20210524_110435_0000

Loketvinst säkrade kontraktet

Den första oktobermatchen spelades under måndagen. Symptomatiskt för den tiden på året är regn och rusk och denna match var inget undantag. För motståndet stod Råsunda IS. Vinnaren i matchen skulle skaffa sig ett otroligt bra läge inför slutomgången alternativt redan säkra kontraktet om det ville sig väl några kilometer bort på FK-vallen.

Själva matchen började inte bra för Loket. Råsunda tilläts förra spelet och bara någon minut in i matchen tvingades målvakt Carl Lexenberg till en jätteräddning upp mot krysset. Loket hade svårt att etablera något spel. Därför kom det som en blixt från klar himmel när Loket en knapp kvart in i matchen tog ledningen. En lång frispark från nästan halva plan letade sig in mot bortre delen av straffområdet. Bollen studsade oberäknerligt på den blöta konstgräsmattan vilket ledde till att Råsundas målvakt kom lite på mellanhand och Fredrik Ohlin kunde nicka in 1-0 till Loket. Ledningen varade dock inte mer än 3-4 minuter. På ett motsvarande frisparksläge skickade Råsunda in en boll. Första avslutet räddades men returen stötte en blåvit spelare in i mål. Därefter vägde matchen och inget lag var egentligen bättre än det andra. Därför kom det åter som en skänk när Loket inte bara en utan två gånger hittade nätet innan domaren blåste för halvtid. Först lastade Tom Hedström ett skott från långt håll. En felträff som lyckligtvis letade sig fram till Sebastian Asplund som med ett tillslag skickade in bollen från straffområdeskanten. I halvlekens slutskede agerade Tom assistmakare igen. Efter att Loket fint triangelspelat hittade Tom till slut en längre boll i djupet mot Mohamed Messaoud. "Momo" lättade bollen över den utrusande målvakten och 3-1 var ett faktum.

Till den andra halvleken handlade det för Loket om att bara kontrollera matchbilden och inte släppa till några heta chanser bakåt. Råsunda tryckte på rejält under en period när de har tre otroligt bra slagna hörnor irad. Loket lyckas dock komma ur dessa utan insläppt mål vilket i det läget kändes viktigt. Sedan har Loket med timmen spelad ett superläge. Kristian Andersson står för ett fantastiskt förarbete på topp där han håller i och gör sig av mer flera försvarare. Sedan sätter han ut bollen på en framstormande Christoffer Sjölander som på ett slår bollen längs backen mot den borte stolpen. Där kommer en framrusande Sebastian Asplund och sätter foten till. Samtliga på Mossen hade räknat in 4-1 och rullgardin ned för Råsunda. Samtliga förutom Råsundas målvakt som gjorde sig stor och reflexräddade Asplunds avslut till hörna. I stället kunde Råsunda reducera någon minut senare. En bra genomskärare mellan Lokets mittförsvar och vänsterback friställer en framrusande Råsundaspelare. Fri med Calle lättade han in bollen i mål. Nu gällde det för Loket att visa karaktär och inte släppa till fler lägen. Några minuter senare trodde alla att Erik Ekengren dödat matchen när han tryckte in bollen från nära håll. Alla utom domaren som hittade en offside trots att Mohamed spelat bollen snett bakåt samt den tog på en Råsundaspelare innan Ekengren stötte in den. Några minuter senare löpte sig Ohlin fri längs med högerkanten. Fri med målvakten från snäv vinkel drog han bollen i ribbans överkant. Några minuter senare nickade Ohlin även i stolpen. Loket hade alltså många tillfällen då matchen borde ha stängts men målen uteblev så det blev till att hålla tätt bakåt för att inkassera de tre poängen. Lyckligtvis gjorde Loket det så man kunde nästan kosta sig på att ironiskt skratt när John Linders mål i 90:e minuten dömdes bort för tveksam offside. Även om samtliga stod för gott slit sista tio minuterna förtjänar ändå kapten Asplunds kämpainsats att lyftas fram. Han stängde ytor, satte press på Råsundas backlinje och erövrade boll i viktiga lägen. Man fattar varför han kunde genomföra en ironman med den inställningen!

Efter slutsignalen nåddes Loket av rapporter från FK-vallen att Gimonäs besegrat FK Bromma med 3-0. Det innebär att varken Råsunda eller FK kan nå ikapp Loket under slutomgången. Det innebär att Loket undviker, efter en katastrofal vårsäsong, till slut nedflyttning. Sista omgången spelas redan på fredag då Loket tar sig till Skytteholm och möter Kilimanjaro. Kilimanjaro parkerar på femte plats och faktum är att om Loket vinner med tre måls marginal på fredag så tar Loket över den placeringen och hamnar på den övre halvan. Det finns alltså mycket att spela för ändå i slutomgången!

I övrigt kan sägas att lottningen för Stockholm cup är klart. De två första omgångarna spelas nu i oktober och Loket ställs i omgång 1 mot Irakiska Vårby som kommer sluta på en mittenplacering i division 5 södra. Matchen kommer spelas hemma på Mossen men speldatum och tid är ej ännu klart. Vid vinst  i omgång 1 väntar sedan motstånd från division 4 i form av vinnaren mellan Assyriska United och Boo FF (som vi hade i serien så sent som i fjol).

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter