20210524_110435_0000

Äntligen vinst!

I går kväll tog Loket emot Qaran hemma på Mossen. Det har dock spelats ytterligare en match sedan senaste referatet. Söndagen 2 september spelade Loket borta mot Olympique Rissne. Loket ledde då med 3-1, men föll ihop på slutet och det blev 3-4. Vi lär dock få anledning till att återkomma kring den matchen senare i veckan...

I går var det alltså tabelltvåan Qaran som gällde. Loket hade skiftat rejält med positionsbyten på flera spelare i startelvan. Förutom Henrik Fälldin som mittback var de det en helt ny backlinje. Erik Ekengren och Olle Wengelin spelade ytterbackar, vilket de bara gjort någon enstaka igång under sina år i laget. Och kraftpaketet Jesper Edholm gjorde sin första match som mittback sedan han värvades i våras. Även offensivt var det många på nygamla positioner.

Första halvlek var chansfattig, men på intet sätt en svag prestation. Loket satte försvarsspelet på ett bra sätt, ända från målvakt Joakim Dahlgren upp till anfallarna. De få lägen som Qaran skapade kom efter ett misslyckat uppspel eller dylikt, vilket såklart hör till på denna nivån. Framåt var det en del bra försök till organiserat spel, men de riktigt klara målchanserna lös med sin frånvaro. Att det stod 0-0 i halvtid kändes helt rimligt.

Den andra halvleken inleddes med att Loket inte riktigt fick fast bollen inom laget. Enkla felpassningar och bolltapp gjorde att Qaran dominerade matchen mellan minut 45 och 60. Därefter växte dock Loket och fick åter ett bra spel framåt. I den 65:e minuten knackade Viktor Åhlande Cevallos ned en boll mot Fredrik Ohlin som dribblade sig ned mot hörnflaggan. Därifrån gick sedan bollen som på ett snöre rakt hem via Sebastian Asplund till Olle Nyberg. Olle skickade sedan in ett inlägg som landade vid straffområdeskanten. Ensam med två motståndare lyckades Oscar Hallberg på något vis bryta sig igenom och fri med målvakten, bara tre meter från mål, kunde han med vänstern rulla in bollen i mål. Hans första strut sen 2015!

Kommande kvart höll Loket ändå upp spelet bra. Qaran skapade egentligen inga farligheter och inbytte debutanten Axel Oljons var ett ständigt hot framåt för Loket. De sista fem minuterna kom sedan den oundvikliga anstormningen från Qaran. Loket parkerade bussen och Qaran anföll. De hade bland annat en frispark som Joakim Dahlgren gjorde en bra räddning på och i matchens sista minut hade de ett gyllene läge att göra 1-1. De slog ett inlägg från vänster men Qarans spelare på borte ytan fick inte träff på bollen och Loket kunde slå ifrån sig.

En bra insats av samtliga spelare i matchtruppen, där alla bidrog och ingen föll ur ramen. Det som framförallt måste framhävas var ett försvarsinsatsen, där nämnda backlinje samt Olle Nyberg och Jesper Nyman fick jobba hårt. Nu väntar en veckas vila innan Loket tar emot Råsunda, även då på Stora Mossens IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter