20210524_110435_0000

Förlust i vårens sista match

Ikväll "gästade" Loket Gimonäs på den egna hemmaplanen Stora Mossen. Det vat en behaglig sommarkväll vad beträffar vädret.

Första halvan av första halvlek är jämn. Båda lagen har boll och skapar några halvchanser. Efter 20 minuter springer sig den kvicke William Knowles fri. Tyvärr placerar han avslutet någon decimeter utanför. I stället tar Gimonäs ledningen efter att Loket tappat boll på mitten. De spelar sig sedan igenom och kan göra 1-0. Strax därefter får Gimo en frispark i bra läge efter att en av deras spelar fallit enkelt. Frisparken är okej men bollen smiter tyvärr igenom Mohamed Messaouds handskar. Mohamed är ju egentligen utespelare så ingen skugga över honom då han annars gjorde många bra ingripanden. Matchen borde dock ha fått en vändning här då en redan varnad Gimospelare uppträder klart osportsligt vid målfirandet. Domaren letar efter ostskivan men när han inser att denne spelare redan är varnad låter han det gå med en tillsägelse.
I slutet är Loket nära att få en väg in i matchen när Sebastian Asplund sätter in bollen på Fredrik Ohlin. Denne tar med sig bollen in i halvmånen och skjuter i stolpen. Marginalerna mot oss.

I den andra halvleken har Loket en bra period men just i den perioden rinner en Gimospelare igenom och rundar Mohamed i målet. Med minsta marginal rullas bollen sedan i mål och ridån går ned för Loket. Gimo defilerar sedan mot segern när de med sju minuter kvar gör 4-0.

Nu går vi på sommarledigt och i augusti drar säsongen igång igen. Glad sommar alla läsare!

-