utsatt datum, men det kan såklart förändras snabbt.

Utöver träningsmatchen mot Bromstens som nämndes i förra inlägget har Loket spelat mot ytterligare tre lag från samma serie (division 5 norra).

Parsian Väsby - Lokomotiv Blackeberg 2-0 (0-0)
Loket spelade riktigt bra bitvis, men hade inte skärpan i avslutningsfasen. Bra genomkörare med många positiva besked från nya spelare.

Söderhöjden/Wasa - Lokomotiv Blackeberg 3-0 (2-0)
En märklig match där Loket inte spelade bra, men motståndet bjöd inte heller upp till speciellt bra spel. Några märkliga dombeslut, en tunn bänk och återigen ineffektivitet i offensiven av Loket gjorde att Söderhöjden ändå vann klart.

Hässelby SK - Lokomotiv Blackeberg 0-3 (0-2)
Återigen en tunn bänk för Loket med endast en avbytare. Men en strålande första halvlek med fina anfallskombinationer och ett benhårt försvarsspel gjorde att Loket gick till halvtidsvila med 2-0 efter mål av Axel Oljons och Daniel Hinders. I andra halvleks inledning solodribblade sig Jelal Jebbarli fram och satte sitt första mål för Loket till 3-0. Efter det hade Loket knappt något offensivt spel och gick på knäna rejält. Pga tre skador i andra halvlek fick man avsluta matchen med nio man. Trots det stod man emot och höll tätt.

När det kommer till spelartruppen har ytterligare förändringar skett sen senast. Sammanlagt har sju spelare anslutit till laget och lika många har försvunnit.

Klara nyförvärv

Filip Gavric, 23, försvarare
Kristian Andersson, 33, anfallare
Mikael Selin, 41, mittfältare

Båda exlokomotivarna som vi nämnde senast har varit med och kört kontinuerligt under försäsongen och båda var med och spelade mot Söderhöjden. Det är dels klubblegendaren Kristian som för två år sen avslutade karriären pga knäproblem. Han ådrog sig dock en muskelskada och vi håller såklart tummarna för att kroppen håller. Han själv är ödmjuk och ser det som en bonus om det blir något matchspel i år. Den andra återkomsten är Micke som trotsar ålderslagarna och ser oförskämt pigg ut i sin sjuttioelfte comeback. Dock har även han aviserat att deltagandet blir sporadiskt. Filip är en ny bekantskap som visat framfötterna sedan han anslöt till truppen och gjort två stabila matchinsatser.

Klara spelarförluster
Erik Ekengren, allt-i-allo, 32
Yanko Villanueva, 30, anfallare

Yanko flyttar hem till Åkersberga, vilket gör att han tyvärr inte längre kommer ha möjlighet att spela hos oss. Lokets "Erlingmark", Erik Ekengren, konstaterar att kroppen inte håller för ytterligare än säsong. En trotjänare som funnits i laget sedan 2014. Han är (trots att han faktiskt sänkte Loket när han spelade för VAIK innan) en otroligt uppskattad figur i klubben. Vi håller tummarna för att kroppen repar sig med tiden.

Truppläget ser bra ut, men än håller vi öppet för provträningar.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter